Σιγάλας, το BCL, το γήπεδο και ο Κολοσσός Η Hotels Collection που φέτος... μεγαλώνει

Σιγάλας, το BCL, το γήπεδο και ο Κολοσσός Η Hotels Collection που φέτος... μεγαλώνει

Σιγάλας, το BCL, το γήπεδο και ο Κολοσσός Η Hotels Collection που φέτος... μεγαλώνει

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 739 ΦΟΡΕΣ

Το πιο… καυτό μπασκετικά καλοκαίρι στη Ρόδο είναι το φετινό, με τον Κολοσσό H Hotels Collection να κάνει το… βήμα προς την Ευρώπη και το Basketball Champions League. Όπως μπορεί ν’ αντιληφθεί οποιοσδήποτε γνωρίζει, έστω και στοιχειωδώς, το άθλημα, φαίνεται πια πως το παιχνίδι σοβαρεύει και οι «θαλασσί» αποτελούν, όπως και να ‘χει, ένα σημαντικό μέγεθος, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη.

Μοναδικό θέμα είναι το γηπεδικό, γι’ αυτό και οι άνθρωποι της ΚΑΕ ανακοίνωσαν την περασμένη Τρίτη το βράδυ πως, σε περίπτωση που δεν είναι έτοιμο το κλειστό της Καλλιθέας εγκαίρως να φιλοξενήσει κάπου 3.000 κόσμο, υπάρχει η συμφωνία για χρήση του «Δημήτρης Τόφαλος» της Πάτρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμαρχος Ρόδου, Αλέξανδρος Κολιάδης, που το έχει πάρει και… πάνω του, αναμένεται να πει περισσότερα για το έργο μέσα στις επόμενες μέρες και να λύσει οποιεσδήποτε… απορίες.


Σχετικά με το θέμα του προπονητή, επιβεβαιώθηκαν οι φήμες που ήθελαν τον Γιώργο Σιγάλα αντικαταστάτη του Κούρο Σεγούρα, αναλαμβάνοντας πρώτη χρονιά μάλιστα head coach, μετά τη «θητεία» του δίπλα από τον Ηλία Καντζούρη στους «θαλασσί», αλλά και τον Γιάννη Καστρίτη στον Άρη. Η πρόκληση είναι μεγάλη και σίγουρα χρειάζεται το απαραίτητο ρόστερ, ώστε ο Κολοσσός H Hotels Collection ν’ ανταποκριθεί επιτυχώς στα δύο παιχνίδια ανά βδομάδα.


Οι πρώτες δηλώσεις του Γιώργου Σιγάλα στο kolossosbc.gr:
«Είναι πολύ σημαντικό για εμένα, που κάνω ξανά το βήμα ως πρώτος προπονητής μετά από καιρό και ήρθα σε μία ομάδα που γνωρίζω και με γνωρίζει πολύ καλά, αφού πέρασα δύο χρόνια ως συνεργάτης του Ηλία Καντζούρη.
Είναι ένα μέρος, το οποίο εμπιστεύομαι, αλλά και ο Κολοσσός H Hotels Collection με εμπιστεύεται και μου έκανε αυτή την τιμητική πρόταση και γι’ αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ τους ανθρώπους της ομάδας.


Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα σύνολο που θα έχει καλό ρυθμό και θα βγάζει ποιότητα. Αυτό θα το χτίσουμε μέρα με τη μέρα, καθώς η ποιότητα και η ποσότητα σε μία ομάδα είναι πολύ σημαντικά στοιχεία.


Επίσης, είμαι πολύ χαρούμενος που θα είμαι μέρος στην προσπάθεια της ομάδας να κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα, καθώς θα έχει αυξημένες υποχρεώσεις και θα έχει δύο παιχνίδια σχεδόν κάθε εβδομάδα.
Τέλος, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό, ώστε να φέρουμε ακόμη περισσότερο κόσμο στο γήπεδο και παράλληλα θα διατηρήσουμε ό,τι καλό έχει η ομάδα όλα αυτά τα χρόνια».

Ο νέος προπονητής του Κολοσσού H Hotels Collection, μίλησε όμως και στην εκπομπή «Άμεσο Ριπλέι» του EOK WebRadio με τον Γιάννη Λαμπίρη και τον Σπύρο Καβαλιεράτο.


