Βιντεοσκοπικό υλικό στο δικαστήριο για τη δολοφονία του Αλβανού εργολάβου

Βιντεοσκοπικό υλικό στο δικαστήριο για τη δολοφονία του Αλβανού εργολάβου

Βιντεοσκοπικό υλικό στο δικαστήριο για τη δολοφονία του Αλβανού εργολάβου

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2085 ΦΟΡΕΣ

Η προβολή του βιντεοσκοπικού υλικού που είχαν καταγράψει οι κάμερες την ημέρα της δολοφονίας του 46χρονου αλλοδαπού εργολάβου οικοδομών στο Φαληράκι της Ρόδου, παρουσιάστηκε χθες στην αίθουσα συνεδριάσεων του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κω.

Συγκεκριμένα, οι συνήγοροι της οικογένειας του 46χρονου κ.κ. Μηνάς Τσέρκης, Μαρίνα Κρανίτη και Νίκος Πατεράκης υπέβαλαν αίτημα στο δικαστήριο να επισκοπηθεί το σχετικό βιντεοσκοπικό υλικό, ενώ για τα όσα περιλαμβάνονται σε αυτό, κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου γνωστός τεχνικός ψηφιακών συστημάτων ως τεχνικός πραγματογνώμονας.

Ο κ. Γκλαβόπουλος έκανε εκτενή αναφορά σε συγκεκριμένα σημεία από τις 700 ώρες καταγραφής βίντεο που υπάρχουν και στη δικογραφία, επισημαίνοντας επίμαχα σημεία που παραπέμπουν στην ημέρα και ώρα συνάντησης του θύματος με τους δύο κατηγορούμενους.

Για την προβολή του υλικού αυτού, τοποθετήθηκαν δύο μεγάλες οθόνες στην αίθουσα του δικαστηρίου. Σύμφωνα με την πλευρά των συνηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας αλλά και τα όσα κατέθεσε ο πραγματογνώμονας, φαίνεται ο 46χρονος εργολάβος να πηγαίνει στο σημείο, στη συνέχεια να φεύγει και να επιστρέφει πίσω, τότε δέχεται ένα χτύπημα, ακολούθως να καθοδηγείται από τον πατέρα «προς το σημείο θανάτωσης» όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στο δικαστήριο, ενώ ο 22χρονος γιος φαίνεται (από άλλη κάμερα) να κινείται προς τα εκεί που ήδη βρίσκονταν οι δύο άνδρες.

Οι δικηγόροι υποστήριξης της κατηγορίας ισχυρίστηκαν χθες πως τα στοιχεία αυτά «τοποθετούν» και τον 22χρονο κατηγορούμενο «στο σημείο θανάτου» του άτυχου εργολάβου, αλλά και πως ο ίδιος ήταν αυτός που έδωσε το πρώτο χτύπημα στον θανόντα.

Για τους ισχυρισμούς αυτούς υπήρξε έντονη αντίδραση από την πλευρά των συνηγόρων υπεράσπισης κ.κ. Ιωάννη Αλετρά, Νικόλαο Αλετρά και Δημήτρη Βερβέρη, οι οποίοι και τόνισαν πως δεν αποδεικνύεται κάτι τέτοιο, ενώ αντέδρασαν και με την τοποθέτηση που έκανε ο τεχνικός πραγματογνώμονας για το θέμα αυτό (μίλησε για συναυτουργία), τονίζοντας πως είναι μάρτυρας και δεν δύναται να γνωρίζει νομικούς ισχυρισμούς κ.ά.

Η δίκη θα συνεχιστεί σήμερα το πρωί με τα αναγνωστέα έγγραφα αλλά και τις καταθέσεις δύο ιατροδικαστών.

Ως γνωστόν, η δίκη ξεκίνησε στις 8 Ιανουαρίου 2024 με την εξέταση τεσσάρων από τους 13 μάρτυρες κατηγορίας, συνεχίστηκε στις 9 Ιανουαρίου 2024 οπότε και εξετάστηκαν συνολικά 6 μάρτυρες, τρεις κατηγορίας που περιλαμβάνονται στη δικογραφία εξ αρχής και τρεις που δηλώθηκαν από την πλευρά της οικογένειας του θύματος και πάλι προς υποστήριξη της κατηγορίας. Το δικαστήριο διέκοψε (στις 9 Ιανουαρίου) για χθες 29 Ιανουαρίου 2024.

Διαβάστε ακόμη

Διάσωση δύο επιβατών ιστιοφόρου στην Πάτμο

Αθωώθηκε 47χρονος Τούρκος που είχε συλληφθεί ως διακινητής

Φυλάκιση 8 μηνών σε 2 Ρομά για απάτη σε βάρος 72χρονου

Κάθειρξη 68 ετών επιβλήθηκε σε Σύριο διακινητή μεταναστών

Πτώχευση FTI/ MEETING POINT- Προσωρινή διαταγή Μονομελούς Πρωτοδικείου Κω

Συνελήφθησαν οκτώ αλλοδαποί για πλαστογραφία ταξιδιωτικών εγγράφων στην Κω

Συνελήφθη 60χρονος αλλοδαπός για καλλιέργεια κάνναβης στη Ρόδο

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε αλλοδαπό για απόπειρα εμπρησμού