Συνελήφθη 23χρονος, μέλος ομάδας που διακινούσε ναρκωτικά στην Κω

Συνελήφθη 23χρονος, μέλος ομάδας που διακινούσε ναρκωτικά στην Κω

Συνελήφθη 23χρονος, μέλος ομάδας που διακινούσε ναρκωτικά στην Κω

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 690 ΦΟΡΕΣ

Στα χέρια των διωκτικών Αρχών της περιοχής μας βρίσκεται από προχθές ο 23χρονος που αναζητούνταν καθώς κατηγορείται ότι εμπλέκεται, μαζί με δύο αδέλφια ηλικίας 23 και 20 ετών αντίστοιχα καθώς και έναν 17χρονο, σε συμμορία που διακινούσε ναρκωτικές ουσίες στην Κω.

Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί στις 23 Μαΐου 2024, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, και τότε είχαν συλληφθεί τα δύο αδέλφια και ο 17χρονος, καθώς και η μητέρα του τελευταίου για παραμέληση της εποπτείας του. Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίστηκε σε βάρος τους παραπέμφθηκαν στην ανάκριση, ενώ για τον 23χρονο που αναζητούνταν, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης.


Έτσι, προχθές το πρωί, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κω, εντόπισαν τον 23χρονο, τον συνέλαβαν και τον παρέπεμψαν αρμοδίως.
Σε ό,τι αφορά τα δύο αδέλφια, μετά τις απολογίες τους αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και την καταβολή εγγυοδοσίας, ενώ ο ανήλικος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους.


Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η υπόθεση εξιχνιάστηκε την Πέμπτη 23 Μαΐου 2024, έπειτα από επισταμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κω, μετά τον εντοπισμό δέματος που περιείχε 508 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης σε εταιρεία ταχυμεταφορών.


Το δέμα πήγε και παρέλαβε ο 17χρονος στην Κω και άμεσα αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κω τον συνέλαβαν, ενώ ακολούθησε συντονισμένη αστυνομική δράση στο νησί της Κω όπου συνελήφθη ο 23χρονος και την Αθήνα, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίσθηκε ο 20χρονος αδελφός του τελευταίου.


Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί από την Αστυνομία, οι εμπλεκόμενοι κατηγορούνται, ότι είχαν συστήσει συμμορία και προέβαιναν στη διακίνηση κάνναβης, την οποία μετέφεραν από την Αθήνα και διαμοίραζαν σε ενδιαφερομένους χρήστες στην Κω, αποκομίζοντας παράνομο οικονομικό όφελος.
Ειδικότερα, ο 23χρονος που αναζητούνταν και συνελήφθη στις 27 Μαΐου, φέρεται να είναι αυτός που προμήθευε – έδινε στον 20χρονο τα ναρκωτικά για να τα στείλει στην Κω, όπου φέροντα, να τα παραλάμβαναν ο 23χρονος αδελφός και ο 17χρονος.
Στην κατοχή του 17χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε δέμα με ποσότητα κάνναβης βάρους 508 γραμμαρίων, το οποίο είχε παραλάβει μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών.


Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, προμήθεια και διακίνηση ναρκωτικών, ενώ οι έρευνες για τον 23χρονο συνεχίζονται καθώς αναζητείται.
Επίσης, συνελήφθη η μητέρα του 17χρονου για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, διότι δεν απέτρεψε το ανήλικό τέκνο της από την κατοχή ναρκωτικών ουσιών.


Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κω και σε βάρος τους κινήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.
Η εξιχνίαση της υπόθεσης εντάσσεται στις ειδικές επιχειρησιακές δράσεις των αστυνομικών Υπηρεσιών του Νοτίου Αιγαίου για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών.

Διαβάστε ακόμη

Δύο Ιρακινοί και ένας Παλαιστίνιος σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

Με δύο πήλινους αμφορείς στην κατοχή του εντοπίστηκε ο 56χρονος που αναζητούσε χρυσό και αρχαιότητες σε υπαίθριο χώρο στην Κάλυμνο

Συνελήφθη 24χρονος που κυκλοφορούσε στη Ρόδο με το διαβατήριο του δίδυμου αδελφού του

Έκλεψαν πορτοφόλι από ξενοδοχείο

35χρονη έκλεψε 4 χρυσές αλυσίδες

Διακινητές μεταναστών επιχείρησαν να εμβολίσουν περιπολικό του λιμενικού στη Ρόδο

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή βία

Ποινικές διώξεις ασκήθηκαν εναντίον 25χρονου για μεταφορά αλλοδαπών