Γ. Χατζημάρκος: «Η Χρ. Καραγιάννη να καταθέσει στοιχεία αλλιώς θα προσφύγουμε εμείς στη δικαιοσύνη»

Γ. Χατζημάρκος: «Η Χρ. Καραγιάννη να καταθέσει  στοιχεία αλλιώς θα προσφύγουμε εμείς στη δικαιοσύνη»

Γ. Χατζημάρκος: «Η Χρ. Καραγιάννη να καταθέσει στοιχεία αλλιώς θα προσφύγουμε εμείς στη δικαιοσύνη»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2160 ΦΟΡΕΣ

Να καταθέσει στοιχεία και να προσφύγει στη δικαιοσύνη για όσα ισχυρίστηκε αναφορικά με τη λειτουργία της περιφέρειας σε συνέντευξη που έδωσε στη Σύρο, ζήτησε χθες ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κος Γιώργος Χατζημάρκος από την κα Χρύσα Καραγιάννη, επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτοί Ορίζοντες στο Νότιο Αιγαίο», μετά τη συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος και στην τελευταία συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.

Ειδικότερα, όπως είπε χθες ο περιφερειάρχης, αν η κα Καραγιάννη δεν το πράξει, τότε θα καταφύγει στη δικαιοσύνη η περιφερειακή αρχή, κάνοντας λόγο για αήθη στάση και ανευθυνότητα.
Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες ο κος Χατζημάρκος, κληθείς να σχολιάσει το γεγονός, δήλωσε τα εξής:
«Η πολιτική έχει αξία όταν έχει περιεχόμενο και όταν γίνεται με ήθος. Είναι αήθης η στάση της κας Καραγιάννη, είναι πολιτική χωρίς ήθος… είναι ανήθικη αυτή η πολιτική. Εμείς, δεν την υπηρετήσαμε ποτέ. Στο περιφερειακό συμβούλιο, διαβάστηκε από τον αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων ένα κείμενο μίας συνέντευξης που έδωσε στη Σύρο η κα Καραγιάννη.


Είπε στη Σύρο ότι.. σας τα πήρε όλα η Ρόδος. Δεν έχει τα κότσια, την προσωπικότητα και το κουράγιο να τα πει στη Ρόδο. Δήλωσα, ότι χαίρομαι πολύ, που τόσα χρόνια δεν έκανα ποτέ μία πολιτική που να μπορεί να παρουσιαστεί σε ένα νησί και να μην μπορεί να παρουσιαστεί σε ένα άλλο.


Ό,τι πιστεύεις και εκπροσωπείς, μπορείς να το παρουσιάσεις παντού και να λες σε όλα τα νησιά τα ίδια πράγματα; Είναι τόσο ευτελές και τόσο υποτιμητικό να έχεις κατέβει σε εκλογές … και να προσπαθείς να διχάσεις και να στρέψεις τον έναν εναντίον του άλλου. Πόσο ανεύθυνο είναι αυτό και πόσο παλιά πολιτική είναι αυτή…


Επίσης, άφησε υπονοούμενα, για τα οποία ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων αλλά και όλοι θα ζητήσουμε να μας φέρει τα στοιχεία και να πάει στη δικαιοσύνη, αλλιώς, θα πάμε εμείς στη δικαιοσύνη. Είναι ανήθικη η πολιτική αυτή και είναι ανήθικος όποιος την υπηρετεί».


Επίσης, κλήθηκε να τοποθετηθεί στα σχόλια του δημοτικού συμβούλου, κου Δημήτρη Ζανεττούλλη, στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου, για τα οποία δήλωσε τα εξής:
«Προφορικές αναθέσεις εκατομμυρίων ευρώ στη ΔΕΥΑΡ συνεχόμενα επί χρόνια. Έχουμε έναν δημόσιο διάλογο για ομολογημένες ατασθαλίες για πράγματα απίστευτα και αδιανόητα έξω από κάθε λογική, δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους. Αυτός ο άνθρωπος που έκανε κριτική σε αυτό το δημοτικό συμβούλιο, σε αυτά τοποθετήθηκε. Ο άνθρωπος που μου έκανε κριτική για αυτά, τοποθετήθηκε με έναν ξεκάθαρο τρόπο. Σχεδόν τα αγιοποίησε.


Άνθρωπος που δεν ενοχλήθηκε από όλα αυτά, δεν έχει το έρεισμα να απευθυνθεί στον μόνο οργανισμό που έπεσε με τα μούτρα να δώσει το νερό που σήμερα έχει η Ρόδος, μη έχοντας πληρωθεί για χρόνια από τη ΔΕΥΑΡ, την οποία, κατά τα άλλα, φρόντιζαν κάποιοι να την ξεζουμίζουν με τηλεφωνικές αναθέσεις εκατομμυρίων ευρώ. Δεν ντρεπόμαστε λίγο…».
Τέλος, μιλώντας για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κτηριακό συγκρότημα της Ακαδημίας, μετά την επιστολή που έστειλε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων στον αρμόδιο υπουργό, είπε, ότι η περιφέρεια δεν έχει καμία αρμοδιότητα στη συντήρηση των σχολικών μονάδων και ότι είναι αποκλειστική αρμοδιότητα και ευθύνη των δήμων.


«Εμείς, πριν χρόνια δημιουργήσαμε ένα πρόγραμμα συντήρησης σχολικών μονάδων για να βοηθήσουμε δήμους μικρούς, χωρίς τεχνική υπηρεσία ή με μικρό προϋπολογισμό. Ο δήμος Ρόδου είναι ένας πλούσιος δήμος, αντίθετα η περιφέρεια έχει ονοματισμένα χρήματα και όχι ελεύθερους πόρους.