Αναλυτικά είπε:
Για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Κολοσσού Ρόδου: «Είναι η αρχή σε ένα άλλο επίπεδο. Είναι κάτι για το οποίο ήμουν αποφασισμένος ότι θέλω να το διεκδικήσω. Είχα αποφασίσει απ’ τα Χριστούγεννα ότι έπρεπε φέτος να σταματήσω απ’ τον Άρη και έπειτα από 4.5 χρόνια ως βοηθός, όπου πήρα και ξαναγνώρισα πάρα πολλά πράγματα, έπρεπε να διεκδικήσω τη θέση του πρώτου προπονητή. Θεωρώ ότι δεν ήταν σωστό να έχω καλυμμένη την πλάτη, να έμενα στον Άρη και να διεκδικούσα μια θέση πρώτου προπονητή. Οπότε είχα πάρει μια απόφαση να σταματήσω και απλά θα πήγαινα σπίτι μου για να ξέρει η αγορά ότι διεκδικώ θέση ως πρώτος προπονητής».


Για το πώς επετεύχθη η συμφωνία: «Έγιναν πολύ γρήγορα τα πράγματα. Είχα επίσης μια πολύ τιμητική πρόταση απ’ τον Ηρακλή, κάτι που με ενδιέφερε πάρα πολύ, αλλά οι άνθρωποι της Ρόδου μπήκαν πάρα πολύ δυναμικά. Τους ξέρω, με ξέρουν και το θέμα της συμμετοχής της ομάδας στην Ευρώπη με προσέλκυσε. Και επαγγελματικά να το δεις, δε θα ήθελε κάποιος να λείψει από αυτό το βήμα που κάνει ο σύλλογος».


Για το αν νιώθει έτοιμος γι αυτό το βήμα: «Το αν είμαι έτοιμος θα το δείξουν αναγκαστικά τα αποτελέσματα ή η όποια παρουσία, αλλά πάλι με τα αποτελέσματα. Δεν πετάω στα σύννεφα. Με το που ένας προπονητής υπογράφει συμβόλαιο, απευθείας υπογράφει και… την απόλυσή του. Εγώ νιώθω έτοιμος. Έχω κάποια πράγματα στο μυαλό μου, απέκτησα εμπειρίες που είχαν να κάνουν με τις λειτουργίες και τις καινούργιες συνήθειες των παικτών και του μπάσκετ, καθώς και στο κομμάτι της ταχύτητας των αντιδράσεων, τσέκαρα και τον εαυτό μου στο πόσο δημιουργικός είμαι ακόμα και τώρα. Επειδή είχα μπει με τα… μπούνια στη δημιουργικότητα πάνω στο μπάσκετ, θεώρησα ότι έπρεπε να δοκιμάσω. Μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία τώρα και θα προσπαθήσω να είμαι συνεπής σε αυτό το πράγμα».


Για το αν έπαιξε ρόλο η σχέση του με τον κόσμο της Ρόδου: «Έπαιξε σημαντικό ρόλο, γιατί με γνώρισαν δύο χρόνια εκεί, είδαν πώς δουλεύω, αν δουλεύω, πώς βλέπω τα πράγματα, ποια είναι η προσωπικότητά μου. Είναι μια ομάδα επαγγελματική που σκέφτεται πάνω απ’ όλα το καλό της, αλλά είναι και άνθρωποι που έχουν αρχές. Όλα έπαιξαν τον ρόλο τους».


Για την ευρωπαϊκή προοπτική της ομάδας: «Το μεγαλύτερο όφελος έχει να κάνει με το ότι μπορείς να πλησιάσεις κάποιους παίκτες που πιθανόν να μη σε έβλεπαν ή να μην ήσουν προτεραιότητά τους αν δεν έπαιζες Ευρώπη. Από ‘κει και πέρα, έχει να κάνει με το τι σύλλογο θέλεις να παρουσιάζεις. Η συμμετοχή του Άρη ξανά στην Ευρώπη προσέφερε μόνο καλά πράγματα στον σύλλογο. Και βεβαίως ανεβαίνει και η αξία της ομάδας. Είναι ένα κλαμπ που είχε ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Αυτό δίνει μια υπεραξία στην ομάδα, όπου έχει τα οφέλη της. Ο επόμενος στόχος είναι να κερδίσουμε το ενδιαφέρον των φιλάθλων ότι θα υπάρχει και ένα ματς μεσοβδόμαδα και να το “αγκαλιάσει” ο κόσμος. Αυτό είναι το βασικό».


Για το γήπεδο: «Θεωρώ ότι έτσι όπως το σχεδιάζουν, θα γίνει πάρα πολύ ωραίο και θα είναι πολυχρηστικό και για μετά για το ελληνικό μπάσκετ. Δε θα έχεις ενδοιασμούς να δημιουργήσεις μια καλή διοργάνωση εκεί, να φιλοξενήσεις την Εθνική. Ένα νησί σαν τη Ρόδο χρειάζεται τέτοιο γήπεδο και η απόφαση των ανθρώπων να επενδύσει πάνω σε αυτό επίσης θα έχει οφέλη».


