Με τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελο Τουρνά συναντήθηκε ο δήμαρχος Ρόδου

Με τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελο Τουρνά συναντήθηκε ο δήμαρχος Ρόδου

Με τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελο Τουρνά συναντήθηκε ο δήμαρχος Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 596 ΦΟΡΕΣ

Τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελο Τουρνά υποδέχθηκε χθες στο Δημαρχιακό Μέγαρο στο πλαίσιο συναντήσεων που πραγματοποιεί για τον συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων εν μέσω της αντιπυρικής περιόδου, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αλέξανδρος Κολιάδης. Συγκεκριμένα, ο κ. Κολιάδης σε σχετική δημοσίευσή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρει:

Συζητήσαμε για την ανάγκη ενίσχυσης της Πολιτικής Προστασίας και εκσυγχρονισμού του εξοπλισμού του Πυροσβεστικού Σώματος. Η φωτιά του 2023 στη Ρόδο κατέδειξε την ανάγκη για έμφαση στην πρόληψη, στην επιτήρηση και στη στενότερη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την αντιπυρική περίοδο. Οι επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, τις οποίες ήδη βιώνουμε απαιτούν εγρήγορση και επαναπροσαρμογή στις απαιτήσεις των νέων δεδομένων που δημιουργούνται.

Μετά από την συνάντηση που προηγήθηκε την Τρίτη με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, σήμερα διαβεβαιώσαμε και τον κ. Τουρνά, πως ως Δημοτική Αρχή θα συνδράμουμε τους αρμόδιους φορείς όπου μας ζητηθεί και με όποιον τρόπο μας υποδειχθεί, στην έγκαιρη προειδοποίηση και στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Οι συναντήσεις με τους δύο υφυπουργούς έγιναν σε πολύ καλό κλίμα και στη βάση μιας συνεχούς επαφής και σταθερής συνεργασίας με το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.Δεν μπορούμε πλέον να μιλάμε για κλιματική αλλαγή, βιώνουμε την κλιματική κρίση και είναι απαραίτητο όλοι όσοι εμπλεκόμαστε στην Πολιτική Προστασία να αναλάβουμε πρωτοβουλίες.

Διαβάστε ακόμη

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του ΚΓ’ πολιτιστικού συμπόσιου της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών

Καταδίωξη και σύλληψη δυο διακινητών από το Λιμεναρχείο Ρόδου

Ξεναγοί: «Σθεναρό όχι» στο νομοσχέδιο που υποβαθμίζει το επάγγελμα

Σε λειτουργία το «Ψηφιακό Μητρώο Μελών Λεσχών Φιλάθλων»

Διαγωνισμός για την προστασία των ακτών σε Σορωνή και Καλαβάρδα

Απόφαση για επιστροφή χρημάτων εξαιτίας της πυρκαγιάς στη Ρόδο

Τροχαίο ατύχημα πριν από λίγο στην περιοχή Τραουνού

Έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου