Νέος διαγωνισμός για το λογότυπο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας

Νέος διαγωνισμός για το λογότυπο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας

Νέος διαγωνισμός για το λογότυπο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 282 ΦΟΡΕΣ

Προκηρύχθηκε εκ νέου από τη Δ.Ε.Ρ.Μ.Α.Ε ο διαγωνισμός για την ανάδειξη λογότυπου το οποίο θα συνοδεύει όλες τις εκδηλώσεις και δραστηριότητες για την διεκδίκηση της Ρόδου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το έτος 2021.

Πρόκειται για τη διεξαγωγή του δεύτερου διαγωνισμού αφού ο πρώτος απέβη άγονος.
Οι προσφορές για το διαγωνισμό θα πρέπει να κατατεθούν στα γραφεία της Δημοτικής Επιχείρησης στην Πλατεία Ελευθερίας πίσω από το Δημαρχείο Ρόδου έως και τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:00 κατά την οποία λήγει η προθεσμία παραλαβής τους.

Κεντρικό θέμα του λογότυπου είναι το ταξίδι και το φως. Το ταξίδι που προσφέρει η Ρόδος σε κατοίκους, επισκέπτες και περιηγητές, μια Ρόδος η οποία βασίζει την υποψηφιότητά της στη διαχρονική λάμψη του φωτός, του πολιτισμού και των τεχνών.
Αξίζει να τονιστεί ότι από τη διαδικασία θα αναδειχτούν τρία Λογότυπα-Σλόγκαν ενώ θα ακολουθήσει ειδική εκδήλωση για την ανάδειξη αυτών.

Ο δημιουργός του Λογότυπου-Σλόγκαν που θα αναδειχτεί πρώτος θα λάβει χρηματική αμοιβή 2.000 ευρώ, ενώ οι δημιουργοί των άλλων δύο θα λάβουν αμοιβή 500 ευρώ έκαστος.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν σχετικά με το διαγωνισμό στο τηλέφωνο 22410-37090 και στα γραφεία της Δημοτικής Επιχείρησης.

Όπως είναι γνωστό η αρμόδια κριτική επιτροπή που είχε συσταθεί για την επιλογή του λογότυπου δεν ενέκρινε καμία από τις προτάσεις που κατατέθηκαν, στον πρώτο διαγωνισμό.

Συγκεκριμένα τα μέλη της Βαγγέλης Παυλίδης σκιτσογράφος , Νάσια Στουραϊτη που εκπροσωπεί τη νέα γενιά και Μary Miller καλλιτεχνική διευθύντρια της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2008 που ήταν το Στάβανγκερ της Νορβηγίας, που ασχολήθηκαν προ ημερών με την επιλογή , έκριναν ότι καμία από τις 8 προτάσεις που πληρούσαν τις προϋποθέσεις δεν κατάφερε να αποτυπώσει την κεντρική ιδέα της υποψηφιότητας.

Συγκεκριμένα αυτό που διαπίστωσε η επιτροπή ήταν ότι όλες οι προτάσεις δεν κατάφεραν να αποδώσουν την κεντρική ιδέα που είχε τεθεί για το λογότυπο της Ρόδου, δηλαδή το ταξίδι και το φως.

Διαβάστε ακόμη

Σώθηκε και είναι καλά το μικρό αλεπουδάκι που βρέθηκε με θερμοπληξία στη Ρόδο

Ανασυγκροτήθηκε το Τεχνικό Συμβούλιο Δημοσίων Έργων

Σε Διεθνές Βυζαντινομουσικολογικό Συνέδριο πρωτοψάλτης της Ρόδου

Λειτουργεί (επιτέλους) ιατρείο στην Ακρόπολη της Λίνδου

Κ. Νικολαΐδου: Είναι πολιτική απόφαση του περιφερειάρχη να ενσωματωθούν οι προκλήσεις της εποχής στο Οργανόγραμμα της ΠΝΑι

Κατά της προτεινόμενης τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου η παράταξη της Χρύσας Καραγιάννη

Συνάντηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων νότιας Δωδεκανήσου με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη συνάντησε χθες στο Δημαρχείο ο Αλέξανδρος Κολιάδης