Κορυφαίοι σκακιστές και πάλι στη Ρόδο για το Φεστιβάλ 2024

Κορυφαίοι σκακιστές και πάλι  στη Ρόδο για το Φεστιβάλ 2024

Κορυφαίοι σκακιστές και πάλι στη Ρόδο για το Φεστιβάλ 2024

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 796 ΦΟΡΕΣ

Ξεκίνησε το Σκακιστικό Φεστιβάλ Ρόδου 2024, στο οποίο εντάσσονται το Ευρωπαϊκό Ομαδικό Πρωτάθλημα Νέων και το Διεθνές Τουρνουά “Summer Cup” 2024 που θα φιλοξενηθούν έως τη 28 Ιουλίου στην αίθουσα Jupiter του ξενοδοχείου Rodos Palace.

Το Ομαδικό Νέων χωρίζεται σε τέσσερις κατηγορίες: Ανοιχτή (με επιλογή κάτω των 12 ετών ή κάτω των 18 ετών) και Κοριτσιών (με επιλογή κάτω των 12 ετών ή κάτω των 18 ετών).

Οι ομάδες των Ανοιχτών Πρωταθλημάτων αποτελούνται από τέσσερις παίκτες/-τριες και έναν/μια αναπληρωματικό/-ή, ενώ οι ομάδες των κοριτσιών αποτελούνται από δύο παίκτριες και μια αναπληρωματική. Το σύστημα των αγώνων θα είναι ελβετικό σε 7 γύρους και με χρόνο σκέψης 90 λεπτά για όλη την παρτίδα και προσθήκη 30 δευτερολέπτων για κάθε κίνηση από την πρώτη κίνηση.

Συνολικά 57 ομάδες από 16 ευρωπαϊκές ομοσπονδίες βρίσκονται ήδη στη Ρόδο, με τη διοργάνωση να σημειώνει ρεκόρ συμμετοχών, ενώ πάνω από το 50% στην Ανοιχτή Κατηγορία έως 18 ετών είναι τιτλούχοι παίκτες. Μάλιστα, το Ισραήλ κρατάει τη «σκυτάλη» (μέσος όρος έλο παικτών: 2468!), ενώ η Αρμενία, που βρίσκεται στην 3η θέση της αρχικής κατάταξης έχει επιστρατεύσει τον GM Emin Ohanyan (2505 – No1 της διοργάνωσης).

Στην κατηγορία έως 12 ετών τα πρωτεία κατέχει η Πολωνία (μέσος όρος έλο: 2194) όπως και στην Κ18 κοριτσιών (μέσος όρος έλο: 2045), αλλά η Ουγγαρία (μέσος όρος έλο: 1862) είναι στην κορυφή στις Κ12.

Το Σάββατο, στις 22 Ιουνίου, θα δοθεί το εναρκτήριο λάκτισμα και του “Summer Cup” 2024, που θα διαρκέσει έως και την 1η του Ιούλη, στο οποίο συμμετέχουν σπουδαίοι σκακιστές και σκακίστριες. Πρώτος στην αρχική κατάταξη είναι ο Πολωνός GM Grzegorz Nasuta, ενώ παρούσα θα είναι και η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Γυναικών 2004 GM Antoaneta Stefanova, όπως επίσης ο Πολυπρωταθλητής Ελλάδας GM Βασίλης Κοτρωνιάς.

Το Ευρωπαϊκό Νεανικό Ομαδικό Πρωτάθλημα αποτελεί διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (ECU) με συνδιοργανωτές τον Σκακιστικό Όμιλο Ρόδου «Ιππότης», την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον δήμο Ρόδου ενώ το Διεθνές Τουρνουά “Summer Cup 2024” έχει διοργανωτές τον «Ιππότη», την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον δήμο Ρόδου.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν με ανακοίνωσή τους για την αδιάκοπη στήριξη την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο, τον αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού Άκη Δελαπόρτα, το RODOS PALACE και τον Αντώνη Καμπουράκη, όπως επίσης τους χορηγούς των διοργανώσεων.

Διαβάστε ακόμη

Ο απολογισμός του Ανταγόρα στο Ευρωπαϊκό άρσης βαρών Κ15

Κορυφαίες επιδόσεις από το Ροδίων Άθλησις στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Cheerleading

Β' Κατηγορία ΕΠΣΔ: Κινήσεις ουσίας «ψάχνει» ο Διγενής

Το Σαββατοκύριακο ο νέος αγώνας του ΑΣΙΑΘ Ρόδου

Άρεσε η εσπερίδα του Συνδέσμου Προπονητών

Ανατροπές στις διεθνείς διοργανώσεις σκάκι της Ρόδου

Έρικ Λίλα και Ειρήνη Μαρίνου στο Βαλκανικό στίβου Κ18

Πάνθηρες: Κράτησαν τον Στράτο Κορέα