Τρεις επιχειρήσεις του νησιού βράβευσε ο Ροταριανός Όμιλος

Τρεις επιχειρήσεις του νησιού  βράβευσε ο Ροταριανός Όμιλος

Τρεις επιχειρήσεις του νησιού βράβευσε ο Ροταριανός Όμιλος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2615 ΦΟΡΕΣ

Μεταξύ των οποίων και τη «Ροδιακή» για τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της

Τρεις επιχειρηματίες, καταξιωμένους επαγγελματίες και με μεγάλη προσφορά στον τόπο μας αλλά και την εφημερίδα "Η Ροδιακή" για τα 100 χρόνια παρουσίας της στα Δωδεκάνησα, βράβευσε την Πέμπτη το βράδυ ο Ροταριανός Όμιλος Ρόδου, σε μια όμορφη εκδήλωση που πραγματοποίησε στο ξενοδοχείο "Amathus".

Ο Ροταριανός Όμιλος, πιστός στο ραντεβού του, όπως κάθε Οκτώβρη, βράβευσε και φέτος ανθρώπους που δημιουργούν, που συνεργάζονται, που ξεχωρίζουν για τον επαγγελματισμός τους.

Ο κ. Μανδρακός παραδίδει στον κ. Ροδίτη το βραβείο  εκ μέρους του συλλόγου
Ο κ. Μανδρακός παραδίδει στον κ. Ροδίτη το βραβείο εκ μέρους του συλλόγου


Ο πρόεδρος του Ροταριανού ομίλου κ. Μανώλης Ζαννής καλωσόρισε τους δεκάδες ροταριανούς αλλά και τους καλεσμένους της βραδιάς, αναφέροντας μεταξύ άλλων "ο Ροταριανός όμιλος έχει συνδέσει το μήνα Οκτώβριο στη λεωφόρο της επαγγελματικής δράσης και για το λόγο αυτό βραβεύουμε απόψε τρεις καταξιωμένους επαγγελματίες πρωτοπόρους στον κλάδο τους με μεγάλη προσφορά στον τόπο μας.

Στα πρόσωπα των κυρίων Δημήτρη Καλιουδάκη, Μιχαήλ Ροδίτη και Γεώργιο Βογιατζή συναντάμε όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που συντελούν στην καινοτομία, την πρωτοπορία, στην εξωστρέφεια. Απόψε όμως βραβεύουμε και ένα θεσμό. Την εφημερίδα "Ροδιακή", τα 100 χρόνια παρουσίας της στα Δωδεκάνησα και της έγκυρης ενημέρωσης των Δωδεκανησίων πολιτών. Ο τύπος, είναι το απαραίτητο μέσο, ώστε να προάγει και να προβάλλει τις δεξιοτεχνίες και τις διακρίσεις των επαγγελματιών του τόπου μας τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό".


Τη βράβευση των ξενοδόχων κ.κ. Καλιουδάκη και Ροδίτη, πραγματοποίησε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου και Ροταριανός κ. Βαγγέλης Μανδρακός, ο οποίος αναφέρθηκε στις δεκάδες διακρίσεις του ξενοδοχείου Lindos Blu, το οποίο μάλιστα έχει αναδειχθεί το καλύτερο ξενοδοχείο στην Ελλάδα, το δεύτερο στην Ευρώπη και το έβδομο στον κόσμο.

Αμέσως μετά τη βράβευση, ο κ. Καλιουδάκης ευχαρίστησε τον όμιλο για την τιμή που τους έκανε με τη βράβευση αυτή, σημειώνοντας μεταξύ άλλων " θέλουμε να μοιραστούμε αυτό το βραβείο με τις οικογένειές μας που μας στηρίζουν τόσα χρόνια, με τους συνεργάτες μας, από διευθυντές μέχρι τον τελευταίο εργαζόμενο, που με διάθεση, επαγγελματισμό, προσφέρουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στο ξενοδοχείο.