Παρότι φτιάξαμε αυτό το πρόγραμμα για να βοηθήσουμε τα μικρά νησιά, δώσαμε χρήματα και στον δήμο Ρόδου, 1.145.000 εκατ. ευρώ για συντήρηση σχολικών μονάδων. Κακώς τα δώσαμε στον δήμο Ρόδου, γιατί είχε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ διαθέσιμα.


Γιατί δεν έδιναν χρήματα να κάνουν συντηρήσεις στα σχολεία, θα απαντήσουν οι ίδιοι. Από εδώ και πέρα, σε κάθε αίτημα που θα έχουμε, θα εξετάζουμε και αν αυτός που κατέθεσε το αίτημα, είναι πραγματικά σε μία κατάσταση οικονομικής δυσπραγίας», κατέληξε ο περιφερειάρχης.

ΠΥΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ Γ. ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗ
Πυρά εναντίον της Χρύσας Καραγιάννη, για ατεκμηρίωτη καταγγελτική συμπεριφορά, εξαπέλυσε μέσω του Real Voice 99.5 ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, μιλώντας στη Ρένα Παυλάκη, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις της επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, σε μέσο ενημέρωσης των Κυκλάδων, ότι η ΠΝΑΙ είναι ένα μαγαζάκι που κάνει δουλειές και εξυπηρετεί επιχειρηματικούς ομίλους.


«Η κα Καραγιάννη με εξέπληξε αρνητικά με τα ψέματα που εκστόμισε, όταν λέει ότι η ΠΝΑΙ είναι μαγαζάκι, που κάνει δουλειές και εξυπηρετεί επιχειρηματικούς ομίλους, χωρίς καμία τεκμηρίωση των λεγομένων της. Είμαστε όλοι διαπλεκόμενοι και πολιτικό προσωπικό κι εργαζόμενοι; Καταγγέλλει με αυτό τον απαράδεκτο τρόπο. Είναι ντροπή και έρχονται αυτοί οι άνθρωποι όταν προσβάλλουν τους υπαλλήλους με χυδαίο τρόπο. Την καταγγέλλω γι’ αυτό τον τοξικό λόγο.


Τέτοιες εκφράσεις δεν έχουν ξανακουστεί και της ζήτησα να ανακαλέσει ή να καταθέσει στοιχεία και δεν είχε το πολιτικό ήθος να το κάνει. Μας έβαλε όλους σε ένα τσουβάλι και μας έκανε όλους διαπλεκόμενους. Δεν έβγαλε ούτε διάψευση για παραποίηση των δηλώσεών της στον δημοσιογράφο, γιατί πολύ απλά, τα είπε και θα ήταν διπλά εκτεθειμένη», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Πρωινό Εξπρές.


Ο κ. Λεονταρίτης διαμήνυσε στην κα Καραγιάννη, ότι θα επαναφέρει το θέμα στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου. «Αλλιώς θα πρέπει να καταθέσει σε άλλους θεσμούς και ο νοών νοείτο», είπε σχετικά, εννοώντας ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.


Πρέπει να είμαστε χρήσιμοι στην κοινωνία με τεκμηρίωση και όχι με μηδενισμό και πολιτικά μανιφέστα.
Ο κ. Λεονταρίτης εξέφρασε και τον προβληματισμό του για την ψήφο στο λευκό σε θέματα κατά τις συνεδριάσεις από κάποιους εκλεγμένους και αναρωτήθηκε αν δεν έχουν άποψη για τα θέματα, τότε γιατί έχουν εκλεγεί στα έδρανα, εκπροσωπώντας την κοινωνία που τους ψήφισε.


«Το 68% του Γιώργου Χατζημάρκου ήρθε στις τελευταίες περιφερειακές εκλογές γιατί είναι μια πολιτική παράταξη με παρουσία, με θέσεις, με λόγο και είναι παρούσα πολιτικά.
Σταθήκαμε απέναντι με θέσεις, τεκμηριωμένα σε πολλά θέματα. Οι πολίτες έχουν ανάγκη από παρατάξεις που έχουν πολιτική παρουσία και όχι από φαινόμενα τοξικά, χωρίς τεκμηρίωση.
Ας βγάλουν τις προσωπικές τους εμμονές, ας προσαρμοστούν», είπε καταλήγοντας ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων.

Διαβάστε ακόμη

Θ. Νικηταράς: «Βγήκαμε κερδισμένοι παρά το αρνητικό αποτύπωμα της πυρκαγιάς»

Σε εξέλιξη έργα από τον δήμο Ρόδου που θα αναβαθμίσουν την καθημερινότητα

Κινητοποίηση της πυροσβεστικής για φωτιά σε ενοικιαζόμενα δωμάτια στο Φαληράκι

Νίκος Λυμπερόπουλος: Aσυνείδητοι καθαρίζουν τα οικόπεδά τους και πετάνε τα σκουπίδια στα ρέματα

Αδ. Γεωργιάδης: «Αδιανόητο να έχουμε προκηρύξει 14 φορές, 4 θέσεις για παθολόγους στο νοσοκομείο της Κω»

Δ. Γάκης: «Να καταδικάσουμε το ΕΓΩ, να αναδείξουμε το ΕΣΕΙΣ»

Παππάς: «Δεν θα αφήναμε την Κω στην τύχη της»

Υβριδικός Σταθμός Ηλεκτρικής Ενέργειας θα γίνει στη Ρόδο