Πυρκαγιές σε Κύθηρα, Κύθνο και Αρχαία Νεμέα

Πυρκαγιές σε Κύθηρα, Κύθνο και Αρχαία Νεμέα

Πυρκαγιές σε Κύθηρα, Κύθνο και Αρχαία Νεμέα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 232 ΦΟΡΕΣ

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στα Κύθηρα, ενώ υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά σε δασική έκταση στην Αρχαία Νεμέα που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης, καθώς και η φωτιά σε χορτολιβαδική έκταση στην Κύθνο. Βαρύς ο απολογισμός από την πυρκαγιά στα Κύθηρ

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στα Κύθηρα, ενώ υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά σε δασική έκταση στην Αρχαία Νεμέα που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης, καθώς και η φωτιά σε χορτολιβαδική έκταση στην Κύθνο.

Στα Κύθηρα, η πυρκαγιά μαίνεται για μια ακόμη ημέρα, αφού προηγουμένως απείλησε σπίτια χωριό Μητάτα, όπου έχει καεί το αντλιοστάσιο και το χωριό δεν έχει τροφοδοσία νερού.

Υπολογίζεται επίσης ότι κάηκαν 1.000 κυψέλες με μελίσσια καθώς και αμνοερίφια και βοοειδή, που εγκλωβίστηκαν στη φωτιά, καθώς και 10.000 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης, θυμάρια, σκίνα, περιβόλια και ελιές.

Η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου σε δασική έκταση με χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Αγία Μονή. Επί τόπου παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς παρατηρούνται αναζωπυρώσεις.

Η πυρκαγιά στην Κύθνο, που ξέσπασε τη Δευτέρα κοντά στο Δήμο Κύθνου, τέθηκε υπό μερικό έλεγχο. Ρίψεις νερού έκανε το απόγευμα ένα ελικόπτερο ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται επίγειες δυνάμεις από την Σύρο, για να συνδράμουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Διαβάστε ακόμη

Ι.Βαρδακαστάνης: Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα νησιά στη νέα εποχή

Νάντια Γιαννακοπούλου: Ανακοίνωσε ότι κατεβαίνει υποψήφια για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

«Βραχνάς» η μη έγκαιρη πρόσληψη εποχικού προσωπικού στους Δήμους του Νοτίου Αιγαίου

Άρχισε η διαβούλευση για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου της Αυτοδιοίκησης

2.793 ακίνητα της Ρόδου εγγεγραμμένα στις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης

Εφ' όλης της ύλης επίθεση Σαμαρά στην κυβέρνηση για γάμο ομοφύλων, διεύρυνση ΝΔ, εθνικά θέματα και ΦΠΑ

ΠΑΣΟΚ: Υποψήφιος για πρόεδρος και ο Μιχάλης Κατρίνης

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Υποψήφια για πρόεδρος και η Μιλένα Αποστολάκη