Ο κ. Βογιατζής παρέλαβε το βραβείο του  από τον Ροταριανό κ. Σαββαΐδη
Ο κ. Βογιατζής παρέλαβε το βραβείο του από τον Ροταριανό κ. Σαββαΐδη


Η επιτυχία μας οφείλεται στη νοοτροπία ομάδας που έχει δημιουργηθεί στους εργαζόμενους με αποτέλεσμα να θεωρούν ευθύνη και επίτευγμά τους την καλή πορεία της επιχείρησης και τα καλά σχόλια των πελατών. Επίσης οφείλεται στην ηθική και οικονομική τους ανταμοιβή απο την επιχείρηση.

Από τις επιμέρους επιτυχίες και διακρίσεις των επιχειρήσεων της Ρόδου και κυρίως των τουριστικών, πρέπει κατά τη γνώμη μας όλοι οι φορείς και κυρίως οι ιδιωτικοί όπως ο όμιλος σας που αποτελείται απο επίλεκτα μέλη της κοινωνίας της Ρόδου, να βοηθήσουν με συγκεκριμένες δράσεις, ώστε να ξαναβρεί η Ρόδος την αίγλη που είχε πριν πολλά χρόνια, για το καλό όλων. Ιδέες υπάρχουν, χρειάζεται συμμετοχή και δράση".


Αμέσως μετά, ακολούθησε η βράβευση του κ. Βογιατζή, ιδιοκτήτη της εταιρείας κατασκευής ποδηλάτων "Fidusa", από τον Ροταριανό κ. Σάββα Σαββαΐδη.

Ο κ. Σαββαΐδης έκανε με τη σειρά του μια μικρή αναφορά στην πορεία του κ. Βογιατζή, και στη απόφαση που πήρε να ασχοληθεί με την κατασκευή ποδηλάτων, τονίζοντας μεταξύ άλλων "γίνεται πολύς λόγος το τελευταίο χρονικό διάστημα για εκείνα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που χρειάζονται οι ελληνικές εταιρείες για να μπορέσουν να ξεπεράσουν την κρίση.

Ο Γιώργος Βογιατζής, αυτά τα χαρακτηριστικά, της εξωστρέφειας, της ευρηματικότητας, του πάθους για τη δουλειά, τα είχε από τότε που ξεκίνησε, από την ηλικία των 24 ετών και θέλει μεγάλο πείσμα για να απαρνηθείς τον εύκολο κόσμο της οικογενειακής επιχείρησης και να ξεκινήσεις απο το μηδέν κάτι δικό σου".


Ο κ. Βογιατζής, αμέσως μετά τη βράβευση, σημείωσε "ξεκίνησα να ασχολούμαι από πολύ μικρός με το ποδήλατο και σε εκείνη την περίοδο ήταν ελάχιστο το ποσοστό που χρησιμοποιούσε ποδήλατο. Συνήθως αυτοί οι άνθρωποι ήταν μεγάλοι και μετακινούνταν στην περιοχή μαρίνας της Ρόδου ή στην Παλιά Πόλη.

Σήμερα το χρησιμοποιούν πολλοί περισσότεροι, και το χρησιμοποιούν και σαν μέσο μετακίνησης διότι και στις μικρές και στις μεγάλες πόλεις, το ποδήλατο προτιμάται όχι μόνο διότι μας προσφέρει υγεία και ευεξία αλλά και διότι για μικρές και μεσαίες αποστάσεις είναι πολύ πιο γρήγορο από ότι είναι τα αυτοκίνητα.

Τελειώνοντας αυτή την καριέρα που είχα σαν αθλητής ποδηλάτης, σκέφτηκα την κατασκευή και προχώρησα πραγματικά δύσκολα σε μια χώρα που δεν υπήρχε κάποιος άλλος, ούτε για να μου δείξει στη Ρόδο ή την Ελλάδα, αλλά ούτε και να τον συμβουλευτώ. Έτσι η μόνη μου επαφή ήταν η Ιταλία.

