Καταδικάστηκαν δύο Παλαιστίνιοι που επιχείρησαν να ταξιδέψουν παράνομα

Καταδικάστηκαν δύο  Παλαιστίνιοι που επιχείρησαν  να ταξιδέψουν παράνομα

Καταδικάστηκαν δύο Παλαιστίνιοι που επιχείρησαν να ταξιδέψουν παράνομα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 334 ΦΟΡΕΣ

Με πλαστά έγγραφα επιχείρησαν δύο αλλοδαποί από την Παλαιστίνη να επιβιβαστούν σε πλοίο της γραμμής προκειμένου να μεταβούν στον Πειραιά.

Οι αλλοδαποί, ηλικίας 21 και 27 ετών εντοπίστηκαν από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν στο αυτόφωρο, όπου και καταδικάστηκαν σε φυλάκιση δύο μηνών έκαστος.
Πιο συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε προχθές το απόγευμα στο λιμάνι της Ακαντιάς Ρόδου πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό τον Πειραιά, διαπιστώθηκε ότι οι δύο Παλαιστίνοι κατείχαν και επέδειξαν έγγραφα άλλων προσώπων με σκοπό τη μεταφορά τους στην ενδοχώρα, ενώ παράλληλα στερούνταν των νόμιμων ταξιδιωτικών τους εγγράφων για την παραμονή τους στη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα, ενώ οι αλλοδαποί συνελήφθησαν και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου ο οποίος και τους άσκησε ποινική δίωξη.
Οι δύο άνδρες χθες το μεσημέρι δικάστηκαν από το αυτόφωρο και τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο μηνών με αναστολή στον καθένα.

Ενώπιον του δικαστηρίου οι κατηγορούμενοι είπαν ότι ήρθαν με βάρκα από τα γειτονικά παράλια στο νησί μας προχθές και κάποιος άγνωστος προς αυτούς τους έδωσε τα έγγραφα προκειμένου να ταξιδέψουν στον Πειραιά και να ζητήσουν εκεί άσυλο. Οι αλλοδαποί είπαν επίσης πως για να προμηθευτούν τα έγγραφα με τα οποία εντοπίστηκαν κατέβαλλαν ο ένας 1.500 δολάρια και ο άλλος 500 ευρώ.
Οι Παλαιστίνοι κρατούνται διοικητικά καθώς δεν διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα παραμονής στη χώρα μας.

Διαβάστε ακόμη

Ελεύθερος με όρους ο Πακιστανός που καλλιεργούσε 28 χασισόδενδρα

Προφυλακίστηκαν Ουκρανός και Λιβανέζος που προσπάθησαν να εμβολίσουν σκάφος του Λιμενικού

Πέντε συλλήψεις για ναρκωτικά

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τους δύο Τούρκους διακινητές

Αστυνομικοί έλεγχοι στα νησιά

Συνελήφθη 67χρονος για υποκλοπή μεταφορικού έργου στη Ρόδο

Συνελήφθησαν στην Κω δύο ημεδαποί για κατοχή, διακίνηση ναρκωτικών και καλλιέργεια κάνναβης

Κάθειρξη έξι ετών σε 24χρονο για τη μεταφορά 2.686 γραμμαρίων ηρωίνης