Συλλήψεις αλλοδαπών στη Ρόδο για υπόθεση διακίνησης μεταναστών

Συλλήψεις αλλοδαπών στη Ρόδο για υπόθεση διακίνησης μεταναστών

Συλλήψεις αλλοδαπών στη Ρόδο για υπόθεση διακίνησης μεταναστών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 459 ΦΟΡΕΣ

Tις πρώτες πρωινές ώρες χθες, ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης (Π.Α.Θ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε μέσω ηλεκτρονικών συστημάτων δύο (02) ταχύπλοα (Τ/Χ) σκάφη με αλλοδαπούς επιβαίνοντες να κινούνται με μεγάλη ταχύτητα προς τη θαλάσσια περιοχή ¨ΓΕΝΝΑΔΙ¨ της Ρόδου.

Στην περιοχή μετέβησαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισαν τα Τ/Χ σκάφη να αποβιβάζουν τους αλλοδαπούς και στη συνέχεια να διαφεύγουν προς τις τουρκικές ακτές.

Από τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Λίνδου εντοπίστηκε στην ακτή ένας 25χρονος αλλοδαπός να εκπέμπει φωτεινά σήματα προς τη θάλασσα με τη χρήση συσκευής κινητού τηλεφώνου, προκειμένου να διευκολύνει την αποβίβαση των αλλοδαπών.

Κατόπιν περαιτέρω ελέγχου, εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν επιπλέον τρεις (03) αλλοδαποί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στη Λιμενική Αρχή της Ρόδου. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 25χρονος αλλοδαπός για διευκόλυνση εισόδου σε πολίτες τρίτης χώρας, κατά παράβαση του άρθρου 24 του Ν. 5038/23.

Διαβάστε ακόμη

Δύο Ιρακινοί και ένας Παλαιστίνιος σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

27χρονος εισέβαλε σε σπίτι και επιχείρησε να ασελγήσει σε 12χρονo

Με δύο πήλινους αμφορείς στην κατοχή του εντοπίστηκε ο 56χρονος που αναζητούσε χρυσό και αρχαιότητες σε υπαίθριο χώρο στην Κάλυμνο

Συνελήφθη 24χρονος που κυκλοφορούσε στη Ρόδο με το διαβατήριο του δίδυμου αδελφού του

Έκλεψαν πορτοφόλι από ξενοδοχείο

35χρονη έκλεψε 4 χρυσές αλυσίδες

Διακινητές μεταναστών επιχείρησαν να εμβολίσουν περιπολικό του λιμενικού στη Ρόδο

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή βία