Ψηφιακό παιχνίδι για την Ιπποτική Ρόδο και τη θωράκιση των λιμανιών της

Ψηφιακό παιχνίδι για την Ιπποτική Ρόδο και τη θωράκιση των λιμανιών της

Ψηφιακό παιχνίδι για την Ιπποτική Ρόδο και τη θωράκιση των λιμανιών της

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 725 ΦΟΡΕΣ

Ένα ψηφιακό παιχνίδι για την Ιπποτική Ρόδο και τη θωράκιση των λιμανιών της, που συνδυάζει γνώση και ψυχαγωγία, δημιούργησε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου.

Το παιχνίδι, διατίθεται ελεύθερα στα Ελληνικά και τ’ Αγγλικά από τον ιστότοπο puzzlegame.rhodiancoders.gr/, ενώ είναι διαβαθμισμένο σε τρία επίπεδα, ανάλογα με τον βαθμό δυσκολίας που θα επιλέξει ο καθένας. Το μεγαλύτερο μέρος των πληροφοριών για τις ιπποτικές οχυρώσεις της Ρόδου βασίζεται σε πρόσφατες έρευνες του επιστημονικού προσωπικού του ΥΠΠΟ, που εργάζεται στο νησί.


Για το παιχνίδι, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου αναφέρει τα εξής:
«Συνδυάστε τη γνώση με την ψυχαγωγία και περιηγηθείτε στο ψηφιακό παιχνίδι της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου για την Ιπποτική Ρόδο και τη θωράκιση των λιμανιών της!


Το μεγαλύτερο μέρος των πληροφοριών για τις ιπποτικές οχυρώσεις της Ρόδου βασίζεται σε πρόσφατες έρευνες του επιστημονικού προσωπικού του ΥΠΠΟ, που εργάζεται στο νησί. Τα βιογραφικά στοιχεία των Ιωαννιτών ηγεμόνων της Ρόδου, «των μεγάλων μαγίστρων», προέρχονται από ποικίλες πηγές και μέρος αυτών υπάρχει και στο διαδίκτυο.


Οι διαφορές στους θυρεούς τους από παλαιότερα δημοσιεύματα αντιστοιχούν στη μορφή των εμβλημάτων που διατηρούνται στη Ρόδο. Η ζωηρότερη και πιο εύληπτη εικόνα της αμυντικής συμπεριφοράς των οχυρώσεων της πόλης βρίσκεται στο βιβλίο του Eric Brockman, "The two Sieges of Rhodes: The Knights of St. John at War 1480- 1522", Νέα Υόρκη 1969.
Το παιχνίδι, παραγωγής έτους 2018, διατίθεται ελεύθερα στα Ελληνικά και τα Αγγλικά και είναι διαβαθμισμένο σε τρία επίπεδα, ανάλογα με τον βαθμό δυσκολίας που θα επιλέξετε.


Πρόκειται για μια παραγωγή της ΕΦΑ Δωδεκανήσου και των συνεργατών της, με χρηματοδότηση του ΥΠΠΟ, σε σύλληψη, εραλδικά σχέδια, διάταξη και κείμενα της αρχαιολόγου Άννας - Μαρίας Κάσδαγλη, σχεδιασμό και στήσιμο παιχνιδιού του Π. Παπαπαντελή και των Rhodian Coders. Αναζητήστε το στον ιστότοπο: http://puzzlegame.rhodiancoders.gr/».

Διαβάστε ακόμη

Καταδίωξη και σύλληψη δυο διακινητών από το Λιμεναρχείο Ρόδου

Ξεναγοί: «Σθεναρό όχι» στο νομοσχέδιο που υποβαθμίζει το επάγγελμα

Σε λειτουργία το «Ψηφιακό Μητρώο Μελών Λεσχών Φιλάθλων»

Διαγωνισμός για την προστασία των ακτών σε Σορωνή και Καλαβάρδα

Απόφαση για επιστροφή χρημάτων εξαιτίας της πυρκαγιάς στη Ρόδο

Τροχαίο ατύχημα πριν από λίγο στην περιοχή Τραουνού

Έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δέσμευση η ψηφιακή κάρτα εργασίας να εφαρμοστεί σε όλους τους κλάδους της οικονομίας