Γιάννης Παππάς, υφ. Ναυτιλίας: «Αξιοποιούμε και αναδεικνύουμε το μεγαλείο της κοινωνικής προσφοράς του Ρ.Ο.ΤΑ»

Γιάννης Παππάς, υφ. Ναυτιλίας: «Αξιοποιούμε και αναδεικνύουμε το μεγαλείο της κοινωνικής προσφοράς του Ρ.Ο.ΤΑ»

Γιάννης Παππάς, υφ. Ναυτιλίας: «Αξιοποιούμε και αναδεικνύουμε το μεγαλείο της κοινωνικής προσφοράς του Ρ.Ο.ΤΑ»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 571 ΦΟΡΕΣ

Σε ουσιαστική συνεργασία με τον Ροδιακό Όμιλο Ταχυπλόων, (Ρ.Ο.ΤΑ.) προχωρά ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σε θέματα έρευνας και διάσωσης, αξιοποιώντας την εμπειρία και τη διάθεση προσφοράς στην κοινωνία.

Ως γνωστόν, ο Όμιλος, διαθέτει στο δυναμικό του, περισσότερα από 40 σκάφη, ικανά να αντιδράσουν γρήγορα, σε κάθε τι που συμβαίνει γύρω από τη Ρόδο και τα κοντινά νησιά, αφού ήδη, έχουν δοκιμαστεί και αξιολογηθεί επιτυχώς, στις τελευταίες πυρκαγιές.

Στη συνάντηση που είχε ο κ. Παππάς με τα στελέχη και τα μέλη του Ρ.Ο.Τ.Α. αφού επεσήμανε τη σημασία που έχει ο χρόνος και η αμεσότητα παρέμβασης σε περίπτωση έκτακτου περιστατικού, αναφέρθηκε στην αποτελεσματική συμβολή τους, όταν, μαζί και με άλλα σκάφη, κλήθηκαν να απεγκλωβίσουν από κοντινές παραλίες και κρυφούς όρμους, περίπου 4.000 άτομα και το πέτυχαν, χωρίς απώλεια ανθρώπινης ζωής.

Ήταν, εκείνη η κορυφαία στιγμή, της συνένωσης δυνάμεων, της χωρίς λόγια συνεννόησης, του απόλυτου συντονισμού πολιτείας και κοινωνίας, του Υπουργείου Ναυτιλίας, της Περιφέρειας, των τοπικών αρμοδίων υπηρεσιών και των εθελοντών, που από κοινού, έφεραν με επιτυχία εις πέρας το έργο της προστασίας των επισκεπτών μας.

Και εξαιτίας αυτού του συντονισμού διάσωσης, οι τουρίστες μετέφεραν στις πατρίδες τους, τα συναισθήματα αλτρουϊσμού και αγάπης που εισέπραξαν από την κοινωνία μας, σε ένα νησί που γρήγορα επανήλθε στην κανονικότητα, ξεπερνώντας το αδιέξοδο του φόρτου, λόγω υπερπληρότητας των τουριστών.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Υφυπουργός, η δυναμική αυτή ομάδα, ξεκίνησε από μια παρέα νεαρών παιδιών, για λόγους αναψυχής και κατέληξε στο να προσφέρει μέγιστο εθελοντικό έργο, καθώς η ροδίτικη ψυχή τους και το μεγαλείο του νησιώτη υπερτερεί, σε θέματα που χρήζουν άμεσης παρέμβασης. Τονίζοντας μάλιστα το μέγεθος του απόλυτου συντονισμού δυνάμεων προς την κατεύθυνση της διάσωσης, ο κ. Παππάς, αναφέρθηκε στις πυρκαγιές της Χαβάης την ίδια εποχή, όπου χάθηκαν πολλές δεκάδες ανθρώπων.

Κάνοντας το «χόμπι» υποχρέωση, τα μέλη του Ρ.Ο.ΤΑ μεταξύ άλλων εθελοντών, δίνουν καθημερινά, μαθήματα ζωής και αυτό το χαρακτηριστικό τους γνώρισμα, πρέπει να αποκτήσει την δέουσα εξωστρέφεια. Να φανεί, ο εθελοντισμός στο μεγαλείο του, αφού είναι γνώστες, κάθε σπιθαμής θάλασσας που περιβάλει τα νησιά μας. Τις συγκεκριμένες δυνατότητες, αναλαμβάνει ο κ. Παππάς να αναδείξει και να αξιοποιήσει, μέσω της συνεργασίας του Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με τον Ρ.Ο.ΤΑ καθώς, όπως ο ίδιος δήλωσε, πρέπει να γίνονται γνωστές πάντα και παντού και όχι μόνο κατά τις περιόδους κρίσεων.

Διαβάστε ακόμη

Γιάννης Παππάς: Συναντήσεις εργασίας για την αλιεία στο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

Πρωτοβουλία του Μάνου Κόνσολα για να οργανωθούν επισκέψεις της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας στην Αστυπάλαια

Συγχαρητήρια του Ιωάννη Παππά προς όσους συνέδραμαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Κω

Τον Σύλλογο Αιμοδοτών Ρόδου επισκέφτηκε η Μίκα Ιατρίδη

Βάιος Καλοπήτας: "Η σημερινή κρίση αποτελεί την ευκαιρία για επανεκκίνηση και αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ"

Ερώτηση για τα προβλήματα της visa express στους Τούρκους επισκέπτες της Ρόδου

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας για την αστυνόμευση στις τουριστικές περιοχές

Μ. Κόνσολας: «Νέα Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών για τα νησιά του Αιγαίου»