Για την Basket League της επόμενης σεζόν: «Του χρόνου θα είναι ακόμα καλύτερο. Πιστεύω ότι ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ ή η ΑΕΚ δε θα επαναλάβουν τα φετινά λάθη και θα είναι ακόμα πιο ισχυροί. Ομάδες που εμφάνισαν ένα καλό πρόσωπο θα συνεχίσουν, δηλαδή το Περιστέρι μπορεί να μειώσει το μπάτζετ, αλλά πάλι θα έχει ένα καλό μπάτζετ για να φτιάξει μια καλή ομάδα. Θα είναι περισσότερες οι ομάδες στο να διεκδικήσουν κάτι, άρα θα είναι καλύτερο».


Για την Εθνική Ανδρών: «Δε βρίσκω λόγο να μην πετύχει, γενικά ο Βασίλης Σπανούλης αφού επέλεξε να ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο. Θεωρώ ότι πρέπει να δούμε ποιοι θα εμφανιστούν, ποια ομάδα τελικά θα κατεβάσουμε, γιατί αυτό είναι το σημαντικότερο. Επίσης, θα πρέπει να δούμε λίγο και τους αντιπάλους μας. Αυτό θα μεγαλώσει ή θα μικρύνει και τη δυσκολία του στόχου που είναι να βρεθεί η ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες».


*Η συμμετοχή του Κολοσσού H Hotels Collection στο BCL και πώς διαμορφώνεται η κατάσταση με τις υπόλοιπες ομάδες
Την Τρίτη 18 Ιουνίου ανακοινώθηκε επισήμως από την ΚΑΕ Κολοσσός H Hotels Collection, η δήλωση συμμετοχής στο BCL, γι’ αυτό η ημερομηνία αυτή θα μείνει στο μυαλό κάθε φίλου της ομάδας για χρόνια. Μέσα απ’ αυτήν δόθηκε ένα… χρονοδιάγραμμα ως τις αρχές Σεπτεμβρίου για την αποπεράτωση των εργασιών στις κερκίδες του κλειστού της Καλλιθέας και η συμφωνία για έδρα, αν καθυστερήσει το έργο, στο «Δημήτρης Τόφαλος» που χρησιμοποιεί και ο Προμηθέας Πάτρας.
Παρακάτω η ανακοίνωση:


«Με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια ανακοινώνουμε τη συμμετοχή της ομάδας μας στο Basketball Champions League 2024-2025 για πρώτη φορά στην ιστορία μας.
Η ευρωπαϊκή αυτή συμμετοχή αποτελεί ορόσημο για το σύλλογό μας και αποδεικνύει τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωση όλων των μελών της ομάδας.


Ενημερώνουμε ότι, ως έδρα, αρχικά δηλώσαμε το κλειστό «Δ. Τόφαλος» της Πάτρας και σ’ αυτό το σημείο νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τη διοίκηση του Προμηθέα για τη διευκόλυνση, εκφράζοντας παράλληλα την ευγνωμοσύνη μας.
Παράλληλα, αναμένουμε την ολοκλήρωση των εργασιών του δικού μας γηπέδου κι ευελπιστούμε ότι θα είναι έτοιμο αρχές Σεπτεμβρίου, ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει τις ευρωπαϊκές μας αναμετρήσεις και να υποδεχθεί τους φιλάθλους μας σε ένα σύγχρονο και φιλόξενο περιβάλλον.


Σας ευχαριστούμε για την αμέριστη στήριξή σας και προσβλέπουμε στη συνέχιση αυτής της υπέροχης πορείας μαζί σας!»
*Όσον αφορά τον νέο «χάρτη» του BCL, θα συμμετάσχει η πρωταθλήτρια Ουνικάχα Μάλαγα, αλλά και οι άλλες τρεις ομάδες του Final Four της περασμένης περιόδου στο Βελιγράδι, δηλαδή το Περιστέρι, η Μούρθια και η Τενερίφη. Συμμετοχή θα έχει και η κάτοχος του Europe Cup Niners Chemnitz από τη Γερμανία, ενώ το σύνολο των συλλόγων με σίγουρη παρουσία έως τώρα είναι είκοσι οκτώ μαζί με τον Κολοσσό H Hotels Collection. Το «παζλ» της κανονικής περιόδου θα συμπληρωθεί από άλλες τέσσερις ομάδες που θα πάρουν συμμετοχή μέσω τεσσάρων προκριματικών γύρων, έχοντας παρουσία εκεί συνολικά είκοσι τέσσερις.


Στη διοργάνωση φέτος συμμετέχουν συνολικά δεκαεφτά πρωταθλήτριες στις χώρες τους και οι πέντε απ’ αυτές έχουν ήδη εξασφαλίσει παρουσία στην κανονική περίοδο. Πρόκειται για τις Rytas Vilnius (Λιθουανία), Filou Oostende (Βέλγιο), Igokea m:tel (Βοσνία Ερζεγοβίνη), Falco Szombathely (Ουγγαρία) και VEF Riga (Λετονία). Από ‘κει και πέρα, οι υπόλοιπες δώδεκα θα το… παλέψουν μέσω των προκριματικών, ενώ ανάμεσά τους είναι και ο Κεραυνός Στροβόλου από την Κύπρο.


Οι ομάδες με συμμετοχή στην κανονική περίοδο
-AEK betsson (ΕΛΛΑΣ)
-BAXI Manresa (Ισπανία)
-Bertram Derthona Tortona (Ιταλία)


-Falco Szombathely (Ουγγαρία)
-Filou Oostende (Βέλγιο)
-FMP SoccerBet (Σερβία)
-Galatasaray (Τουρκία)
-Hapoel Netanel Holon (Ισραήλ)
- Igokea m:tel (Βοσνία Ερζεγοβίνη)
-King Szczecin (Πολωνία)


-Κολοσσός Ρόδου (ΕΛΛΑΣ)
- La Laguna Tenerife (Ισπανία)
- Maccabi Ramat Gan (Ιασραήλ)
- Manisa Büyükşehir Belediyespor (Τουρκία)
- Nanterre 92 (Γαλλία)
- NINERS Chemnitz (Γερμανία)


- Pallacanestro Reggiana (Ιταλία)
- Περιστέρι (ΕΛΛΑΣ)
-Pinar Karsiyaka (Τουρκία)
- Προμηθέας Πάτρας (ΕΛΛΑΣ)
- RASTA Vechta (Γερμανία)
- Rytas Vilnius (Λιθουανία)
-Saint-Quentin Basket-Ball (Γαλλία)


-UCAM Murcia (Ισπανία)
-Unicaja (Ισπανία)
- VEF Riga (Λετονία)
- WKS Slask Wroclaw (Πολωνία)
- Wurzburg Baskets (Γερμανία).
Οι ομάδες των προκριματικών
-Aliaga Petkimspor (Τουρκία)
-BC Kutaisi 2010 (Γεωργία)


-BC Nokia (Φινλανδία)
-Caledonia Gladiators (Μεγάλη Βρετανία)
-Cholet Basket (Γαλλία)
-CSM CSU Oradea (Ρουμανία)
-Dinamo Banco di Sardegna Sassari (Ιταλία)
- ERA Nymburk (Τσεχία)
-Fribourg Olympic (Ελβετία)


-Heroes den Bosch (Ολλανδία)
- Juventus Utena (Λιθουανία)
- Kalev/Cramo (Εσθονία)
-Κεραυνός Στροβόλου (Κύπρος)
-MoraBanc Andorra (Ισπανία)
-Norrkoping Dolphins (Σουηδία)
- ΠΑΟΚ mateco (ΕΛΛΑΣ)
- Patrioti Levice (Σλοβακία)


- Rilski Sportist (Βουλγαρία)
-SL Benfica (Πορτογαλία)
- Sabah (Αζερμπαϊτζάν)
- Spartak Subotica (Σερβία)
-Telenet Giants Antwerp (Βέλγιο)
-Telekom Baskets Bonn (Γερμανία)
- Trepca (Κόσσοβο).

Διαβάστε ακόμη

Φοίβος Κρεμαστής: Ανανέωσε και ο Κρητικός

Έξι μετάλλια για τον «Μαχητή Ρόδου» στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Kick Boxing

Στα Τρίκαλα ο «Ιππότης» για το 51ο Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Σκάκι Α’ Εθνικής

Τουρνουά beach volley “Regional Juniors 2024” θα διεξαχθεί στην Κω

Αποχωρεί ο πρόεδρος του Ευαγόρα

Wolves Festival 2024: Ένα μοναδικό υπερθέαμα γυμναστικής και χορού στη Ρόδο με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Ξανά στη Ρόδο το Super Cup του ΕΣΑΚΕ!

Το Πανελλήνιο στίβου στο Πανθεσσαλικό και το… ξέσπασμα της Λάουρα Ζενέγια με τρία μετάλλια!