«Τιμώντας έναν ήρωα Κασιώτη στη Φωκίδα»

«Τιμώντας έναν ήρωα  Κασιώτη στη Φωκίδα»

«Τιμώντας έναν ήρωα Κασιώτη στη Φωκίδα»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 444 ΦΟΡΕΣ

Όπως κάθε χρόνο, η Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών - Πειραιώς συμμετείχε στις φετινές εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τη μάχη στην Αγία Τριάδα Καλοσκοπής (Κουκουβίστας) Φωκίδας, στην οποία συμμετείχε και ο εκ Κάσου, υπέρ πατρίδος πεσών συμπατριώτης μας, Μιχάλης Εμμ. Κουτλάκης.

Η Ομοσπονδία περί των ανωτέρω εκδηλώσεων αναφέρει τα εξής:
«Η ιδιαιτερότητα των φετινών εκδηλώσεων ήταν ότι συνέπεσε η συμπλήρωση 80 χρόνων από την αποφράδα εκείνη μέρα του Γενάρη του 44, με τη συμπλήρωση 200 χρόνων από το Ολοκαύτωμα της Ηρωικής Νήσου Κάσου. Με αφορμή αυτή τη σύμπτωση, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας κ. Γιάννης Φραγκούλης προσέφερε στους εκπροσώπους των Αρχών της Φωκίδας, αναμνηστικά νομίσματα και σειρές γραμματοσήμων, εκ μέρους του δήμου της Ηρωικής Νήσου Κάσου.

Την οικογένεια του Μιχάλη Κουτλάκη, εκπροσώπησε η ανιψιά του κα Σοφία Μαστοράκου, η οποία εκφώνησε μια εξαιρετική ομιλία, με αναφορά τόσο στη θυσία των 33 φονευθέντων από τους Γερμανούς, στη μάχη που έδωσαν στις 5 Ιανουαρίου 1944, όσο και στα γεγονότα του Ολοκαυτώματος της Ηρωικής Νήσου Κάσου τον Ιούνιο του 1824

Τις εκδηλώσεις οργάνωσε, ανήμερα της Αγίας Τριάδας, ο δήμος Δελφών, μαζί με τους απανταχού φορείς, η φιλοξενία των οποίων υπήρξε υποδειγματική.

Σχετικά με τη ζωή και τη θυσία του Μιχάλη Κουτλάκη η γνωστή δημοσιογράφος Σοφία Παπαϊωάννου έγραψε το εξαιρετικά επιτυχημένο βιβλίο «Κρυμμένο στο Αιγαίο» που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πατάκη το έτος 2011 στην Αθήνα».

Διαβάστε ακόμη

Μανώλης Κασσώτης: Στην Κάσο το Συμπόσιο Στέγης Γραμμάτων-Τεχνών

Δωρεά εικαστικού έργου με την αναπαράσταση του Ολοκαυτώματος της Η.Ν. Κάσου

Η Πολιτιστική Ομάδα «Αρχιπέλαγος» στις εκδηλώσεις για το Ολοκαύτωμα της Κάσου

Στην Κάσο το Συμπόσιο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών

Κορύφωση εκδηλώσεων της 200ης επετείου του Ολοκαυτώματος της Η.Ν. Κάσου

Επίτιμη Δημότης Κάσου η ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Προβολή ντοκιμαντέρ σήμερα στην Κάσο

Σκάφη με υγειονομικό εξοπλισμό σε Λειψούς και Κάσο