Ανδρέας Σταύρου, μια μεγάλη προπονητική διαδρομή, άρρηκτα συνδεδεμένη με τη Ρόδο…

Ανδρέας Σταύρου, μια μεγάλη προπονητική διαδρομή, άρρηκτα συνδεδεμένη με τη Ρόδο…

Ανδρέας Σταύρου, μια μεγάλη προπονητική διαδρομή, άρρηκτα συνδεδεμένη με τη Ρόδο…

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 408 ΦΟΡΕΣ

Η απόφαση του Ανδρέα Σταύρου να αποχωρήσει από τους πάγκους μετά τον τελικό του κυπέλλου απέναντι στον Ιάλυσο, προφανώς και αποτελεί προϊόν πολύ ώριμης σκέψης και είναι σίγουρο ότι δεν πάρθηκε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Μπορεί να κάνω λάθος, αλλά έχω την αίσθηση ότι ο έμπειρος τεχνικός το σκεπτόταν έντονα τα τελευταία δυο χρόνια και απλώς έκρινε ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή, συνδυάζοντάς το δηλαδή και με έναν τελικό κυπέλλου. Δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι ο Κύπριος τεχνικός, είναι ένα από τα «βαριά» ονόματα στους Δωδεκανησιακούς πάγκους από τη δεκαετία του 1990 και μετά.

Γιατί έχει συνδέσει το όνομά του με αρκετές ομάδες που είχαν μια επιτυχημένη παρουσία είτε στα τοπικά πρωταθλήματα, είτε όμως και στις «μικρές» Εθνικές κατηγορίες. Δεν ξέρω γιατί δεν το αναζήτησε περισσότερο για να θητεύσει σε πάγκους επαγγελματικών ομάδων, κάτι που η λογική λέει ότι θα ήταν αυτό που λέμε φυσικό επακόλουθο. Και αυτό διότι προφανώς και έχει όλες τις γνώσεις και τα φόντα για να πραγματοποιήσει αυτό το βήμα.

Η συγκίνησή του στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου δείχνει ξεκάθαρα τη συναισθηματική του φόρτιση αλλά σχετίζεται και με την ίδια την παρουσία του στο νησί μας σχεδόν τριάντα χρόνια τώρα και ίσως …και κάτι ψιλά. Εδώ κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια (στον Φοίβο Κρεμαστής προς τα μέσα της δεκαετίας του 1990), εδώ ασχολήθηκε με την προπονητική και εδώ παίρνει και την απόφαση να σταματήσει.

Είναι μια διαδρομή που τα είχε όλα, μέσα από την οποία κατάφερε να κερδίσει τον σεβασμό όλων. Παικτών, παραγόντων, διαιτητών και φιλάθλων. Το αν έχει το καλύτερο φινάλε, μόνο ο ίδιος μπορεί να το γνωρίζει. Σίγουρα όμως είναι μια πολύ μεγάλη και σημαντική διαδρομή για έναν άνθρωπο που έχει αφιερώσει τη ζωή του όλη μέσα στα γήπεδα…

Δραγάτης Δημήτριος

Διαβάστε ακόμη

Το Πανελλήνιο στίβου στο Πανθεσσαλικό και το… ξέσπασμα της Λάουρα Ζενέγια με τρία μετάλλια!

Ποδόσφαιρο: Η νέα προκήρυξη της Γ’ Εθνικής

Παραμένει στους Πάνθηρες ο Οσμενάι

Φοίβος Κρεμαστής: Εννέα οι μέχρι τώρα ανανεώσεις

Προπονήσεις για κορίτσια 5 έως 8 ετών στο πλαίσιο του UEFA Playmakers

Εριφύλη Βαρδάκη: «Η Aegean Regatta είναι ένας θεσμός για τα ιστιοπλοϊκά δρώμενα στη χώρα»

Τα τελικά αποτελέσματα των διεθνών διοργανώσεων σκάκι της Ρόδου

Δέκα προκρίσεις για τους «Πιγκουίνους» στην επόμενη φάση του Πανελληνίου κολύμβησης!