Πώς κυνήγησε και ακινητοποίησε τον 18χρονο διαρρήκτη ο αστυνομικός

Πώς κυνήγησε και ακινητοποίησε τον 18χρονο διαρρήκτη ο αστυνομικός

Πώς κυνήγησε και ακινητοποίησε τον 18χρονο διαρρήκτη ο αστυνομικός

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 13826 ΦΟΡΕΣ

«Δεν ένιωσα ότι έκανα κάτι ιδιαίτερο»! Αυτό δήλωσε μιλώντας στη «Ροδιακή» ο αστυνομικός του Τμήματος Ιαλυσού που, αν και εκτός υπηρεσίας, κυνήγησε και ακινητοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα 18χρονο Ρομά, λίγα μόλις λεπτά αφότου μαζί με δύο ομόφυλούς του είχαν αφαιρέσει κοσμήματα από σπίτι, στο Παραδείσι της Ρόδου!

Μάλιστα ο 18χρονος δράστης αντιστάθηκε και προσπάθησε να διαφύγει χτυπώντας και κλοτσώντας τον αστυνομικό, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του τελευταίου!

Ο Γιώργος Αντωνόπουλος, υπηρετεί ως αποσπασμένος από τις αρχές του καλοκαιριού, στο Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού και σε λίγες ημέρες πρόκειται ν’ αναχωρήσει από το νησί μας και να επιστρέψει στη «βάση» του στη Θεσσαλονίκη, εκεί όπου υπηρετεί τα τελευταία χρόνια και βρίσκεται και η οικογένειά του.

Τον συνάντησα χθες το μεσημέρι, ήταν μαζί με τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νότιας Δωδεκανήσου Μανώλη Ανδρουλάκη και θέλησα να τον ρωτήσω για το περιστατικό που εκτυλίχθηκε πριν μερικές ημέρες στο χωριό Παραδείσι της Ρόδου αλλά και να μάθω μερικά πράγματα για τον ίδιο.

Με καταγωγή από την Κοζάνη και τη Λάρισα, είναι έγγαμος με μία συνάδελφό του, την οποία μάλιστα γνώρισε – όπως μας είπε- στη Ρόδο και έχουν τρία υπέροχα παιδιά.

Όπως είπε μιλώντας στη «Ροδιακή», ο Γιώργος Αντωνόπουλος, ήρθε στη Ρόδο για πρώτη φορά το 2001 από την Αθήνα και κάθισε έως το 2003 οπότε κι έφυγε για τη Θεσσαλονίκη, μαζί τη σύζυγό του, την οποία και είχε γνωρίσει εδώ.

«Πέρασα πάρα πολύ ωραία, ήταν και τα χρόνια τέτοια τότε, από τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου. Από τότε έχω ακόμη φίλους, πολύ καλούς αδελφικούς φίλους και φέτος το είδα σαν ευκαιρία, γιατί για πρώτη φορά ζήτησαν από Θεσσαλονίκη άτομα για απόσπαση, έτσι δήλωσα και ήρθα»!

Στην κουβέντα παρενέβη και ο πρόεδρος των αστυνομικών Μανώλης Ανδρουλάκης, θέλοντας να μιλήσει για ήθος και την ευσυνειδησία του συναδέλφου του, αλλά και το πόσο σημαντική ήταν η βοήθεια όλων όσοι ήρθαν για ενίσχυση των υπηρεσιών της Αστυνομίας του νησιού μας φέτος το καλοκαίρι:

«Ο Γιώργος είναι ένας αστυνομικός που τον γνωρίζουμε από παλιά. Υπηρέτησε αρκετά χρόνια στην περιοχή μας και ιδιαίτερα στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, έχουμε συνεργαστεί για πάρα πολλά χρόνια.

Είναι από τους καλύτερους αστυνομικούς που έχω συνεργαστεί όσα χρόνια είμαι στην Υπηρεσία και είναι τιμή μας να έχουμε τέτοιους ανθρώπους δίπλα μας. Ανθρώπους με ευσυνειδησία και υψηλό αίσθημα ευθύνης.

Η δε περίπτωση της σύλληψης αυτής, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα του πόσο βοήθησαν οι ενισχύσεις που ήρθαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και πόσο συνέδραμαν στο δύσκολο έργο μας και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε».

Η βόλτα με τον σκύλο και η συνάντηση με τους διαρρήκτες
Ζητήσαμε από τον Γιώργο Αντωνόπουλο να μας περιγράψει πώς έγινε το περιστατικό της σύλληψης του 18χρονου Ρομά στις 18 Οκτωβρίου 2023 στο Παραδείσι της Ρόδου:

«Υπηρετώ στο Τμήμα της Ιαλυσού και μένω στο Παραδείσι γιατί εκεί είχα βρει σπίτι, οπότε γνώριζα τα περιστατικά που υπήρχαν στην περιοχή. Είχαμε πάρα πολλές διαρρήξεις. Ένα περιπολικό δεν προλαβαίνει ούτε κατά διάνοια, γιατί θέλει συγκεκριμένες ώρες να βρίσκεσαι σε συγκεκριμένα σημεία που «χτυπούσαν» οι δράστες κι έκαναν τις διαρρήξεις.

Επειδή έχω κι ένα σκυλάκι έβγαινα συχνά μαζί του για βόλτα και έβγαινα συνήθως τις ώρες που αυτοί έκαναν τις διαρρήξεις (συνήθως απογεύματα λίγο πριν νυχτώσει), οπότε το είχα στον νου μου.

Εκείνη την ημέρα, στη βόλτα μου λοιπόν, πετυχαίνω τρεις Ρομά που αμέσως κατάλαβα τι συνέβαινε: μαύρα ρούχα, σκούφο μέσα στη ζέστη κ.ά.

