Γιατί δεν δίνεται στη Λαχανιά το νερό από τον Σκολωνίτη;

Γιατί δεν δίνεται στη Λαχανιά το νερό από τον Σκολωνίτη;

Γιατί δεν δίνεται στη Λαχανιά το νερό από τον Σκολωνίτη;

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 654 ΦΟΡΕΣ

Προς το διοικητικό συμβούλιο, τον πρόεδρο και τον γενικό διευθυντή της ΔΕΥΑΡ, και τον δήμαρχο Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη

«Κύριοι,

Με τις ανωτέρω σχετικές επιστολές, οι οποίες δεν έχουν απαντηθεί μέχρι σήμερα (κόντρα στο σύνταγμα που προβλέπει απάντηση εντός διμήνου), ζητώ τόσο εγώ όσο και άλλοι 25 κάτοικοι της κοινότητας Λαχανιάς, όπως τύχουμε του ευεργετήματος να ποτίζουμε τους κήπους μας από τη λιμνοδεξαμενή του Σκολωνίτη. Σας υπενθυμίζω ότι για την αντικατάσταση του προβληματικού αγωγού δαπανήθηκε το ποσό των 350.000 ευρώ περίπου, χωρίς να έχουν λογοδοτήσει εκείνοι οι αρμόδιοι που παρέλαβαν το παλιό προβληματικό δίκτυο που έσπαγε συνεχώς. Είναι επίσης γνωστό ότι για την κατασκευή του συγκεκριμένου έργου, όπως και άλλων της ΔΕΥΑΡ στη Νότια Ρόδο, έχουμε συνεισφέρει και εμείς ως φορολογούμενοι. Εν ολίγοις, εμείς οι κοινοί θνητοί συμμετέχουμε μόνο στις ζημιές και όχι στα κέρδη.

Το έργα του Δήμου Νότιας Ρόδου παλιότερα, και τα τελευταία χρόνια του ενιαίου δήμου Ρόδου και της ΔΕΥΑΡ στη συντριπτική τους πλειοψηφία κατευθύνονται αποκλειστικά στο να διασφαλίσουν νερό στους μεγαλοξενοδόχους. Από την άλλη οι κάτοικοι των χωριών της Νότιας Ρόδου και οι αγρότες υποφέρουμε από έλλειψη καλής ποιότητα νερού ύδρευσης και άρδευσης. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ότι στα περισσότερα χωριά το νερό ύδρευσης δεν πίνεται, με αποτέλεσμα να αναγκαζόμαστε να αγοράζουμε εμφιαλωμένο.

Επίσης, το χρέος των περίπου 57 εκατομμυρίων ευρώ της ΔΕΥΑΡ, είναι γνωστό σε όλο το νησί ότι προέρχεται κυρίως από ανεξόφλητους λογαριασμούς των μεγάλων τουριστικών επιχειρήσεων, των οποίων οι ιδιοκτήτες έχουν ονοματεπώνυμο, διεύθυνση και αριθμό τηλεφώνου. Το ανωτέρω ποσό απ’ ό,τι φαίνεται σχεδιάζεται να το φορτώσετε στους εργαζόμενους , τους ανέργους, τους αγρότες και τους συνταξιούχους.

Εσείς θα κουραστείτε βέβαια, αλλά θα τα καταφέρετε να διαγράψετε τις οφειλές των ολιγάριθμων κακομαθημένων επιχειρηματιών και να τις φορτώσετε στις πλάτες των πολλών! Η πολιτεία βέβαια ευθύνεται για το εν λόγω κατάντημα, διότι δείχνει συνήθως τα δόντια της στα θύματα και όχι στους θύτες οι οποίοι απολαμβάνουν πλήρους ασυλίας και ατιμωρησίας. Διότι δεν είναι δυνατόν να μην διαβάζουν οι αρμόδιοι-αναρμόδιοι τις δικές σας ανακοινώσεις στις εφημερίδες οι οποίες είναι αποκαλυπτικές για τη σήψη που προκύπτει από την ανοχή που δείχνουν στους λίγους για τα χρέη προς την εταιρεία σας.

Εσείς όμως ως δημοτικής αρχή και ως διοίκηση της ΔΕΥΑΡ θα κάνετε τα πάντα για να διαγράψετε το παραπάνω χρέος και στο τέλος θα αλληλοσυγχαίρεσθε και θα αλληλοασπάζεσθε για την επιτυχία σας. αΤέλος, περιττό είναι να τονίσω ότι απαιτώ να λάβω επιτέλους έγγραφη απάντηση από τη ΔΕΥΑΡ, για ποιους λόγους δεν ικανοποιείται το αίτημα μας και πόσο συγκεκριμένα είναι το κόστος του έργου για να έρθει το νερό του Σκολωνίτη στα κηπούλια της Λαχανιάς. Μάλιστα υπάρχει πιθανότητα να φτάνει το νερό του Σκολωνίτη ως την Λαχανιά μόνο με φυσική ροή, οπότε και το κόστος θα είναι πολύ μικρό. Όμως σε κάθε περίπτωση ζητάμε την ακριβή κοστολόγηση και αδυνατούμε να πιστέψουμε πως μια εταιρεία σαν τη ΔΕΥΑΡ δεν μπορεί να υπολογίσει γρήγορα και εύκολα το κόστος ενός απλού έργου.

Υ.Γ. Το γεωτρύπανο για νέα γεώτρηση στη Λαχανιά μέχρι στιγμής δεν έχει φτάσει, ούτε πρόκειται να φτάσει παρά τις υποσχέσεις. Φτάνει πια η κοροϊδία.
Εμμανουήλ Γαλανόπουλος
κάτοικος Λαχανιάς»

Διαβάστε ακόμη

Θ. Νικηταράς: «Βγήκαμε κερδισμένοι παρά το αρνητικό αποτύπωμα της πυρκαγιάς»

Σε εξέλιξη έργα από τον δήμο Ρόδου που θα αναβαθμίσουν την καθημερινότητα

Κινητοποίηση της πυροσβεστικής για φωτιά σε ενοικιαζόμενα δωμάτια στο Φαληράκι

Νίκος Λυμπερόπουλος: Aσυνείδητοι καθαρίζουν τα οικόπεδά τους και πετάνε τα σκουπίδια στα ρέματα

Αδ. Γεωργιάδης: «Αδιανόητο να έχουμε προκηρύξει 14 φορές, 4 θέσεις για παθολόγους στο νοσοκομείο της Κω»

Δ. Γάκης: «Να καταδικάσουμε το ΕΓΩ, να αναδείξουμε το ΕΣΕΙΣ»

Παππάς: «Δεν θα αφήναμε την Κω στην τύχη της»

Υβριδικός Σταθμός Ηλεκτρικής Ενέργειας θα γίνει στη Ρόδο