Ολγ. Κεφαλογιάννη: Να γίνουν πιο αναγνωρίσιμοι οι αγροτουριστικοί και γαστρονομικοί προορισμοί στη χώρα

Ολγ. Κεφαλογιάννη: Να γίνουν πιο αναγνωρίσιμοι οι αγροτουριστικοί και γαστρονομικοί προορισμοί στη χώρα

Ολγ. Κεφαλογιάννη: Να γίνουν πιο αναγνωρίσιμοι οι αγροτουριστικοί και γαστρονομικοί προορισμοί στη χώρα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 725 ΦΟΡΕΣ

Η υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε την ακόλουθη ανάρτηση στην προσωπική της σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης:

Συναντήθηκα στα γραφεία του Ε.Ο.Τ. με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων κ. Γιώργο Καββαθά και τον Γενικό Γραμματέα της ΠΟΕΣΕ κ. Ιωάννη Δαβερώνη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης δόθηκε ιδιαίτερη βάση στην επικαιροποίηση του Σήματος Ελληνικής Κουζίνας στα εστιατόρια της χώρας και στην αναβάθμιση του γαστρονομικού τουρισμού μέσω του Ταμείου Ανάπτυξης και Ανθεκτικότητας.

Σε ολόκληρη τη συζήτηση ήταν ξεκάθαρη η πρόθεσή μας για την προώθηση της Ελλάδας ως γαστρονομικού προορισμού στο εξωτερικό μέσω της πιστοποίησης των ελληνικών εστιατορίων αλλά και την πιο στενή συνεργασία αυτών με τα ελληνικά οινοποιεία.

Έγινε σαφές, επίσης, ότι η επικαιροποίηση του συγκεκριμένου σήματος μπορεί να λειτουργήσει σαν ομπρέλα, να προστατεύσει και να προωθήσει τις τοπικές διατροφικές συνήθειες και προτάσεις.Από την πλευρά μου υπογράμμισα ότι το Υπουργείο Τουρισμού εργάζεται για την αύξηση της αναγνωρισιμότητας των αγροτουριστικών και γαστρονομικών προορισμών και δραστηριοτήτων, κάτι που θα συμβάλλει σημαντικά στη διαφοροποίηση της τουριστικής προσφοράς, αλλά και στη διασύνδεση των προορισμών.

Το Υπουργείο προχωράει στη δημιουργία πλατφόρμας με έναν διαδραστικό ψηφιακό χάρτη που θα βοηθήσει την προώθηση και την προβολή της εστίασης, του αγροτουρισμού και του γαστρονομικού τουρισμού στην Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμη

Coolcationing: Νέα τάση στον παγκόσμιο τουρισμό η "στροφή" σε προορισμούς με λιγότερο θερμά καλοκαίρια

Σε διαβούλευση το Ειδικό Χωροταξικό για τον Τουρισμό

Εκδήλωση για το εταιρικό δίκαιο στις επιχειρήσεις τουρισμού

Φως στο τούνελ για εποχικά εργαζόμενους στον τουρισμό-Τι θα γίνει με το επίδομα ανεργίας

Τουρισμός: Σχεδόν διπλάσιοι οι επισκέπτες σε μια διετία

Όλγα Κεφαλογιάννη: Bιώσιμη και ποιοτική τουριστική ανάπτυξη

Διακοπές: Οι Νορβηγοί «ψηφίζουν» Ελλάδα για το 2024 – Οι «μυστικοί» και οι διαχρονικοί προορισμοί

Αστυπάλαια,Λειψοί, Νίσυρος και Καστελλόριζο στη λίστα των Times με τους 16 πιο χαλαρωτικούς νησιωτικούς προορισμούς στην Ελλάδα