Ηλεκτρονικό εισιτήριο στο Καστέλλο και στη Λίνδο

Ηλεκτρονικό εισιτήριο  στο Καστέλλο και στη Λίνδο

Ηλεκτρονικό εισιτήριο στο Καστέλλο και στη Λίνδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 549 ΦΟΡΕΣ

Έρχεται σήμερα στη Ρόδο κλιμάκιο του υπουργείου Πολιτισμού

Την υπηρεσία αγοράς ηλεκτρονικού εισιτηρίου θα εφαρμόσει τόσο στο παλάτι των Ιπποτών της Ρόδου όσο και στον αρχαιολογικό χώρο της Λίνδου το υπουργείο Πολιτισμού, αυξάνοντας τα αξιοθέατα, στα οποία ήδη λειτουργεί με επιτυχία.

Μάλιστα για τον σκοπό αυτό έρχεται σήμερα στη Ρόδο κλιμάκιο από το Αυτοτελές Τμήμα Παρακολούθησης και Ανάπτυξης Πόρων του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων ( πρώην ΤΑΠΑ) το οποίο θα έχει συνεργασία με τις τοπικές υπηρεσίες της αρχαιολογίας.

Επικεφαλής του κλιμακίου, το οποίο θα μείνει στη Ρόδο δύο μέρες, θα είναι η αναπληρώτρια προϊσταμένη του τμήματος Αγγελική Μαραγκάκη, η οποία με τους συνεργάτες της θα πραγματοποιήσει αυτοψία για τον έλεγχο των υποδομών, καθώς και για τις εργασίες που απαιτούνται στο πλαίσιο της επέκτασης του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης της Λίνδου και στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Πολιτισμού με την υπηρεσία αυτή προχωρά στον εκσυγχρονισμό και την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του πρώην ΤΑΠΑ και ήδη το ηλεκτρονικό εισιτήριο εφαρμόζεται στο μουσείο της Ακρόπολης και τους αρχαιολογικούς χώρους του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, στην Κνωσό και το αρχαιολογικό μουσείο Ηρακλείου, καθώς και στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο της αρχαίας Μεσσήνης. Έτσι το κοινό έχει τη δυνατότητα να αγοράζει διαδικτυακά το εισιτήριό του.

Αυξήθηκαν οι επισκέπτες στα δύο αξιοθέατα
Παρεμπιπτόντως θα πρέπει να επισημανθεί ότι αισθητή αύξηση στον αριθμό των επισκεπτών τους, σημείωσαν τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι της Ελλάδας τη χρονιά που πέρασε σε σύγκριση με το 2020, καθώς άρχισε σταδιακά να ομαλοποιείται η κατάσταση μετά την εμφάνιση της πανδημίας και τον περιορισμό των ταξιδιών σε όλο τον κόσμο.

Η περσινή χρονιά χαρακτηρίστηκε από μία συγκρατημένη επάνοδο της κανονικότητας, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μεγαλώσει η επισκεψιμότητα στα αξιοθέατα και το οποίο αποτυπώνεται στα στοιχεία που υπάρχουν και για το νησί της Ρόδου για το δεκάμηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου.

Μάλιστα κατά το δεκάμηνο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2021 παρατηρείται αύξηση σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του έτους 2020 κατά 59,5% στους επισκέπτες των Μουσείων, κατά 24,9% στους επισκέπτες ελεύθερης εισόδου, ενώ αύξηση κατά 137,4% παρατηρείται στις αντίστοιχες εισπράξεις, δεδομένης της αναστολής λειτουργίας των Μουσείων από τις 14 Μαρτίου 2020 έως τις 16 Ιουνίου 2020 και σταδιακά από την 1η Νοεμβρίου 2020 έως τις 13 Μαΐου 2021, σε εφαρμογή των μέτρων που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας της νόσου του κορωνοϊού (Covid-19).

Στους αρχαιολογικούς χώρους, κατά το δεκάμηνο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2021, παρατηρείται αύξηση σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του έτους 2020 κατά 82,0% στους επισκέπτες, κατά 33,2% στους επισκέπτες ελεύθερης εισόδου και κατά 145,2% στις αντίστοιχες εισπράξεις, δεδομένης της αναστολής λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων από τις 14 Μαρτίου έως και τις 17 Μαΐου 2020 και εκ νέου από τις 7 Νοεμβρίου του 2020 έως τις 21 Μαρτίου 2021 σε εφαρμογή των μέτρων που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας της νόσου του κορωνοϊού (Covid-19).

Στα μεγέθη που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή, περιλαμβάνεται η κίνηση στο παλάτι των Ιπποτών και η κίνηση στον αρχαιολογικό χώρο της Λίνδου, που σημείωσαν αύξηση σε αρκετά ικανοποιητικό ποσοστό.
Συγκεκριμένα, το διάστημα Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2021 το παλάτι των ιπποτών επισκέφθηκαν 134.642 άτομα έναντι 53.734 το ίδιο διάστημα του 2020 σημειώνοντας αύξηση σε ποσοστό 150%.

Όσο για τον αρχαιολογικό χώρο της Λίνδου και εκεί σημειώθηκε μεγάλη αύξηση στην κίνηση που έφτασε το 120%, καθώς το δεκάμηνο του 2020 δέχθηκε 155.002 επισκέπτες ενώ έναν χρόνο μετά οι επισκέπτες του ανήλθαν σε 342.032 άτομα. Σημειώνεται ότι το έτος 2019, χρονιά κατά την οποία οι τουριστικές επιδόσεις είχαν φτάσει στα ύψη, οι επισκέπτες του παλατιού των Ιπποτών είχαν φτάσει τα 263.958 άτομα και του αρχαιολογικού χώρου της Λίνδου τα 525.757 άτομα.

Διαβάστε ακόμη

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του ΚΓ’ πολιτιστικού συμπόσιου της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών

Καταδίωξη και σύλληψη δυο διακινητών από το Λιμεναρχείο Ρόδου

Ξεναγοί: «Σθεναρό όχι» στο νομοσχέδιο που υποβαθμίζει το επάγγελμα

Σε λειτουργία το «Ψηφιακό Μητρώο Μελών Λεσχών Φιλάθλων»

Διαγωνισμός για την προστασία των ακτών σε Σορωνή και Καλαβάρδα

Απόφαση για επιστροφή χρημάτων εξαιτίας της πυρκαγιάς στη Ρόδο

Τροχαίο ατύχημα πριν από λίγο στην περιοχή Τραουνού

Έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου