Γ. Νικητιάδης: Σταματήστε κύριοι της Κυβέρνησης την υποβάθμιση της Καρπάθου

Γ. Νικητιάδης: Σταματήστε κύριοι της Κυβέρνησης την υποβάθμιση της Καρπάθου

Γ. Νικητιάδης: Σταματήστε κύριοι της Κυβέρνησης την υποβάθμιση της Καρπάθου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 544 ΦΟΡΕΣ

Από τον βουλευτή Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργο Νικητιάδη εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Για μία ακόμη φορά η Κάρπαθος γίνεται θύμα της προχειρότητας και του ερασιτεχνισμού με τον οποίο η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα προβλήματα των νησιών μας. Η κάλυψη των τριών κενών θέσεων πυροσβεστών υπαλλήλων της ΥΠΑ την τελευταία στιγμή στο διεθνές αεροδρόμιο της Καρπάθου, φανερώνει την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν τα αρμόδια υπουργεία την συγκοινωνία στα νησιά μας. Ήδη μία αεροπορική εταιρία αναγκάστηκε από την ως τώρα υπάρχουσα κατάσταση να βάλει μικρότερο αεροσκάφος για τα δρομολόγια της προς την Κάρπαθο καθώς μέχρι προ ολίγου ήταν καλυμμένες μόνο δύο από τις πέντε θέσεις πυρασφάλειας που προβλεπόταν. Αποτέλεσμα της κυβερνητικής αδιαφορίας είναι οι λιγότερες αφίξεις στην Κάρπαθο. Σε συνδυασμό με την απαξίωση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων για μία ακόμη φορά οι νησιώτες είναι αντιμέτωποι με έναν ιδιότυπο αποκλεισμό.

Με αφορμή την ερασιτεχνική λύση που για μία ακόμη φορά χρησιμοποίησε η Κυβέρνηση για την επίλυση του ζητήματος στην πυρασφάλεια του αεροδρομίου της Καρπάθου ο Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ και τ.Υφυπουργός Πολιτισμού Τουρισμού προχώρησε στην εξής δήλωση:

«Το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη λειτουργεί άριστα όταν πρόκειται να μοιράσει λεφτά στους ημέτερους από το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ όταν πρόκειται να λύσει προβλήματα στα νησιά μας όπως αυτό που προέκυψε στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Καρπάθου, το επιτελικό κράτος είναι εντελώς αδιάφορο. Μετά τον πρόσφατο ακτοπλοϊκό αποκλεισμό της Καρπάθου, η Κυβέρνηση πιστή στον ερασιτεχνισμό και την προχειρότητα που τη διακρίνει, υποβαθμίζει με τις πρακτικές της και το Διεθνές Αεροδρόμιο Καρπάθου. Οι ελλείψεις προσωπικού της ΥΠΑ στον τομέα της πυροπροστασίας επέφεραν μείωση των αφίξεων με τη χρήση μικρότερου αεροσκάφους από αεροπορική εταιρία. Προσφάτως τα νησιά της Καρπάθου και της Κάσου είχαν έρθει αντιμέτωπα με ακτοπλοϊκό αποκλεισμό, τώρα υποβαθμίστηκαν οι αερομεταφορές στην Κάρπαθο, όπου προ μηνών θρηνήσαμε έναν συμπατριώτη μας γιατί δεν άναβαν τα φώτα στο αεροδρόμιο της.

Επιτέλους η Κυβέρνηση πρέπει να σκεφτεί τα νησιά μας. Το αεροδρόμιο της Καρπάθου είναι πνεύμονας για το νησί και ο τουρισμός είναι το οξυγόνο του νησιού. Η Κάρπαθος, ζει από τον τουρισμό. Σταματήστε να απαξιώνετε την Κάρπαθο όπως προσφάτως με το ακτοπλοϊκό και τώρα με το αεροπορικό θέμα. Πρέπει να το καταλάβετε κύριοι της ΝΔ και να μην μας υποβαθμίζεται διαρκώς».

 

Διαβάστε ακόμη

Μονάδα Τεχνητού Νεφρού ζητούν οι αιμοδότες Καρπάθου

Ανακοίνωση για την έγκριση Προγραμματικής Σύμβασης για τη συντήρηση και επισκευή σχολικών μονάδων στην Κάρπαθο

Στα ίδια επίπεδα η κίνηση στο αεροδρόμιο Καρπάθου

Το Επαρχείο Καρπάθου-Η.Ν. Κάσου επισκέφθηκε ο πρέσβης της Πολωνίας στην Ελλάδα

Τελικά αποτελέσματα στην Όλυμπο Καρπάθου

Πώς ψήφισαν στην Κάρπαθο μέχρι στιγμής (2/15 ε.τ.)

Συνελήφθη για παρενόχληση Πακιστανός στην Κάρπαθο

Κοινή επιστολή Δημάρχων Καρπάθου και Η.Ν. Κάσου - Ακτοπλοϊκή σύνδεση Ρόδου - Καρπάθου - Η.Ν. Κάσου - Σητείας