Ελεύθερος με όρους αφέθηκε 36χρονος που είχε συλληφθεί για κατοχή ναρκωτικών

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε 36χρονος που είχε συλληφθεί για κατοχή ναρκωτικών

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε 36χρονος που είχε συλληφθεί για κατοχή ναρκωτικών

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1269 ΦΟΡΕΣ

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες μετά την απολογία του, ο 36χρονος που συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ιαλυσού, έχοντας στο αυτοκίνητο και στο σπίτι του 1.420 γραμμάρια κάνναβης, 42 ναρκωτικά χάπια, ζυγαριά ακριβείας, θρυμματιστές, πιστόλι, αλλά και εξοπλισμό ελεγχόμενης καλλιέργειας κάνναβης!


Ο συλληφθείς συνοδευόμενος από τους συνηγόρους του, κ.κ. Πολυξένη Χατζηγιάννη και Στέλιο Αλεξανδρή, δήλωσε στην απολογία του ότι είναι εξαρτημένος χρήστης και πως την ποσότητα την καλλιέργησε για δική του χρήση και αφέθηκε ελεύθερος με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του μία φορά το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 2.000 ευρώ.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 36χρονος, που είναι και πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, είπε, ότι η εξάρτησή του από τα ναρκωτικά ξεκίνησε το 2015 και από το 2016 έως το 2019 έκανε χρήση κοκαΐνης και χασίς οπότε και αποφάσισε με τη βοήθεια δομών να ξεφύγει. Έτσι ξεκίνησε τα διάφορα αντιψυχωτικά – αντικαταθλιπτικά σκευάσματα, τα οποία τον βοήθησαν να κόψει την κοκαΐνη αλλά είχαν το αρνητικό, ότι του προκαλούσαν μια γενικότερη άρνηση για τη ζωή και αισθανόταν αποστασιοποιημένος από την πραγματικότητα.

Έτσι, για να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση, ξεκίνησε να κάνει χρήση κάνναβης και να μειώνει τα φάρμακα που ελάμβανε. Προκειμένου λοιπόν να εξασφαλίσει τη δόση που χρειαζόταν, αποφάσισε, με τη βοήθεια φίλων του να προμηθευτεί σπόρους και να φυτέψει κάποια δικά του δενδρύλλια. Όπως τόνισε ο 36χρονος όλα τα εξαρτήματα για την καλλιέργεια τα προμηθεύτηκε μέσω διαδικτύου ενώ από την ποσότητα που βρέθηκε στην κατοχή του, αυτή που θα μπορούσε τελικά να κάνει χρήση, ήταν ποσότητα ένα προς έξι.

Αναφορικα με το όπλο, ο 36χρονος είπε, πως ανήκει σε φίλο του, ο οποίος του το άφησε για λίγο καιρό, διότι πήγε ταξίδι στην πατρίδα του, ενώ επισήμανε, πως ουδέποτε υπήρξε νομιμομοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, καθώς εργάζεται από πολύ νεαρή ηλικία, ενώ η μητέρα του, πούλησε πρόσφατα κάποιο ακίνητο που είχε και του έδωσε τα χρήματα, με τα οποία αγόρασε ένα αυτοκίνητο.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και ανακριτή, ο 36χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του μία φορά το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και την καταβολή ποσού 2.000 ευρώ ως εγγύηση.

Υπενθυμίζεται, πως όλα ξεκίνησαν όταν, στους αστυνομικούς του Τμήματος Ιαλυσού που χειρίστηκαν την υπόθεση, περιήλθαν πληροφορίες αναφορικά με τον 36χρονο.

Έτσι, μετά την αξιοποίηση των πληροφοριών αυτών, ένα τέταρτο πριν τις δύο το μεσημέρι στις 2 Απριλίου 2024 οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 36χρονο μέσα στο όχημά του και του έκαναν έλεγχο. Εκεί εντόπισαν έναν τρίφτη καπνού με υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης, έναν δεύτερο τρίφτη καπνού που περιείχε 60 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ.

Στη συνέχεια, ακολούθησε έρευνα και στο σπίτι του 36χρονου με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών.

Συνολικά στην κατοχή του (σπίτι και αυτοκίνητο), βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Κάνναβη βάρους 1 κιλού και 420 γραμμαρίων
• 42 ναρκωτικά-φαρμακευτικά δισκία
• Ουσία άγνωστης χημικής σύστασης βάρους 2,7 γραμμαρίων
• 3 θρυμματιστές κάνναβης
• Ζυγαριά ακριβείας
• Πυροβόλο όπλο – πιστόλι με γεμιστήρα και 8 φυσίγγια
• Συσκευές καπνίσματος κάνναβης
• Πλήρης εξοπλισμός ελεγχόμενης καλλιέργειας κάνναβης εσωτερικού τύπου

Όλα τα παραπάνω μαζί με το αυτοκίνητο που κινούνταν ο 36χρονος, κατασχέθηκαν, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε ποινική δικογραφία με την οποία οδηγήθηκε ενώπιον της αρμόδιας Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ρόδου, όπου και του ασκήθηκαν οι εξής ποινικές διώξεις:

• Διακίνηση ναρκωτικών ουσιών υπό τη μορφή της κατοχής, αποθήκευσης και καλλιέργειας
• Παράνομη οπλοκατοχή
• Προμήθεια και αποθήκευση ουσιών με σκοπό τη βελτίωση τής αγωνιστικής διάθεσης (ντόπινγκ)
• Νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες

Γι’ αυτές απολογήθηκε χθες στον ανακριτή Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Διάσωση δύο επιβατών ιστιοφόρου στην Πάτμο

Αθωώθηκε 47χρονος Τούρκος που είχε συλληφθεί ως διακινητής

Φυλάκιση 8 μηνών σε 2 Ρομά για απάτη σε βάρος 72χρονου

Κάθειρξη 68 ετών επιβλήθηκε σε Σύριο διακινητή μεταναστών

Πτώχευση FTI/ MEETING POINT- Προσωρινή διαταγή Μονομελούς Πρωτοδικείου Κω

Συνελήφθησαν οκτώ αλλοδαποί για πλαστογραφία ταξιδιωτικών εγγράφων στην Κω

Συνελήφθη 60χρονος αλλοδαπός για καλλιέργεια κάνναβης στη Ρόδο

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε αλλοδαπό για απόπειρα εμπρησμού