Μάλιστα μιλήσαμε, και ο 18χρονος ο οποίος και τελικά συνελήφθη, με φώναξε και ήρθε κοντά και χάιδεψε τον σκύλο!

Πήγα πιο κάτω, σταμάτησα εκεί που δεν με έβλεπαν και τους παρακολούθησα για λίγο. Είδα ότι άρχισαν να κοιτάνε σπίτια κι έψαχναν τρόπο για να μπουν μέσα. Βρήκα κάποιον στη γειτονιά που ήταν έξω την ώρα εκείνη και που επίσης είχε αντιληφθεί του τι γίνεται, και του έδωσα τον σκύλο για να μην κάνει θόρυβο.

Σε όλο αυτό το διάστημα έως ότου δέσω το σκυλί κ.λπ. τους έχασα από το οπτικό μου πεδίο, προχώρησα πιο κάτω, τους βρήκα να κάθονται επάνω σ’ έναν μαντρότοιχο πίσω από κάτι αυτοκίνητα, συνέχισα, πήγα πιο κάτω και μέχρι να επιστρέψω στο σημείο κατάλαβα ότι είχαν μπει μέσα στο σπίτι.

Ταυτόχρονα είχα μιλήσει με την Υπηρεσία μου, το Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού και είχα ενημερώσει και τον αξιωματικό Υπηρεσίας και περίμενα να έρθει το περιπολικό που ήταν σε άλλο περιστατικό στα Μαριτσά.

Πήγα λοιπόν, κοντά στο σπίτι που είχαν μπει οι τρεις νεαροί και περίμενα να βγουν έξω, γιατί αν ερχόταν το περιπολικό θα μπαίναμε να τους πιάσουμε μέσα στο σπίτι. Σε αντίθετη όμως περίπτωση ήμουν αποφασισμένος να πιάσω όταν βγουν, όποιον μπορέσω.

Πριν έρθει λοιπόν το περιπολικό, άκουσα θόρυβο από πίσω μου και τους είδα να βγαίνουν. Τότε άρπαξα τον μεγαλύτερο, ήταν ο 18χρονος που είχε και τα κοσμήματα.

Στην αρχή ο 18χρονος άρχισε να φωνάζει τους άλλους δύο να τον βοηθήσουνε, όμως εκείνοι μόλις είδαν ότι τον είχα πιάσει, τράπηκαν σε φυγή.

Επάνω στην πάλη και προσπαθώντας ο 18χρονος να ξεφύγει, άρχισε να με σπρώχνει και να με χτυπάει και όπως προσπάθησα να τον γυρίσω για να πέσουμε κάτω, «γύρισε» το πόδι μου με αποτέλεσμα τον τραυματισμό μου.

Τελικά αυτός είχε τα κοσμήματα, ήρθε και το περιπολικό και συνελήφθη ενώ έπειτα ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου για να συσχετίσει και άλλες περιπτώσεις».

Η σύλληψη του 18χρονου Ρομά έγινε μετά την ακινητοποίησή του από τον Γιώργο Αντωνόπουλο, ο οποίος φυσικά αφού είχε βγει για μία βόλτα με τον σκύλο του, δεν έφερε κάποιον εξοπλισμό μαζί του!

Ερωτηθείς ο αστυνομικός πώς ένιωσε γι’ αυτή του την ενέργεια που είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη ενός παραβατικού είπε:

«Δεν ένιωσα ότι έκανα κάτι ιδιαίτερο. Μου άρεσε που μετά από κάνα δυο μέρες ξαναπέρασα από το σημείο και βγήκε ένα παλικάρι και μου είπε: «Σε ψάχνει η γιαγιά μου να σε ευχαριστήσει» κι εγώ απάντησα: «Εντάξει πες της ότι είναι σαν να μου το έχει πει, να είστε καλά»!

Σήμερα στον ανακριτή
Σε βάρος του 18χρονου αλλά και των λοιπών τριών συγκατηγορούμενών του, που διέφυγαν της σύλληψης, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για:

• Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών που τελέστηκαν από δύο ή περισσότερους δράστες που είχαν οργανωθεί με σκοπό την τέλεση κλοπών κατ’ εξακολούθηση.

• Βία κατά υπαλλήλου.

• Απλή σωματική βλάβη.

Ο συλληφθείς που συνεχίζεται η κράτησή του, συνοδευόμενος από τη συνήγορό του κα Αναστασία Χριστοφοράκη, αναμένεται σήμερα να προσαχθεί ενώπιον του ανακριτή Ρόδου για να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση.

Σημειώνεται πως, τόσο ο 18χρονος, όσο και οι άλλοι δύο συγκατηγορούμενοί του είναι γνωστοί στις Διωκτικές Αρχές της περιοχής μας για παρόμοια αδικήματα.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Διαμαντής: Με σκληρή δουλειά κάθε μαθητής μπορεί να επιτύχει τα όνειρά του

Γιάννης Παππάς: Προτεραιότητα η ποιοτική αναβάθμιση των νησιών

Προτεραιότητα η ανάπτυξη για τον δήμαρχο Αστυπάλαιας

Τιμητική διάκριση σε ταινία νεαρής Ροδίτισσας σε Φεστιβάλ στις Κάννες!

Η Θεανώ, η Ροδίτισσα με το χαμόγελο, που εργάζεται σε δύο δουλειές από 13 ετών

Π. Κουνάκης: Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ απαξίωσαν συνολικά όλα τα νησιά

Δ. Βολονάκη: Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για την υγεία στα νησιά μας

Όλγα Κουρή-Καλλέργη: Το Δημογραφικό είναι τεράστιο πρόβλημα για όλη την Ευρώπη