Προσπάθησα να μυήσω και τα παιδιά μου σε αυτό το σπορ για να μπορέσουν όχι μόνο για να κάνουν πρωταθλητισμό αλλά να χρησιμοποιήσουν το ποδήλατο στη ζωή τους γιατί μας προσφέρει πολλά καλά και αυτά δεν είναι μόνο η υγεία αλλά και η αντίληψη που αποκτούν στο δρόμο όσοι χρησιμοποιούν το ποδήλατο. Η ποδηλασία δεν είναι μόνο πρωταθλητισμός, δεν είναι μόνο σπορ.

Χρησιμοποιώντας το ποδήλατο έστω 30-40 λεπτά την ημέρα έχουμε μια πολύ καλή φυσική κατάσταση. Σας προτείνω λοιπόν όσοι μπορείτε και όσοι έχετε τον ελάχιστο αυτό χρόνο, να το χρησιμοποιείτε γιατί το ποδήλατο προσφέρει υγεία και χαμόγελο και άλλωστε στη Ρόδο έχουμε δικά μας ποδήλατα και με αυτά μπορείτε να κινείστε στους δρόμους που είναι γεμάτοι από αυτοκίνητα".

Η κ. Ήβη Αλεξάνδρα Τσοπανάκη παρέλαβε το βραβείο  της εφημερίδας «Η Ροδιακή» για τα 100 χρόνια παρουσίας της
Η κ. Ήβη Αλεξάνδρα Τσοπανάκη παρέλαβε το βραβείο της εφημερίδας «Η Ροδιακή» για τα 100 χρόνια παρουσίας της


Τέλος, για την εφημερίδα "Η Ροδιακή" μίλησε ο αντιπρόεδρος του ομίλου κ. Γιώργος Κουρούνας, ενώ το βραβείο παρέδωσε στην εκδότρια και συνιδιοκτήτρια της εφημερίδας κ. Ήβη Αλεξάνδρα Τσοπανάκη, ο προπρόεδρος του Ομίλου κ. Αθανάσιος Δηλανάς. Η κ. Τσοπανάκη, αφού ευχαρίστησε τον Ροταριανό Όμιλο για τη βράβευση αυτή, σημείωσε: "Εκατό χρόνια κοινωνικής δράσης και δραστηριότητας.

Η βράβευση έρχεται από έναν σύλλογο με μεγάλη κοινωνική προσφορά, που έχει μεγάλη σημασία για τον τόπο μας. Κοινός μας στόχος είναι η κοινωνική προσφορά: από τη δική μας πλευρά η αποκάλυψη των δεινών που μαστίζουν την κοινωνία μας, η διαπίστωση των καλώς κειμένων που πρέπει να λέγονται και να αναγνωρίζονται, και η σωστή και αμερόληπτη ενημέρωση.

Από τη δική σας πλευρά, η εύρεση λύσης και η πραγματοποίηση έργων μεγάλων και μικρών για το καλό του κοινωνικού συνόλου. Στόχος μας, είναι να συνεχίσουμε να είμαστε κοντά στην Δωδεκανησιακή κοινωνία, κοντά στον Δωδεκανησιακό λαό, όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια, τόσο στην ενημέρωση όσο και στα προβλήματα του τόπου με σκοπό να βρεθούν και οι ανάλογες λύσεις είτε από κεντρική είτε από την τοπική εξουσία".

Διαβάστε ακόμη

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του ΚΓ’ πολιτιστικού συμπόσιου της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών

Καταδίωξη και σύλληψη δυο διακινητών από το Λιμεναρχείο Ρόδου

Ξεναγοί: «Σθεναρό όχι» στο νομοσχέδιο που υποβαθμίζει το επάγγελμα

Σε λειτουργία το «Ψηφιακό Μητρώο Μελών Λεσχών Φιλάθλων»

Διαγωνισμός για την προστασία των ακτών σε Σορωνή και Καλαβάρδα

Απόφαση για επιστροφή χρημάτων εξαιτίας της πυρκαγιάς στη Ρόδο

Τροχαίο ατύχημα πριν από λίγο στην περιοχή Τραουνού

Έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου