Γεώργιος Β. Παπαγεωργίου: Είκοσι λεπτά με αυτοκίνητο από την πλατεία Κύπρου μέχρι την πλατεία Ακαδημίας

Γεώργιος Β. Παπαγεωργίου: Είκοσι λεπτά με αυτοκίνητο από την πλατεία Κύπρου μέχρι την πλατεία Ακαδημίας

Γεώργιος Β. Παπαγεωργίου: Είκοσι λεπτά με αυτοκίνητο από την πλατεία Κύπρου μέχρι την πλατεία Ακαδημίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 78 ΦΟΡΕΣ

Γράφει ο
Γεώργιος Β. Παπαγεωργίου

 

Το κυκλοφοριακό είναι και παραμένει το πρώτο μεγάλο ΑΛΥΤΟ πρόβλημα, που δυστυχώς κάθε χρόνο επιδεινώνεται κυρίως στη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, και που δυστυχώς δεν βλέπουμε να γίνεται μια συστηματική προσπάθεια για να βελτιωθεί η κατάσταση, η οποία σήμερα κρίνεται ανυπόφορη και απαράδεκτη.

Ο δρόμος που οδηγεί από την πλατεία Κύπρου μέχρι την πλατεία Ακαδημίας είναι στενός και εκτός αυτού και στις δύο πλευρές του δρόμου είναι μονίμως σταθμευμένα, παρκαρισμένα Ι.Χ. αυτοκίνητα και μερικά μάλιστα πάνω στα πεζοδρόμια, στα οποία βρίσκονται πολλά μοτοποδήλατα που παρεμποδίζουν την κυκλοφορία των πεζών.

Έτσι αυτή συγκεκριμένα η περιοχή είναι προβληματική για οδηγούς και πεζούς. Επίσης, πληροφορούμεθα ότι το κεντρικό μας ταχυδρομείο μεταφέρεται στην πλατεία Ακαδημίας στο παλιό κτήριο της Τράπεζας Δωδεκανήσου, με αποτέλεσμα η περιοχή να επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο ως προς τους χώρους στάθμευσης αλλάκαι κυκλοφορίας σε ώρες αιχμής, αφού τις ώρες που σχολάνε τα σχολεία της Ακαδημίας και οι γονείς σπεύδουν να τα πάρουν, δεν υπάρχει κανένας μα απολύτως κανένας για να ρυθμίσει κατά το δυνατόν την προβληματική κυκλοφορία.

Το ίδιο πρόβλημα συνεχίζεται καθ’ όλο το μήκος του δρόμου μέχρι την παραλία, πλατεία Διαγοριδών διότι για την εξυπηρέτηση εμπορικών καταστημάτων αλλά και άλλων επαγγελματικών επιχειρήσεων από τις προμηθεύτριες εταιρείες, χρειάζεται πολλές φορές το αυτοκίνητο να σταματήσει στη μέση του δρόμου για την εξυπηρέτηση των πελατών του, με αποτέλεσμα να διακόπτεται βιαίως και για αρκετή διάρκεια η ομαλή ροή της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, αφού δεν προβλέπεται, δεν υπάρχει χώρος, έστω προσωρινής στάσης για τέτοιες ανάγκες.

Το πρόβλημα που περιγράφω το συναντούμε σχεδόν σε όλη την πόλη της Ρόδου όμως η κατάσταση είναι αφόρητη, προβληματική και απαράδεκτη στην ευρύτερη περιοχή Μανδρακίου, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένες Δημόσιες και Δημοτικές υπηρεσίες, Τράπεζες και άλλες επιχειρήσεις και που σημαίνει ότι οι αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες οφείλουν σε συνεργασία με συγκοινωνιολόγους-πολεοδόμους και άλλους ειδικούς να λάβουν τα ενδεικνυόμενα μέτρα, ούτως ώστε το πρόβλημα να αντιμετωπισθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, είναι άμεση ανάγκη.

Και στο παρελθόν, υπήρξαν συσκέψεις και μελέτες για την αντιμετώπιση του προβλήματος της κυκλοφορίας, όμως οι αποσπασματικές λύσεις δεν μπορούν ποτέ να αντιμετωπίσουν το σοβαρό πρόβλημα του κυκλοφοριακού που κάθε χρόνο γίνεται και πιο προβληματικό, σχεδόν ανυπόφορο, το πρόβλημα είναι και ΜΕΓΑΛΟ και ΕΠΕΙΓΟΝ.

Διαβάστε ακόμη

Παναγιώτης Κουνάκης: Νησιώτες, πολίτες Γ’ κατηγορίας

Γιώργος Ζαχαριάδης: «Αν φυτρώσουν λουλούδια στις πόρτες μας»

Δημήτρης Προκοπίου - Φώτης Αναστασιάδης: Τουρισμός, κίνδυνοι και εναλλακτικές μορφές

Φίλιππος Ζάχαρης: Κοπιάζοντας για το τέλος και τη νέα αρχή

Αργύρης Αργυριάδης: Η ιδεολογική «μετάλλαξη» της ΝΔ

Ηλίας Καραβόλιας: Ο αληθινός φόβος των μαζών

Χρήστος Γιαννούτσος: Πέρυσι η Ρόδος, φέτος η Κως και η Χίος... μετά;

Γιάννης Σαμαρτζής: Η μεγέθυνση της οικονομίας, μέσω της αύξησης των επενδύσεων