Έτοιμος για… όλα ο Γ.Σ. Δωδεκάνησος στο Final Four της Α1 ΟΣΕΚΑ στον Βόλο!

Έτοιμος για… όλα ο Γ.Σ. Δωδεκάνησος στο Final Four της Α1 ΟΣΕΚΑ στον Βόλο!

Έτοιμος για… όλα ο Γ.Σ. Δωδεκάνησος στο Final Four της Α1 ΟΣΕΚΑ στον Βόλο!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1117 ΦΟΡΕΣ

Η πιο… μεγάλη ώρα φέτος στο μπάσκετ με αμαξίδιο πλησιάζει και το Final Four του 25ου πρωταθλήματος της ΟΣΕΚΑ είναι προ των πυλών. Το Σάββατο (01/06) και την Κυριακή (02/06) η καρδιά του αθλήματος θα χτυπά στον Βόλο, που για ένα διήμερο γίνεται η… πρωτεύουσά του.

Η ΟΣΕΚΑ συνδιοργανώνει με την περιφέρεια Θεσσαλίας και τον δήμο Βόλου την τελική φάση της Α1 Κατηγορίας εκεί. Παναθηναϊκός, Άτλας, Γ.Σ. Δωδεκάνησος και Μέγας Αλέξανδρος θα διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή για τη σεζόν 2023-24.

Ο Παναθηναϊκός συναντά τον Μέγα Αλέξανδρο (στις 17:00) και ο Άτλας τον Γ.Σ. Δωδεκάνησος (στις 20:00), με τους ηττημένους να παίζουν την επόμενη μέρα (Κυριακή) στον μικρό τελικό (στις 16:00) και τους νικητές στον τελικό (στις 18:30), που θα αναδείξει τον πρωταθλητή Ελλάδας.

Αυτό το Σαββατοκύριακο στον Βόλο παίζεται ένας τίτλος, αλλά αυτό δεν είναι το σημαντικότερο… Η πάντα φιλόξενη για το μπάσκετ με αμαξίδιο πρωτεύουσα του νομού Μαγνησίας θα… γεμίσει με τους κορυφαίους αθλητές και τις κορυφαίες ομάδες, σε ένα μοναδικό γεγονός.

Όπως μπορεί ν’ αντιληφθεί ο καθείς, το κλειστό της Αγριάς θα ζήσει μεγάλες μπασκετικές στιγμές, οι οποίες θα μεταφερθούν στις οθόνες μέσα από την ΕΡΤ (με σημείο αναφοράς την ΕΡΤ3 και την ΕΡΤ Βόλου), που είναι χορηγός επικοινωνίας, αλλά και από τα social media της ΟΣΕΚΑ.

Οι ομάδες
Παναθηναϊκός
O Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Α1 Κατηγορίας κατακτώντας την 1η θέση. Οι «πράσινοι» ήταν αήττητοι, έχοντας 10 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Ο Παναθηναϊκός διεκδικεί τον τίτλο του πρωταθλητή, τον οποίο κατέκτησε για πρώτη φορά τη σεζόν 2021-22.

Άτλας
Ο Α.Σ. Άτλας τερμάτισε στη δεύτερη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Α1 Κατηγορίας έχοντας 8 νίκες και 2 ήττες. Ο Άτλας θα διεκδικήσει το τρίτο πρωτάθλημα στην ιστορία του, καθώς είχε αναδειχθεί πρωταθλητής τις σεζόν 2016-17 και 2017-18.

Γ.Σ. Δωδεκάνησος
Ο Γ.Σ. Δωδεκάνησος θα συμμετάσχει σε ακόμη ένα Final Four ύστερα από την κατάληψη της τρίτης θέσης στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Οι Ροδίτες πραγματοποίησαν μέχρι στιγμής μια ισορροπημένη χρονιά έχοντας ρεκόρ 5 νίκες και 5 ήττες. Ο τελευταίος τίτλος πρωταθλητή για τη Δωδεκάνησο ήταν τη σεζόν 2018-19, ενώ μετράει συνολικά έξι κατακτήσεις.

Μέγας Αλέξανδρος
Ο Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος τερμάτισε στην τέταρτη θέση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος έχοντας ρεκόρ 4 νίκες και 6 ήττες. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα συμμετάσχει σ’ ακόμη ένα Final Four και θα προσπαθήσει να κρατήσει τα σκήπτρα του. Την περσινή σεζόν ο Μέγας Αλέξανδρος κατέκτησε τον τίτλο, ενώ συνολικά μετράει τρία πρωταθλήματα.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα του Final Four:

Σάββατο 1 Ιουνίου 2024
17:00 1ος Ημιτελικός: Παναθηναϊκός Α.Ο. ΑμεΑ – Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος 1994

19:00 Τελετή Έναρξης

20:00 2ος Ημιτελικός: Α.Σ. Άτλας – Γ.Σ. Δωδεκάνησος

Κυριακή 2 Ιουνίου 2024
16:00 Μικρός Τελικός

18:30 Τελικός

20:30 Τελετή Λήξης-Απονομές-Βραβεύσεις.

Διαβάστε ακόμη

Έξι μετάλλια για τον «Μαχητή Ρόδου» στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Kick Boxing

Στα Τρίκαλα ο «Ιππότης» για το 51ο Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Σκάκι Α’ Εθνικής

Τουρνουά beach volley “Regional Juniors 2024” θα διεξαχθεί στην Κω

Αποχωρεί ο πρόεδρος του Ευαγόρα

Wolves Festival 2024: Ένα μοναδικό υπερθέαμα γυμναστικής και χορού στη Ρόδο με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Ξανά στη Ρόδο το Super Cup του ΕΣΑΚΕ!

Το Πανελλήνιο στίβου στο Πανθεσσαλικό και το… ξέσπασμα της Λάουρα Ζενέγια με τρία μετάλλια!

Ποδόσφαιρο: Η νέα προκήρυξη της Γ’ Εθνικής