Ανησυχία για τα προβλήματα που ταλανίζουν τους κατοίκους της πόλης

Ανησυχία για τα προβλήματα που ταλανίζουν τους κατοίκους της πόλης

Ανησυχία για τα προβλήματα που ταλανίζουν τους κατοίκους της πόλης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 860 ΦΟΡΕΣ

Ειδική συνάντηση για το… «δράμα» που ζουν κάτοικοι και επισκέπτες της πόλης της Ρόδου, αναμένεται να πραγματοποιήσει το ερχόμενο διάστημα το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου μιας και όπως τόνισε κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του η πρόεδρος, Σουσάνα Καρδούλια, τα προβλήματα είναι τεράστια.

Διάχυτος ήταν ο προβληματισμός στη χθεσινή συνεδρίαση για τα συσσωρευμένα προβλήματα που δυσκολεύουν την καθημερινότητα ντόπιων και επισκεπτών στη πόλη, με αφορμή τη γνωμοδότηση του Συμβουλίου για παρατάσεις του ωραρίου αδειών μουσικής.

Σε συνδυασμό με δραστηριότητες όπως τα rent a car και πώς λειτουργούν σήμερα, η πρόεδρος είπε ότι έχει γίνει πρόταση από το μέλος του Συμβουλίου κ. Παναγιώτη Σακελλαρίου, ώστε να πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση για τα θέματα αυτά, ωστόσο επειδή κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται θα συγκαλέσουν σχετική συνάντηση.
«Ζούμε... ένα δράμα σ’ αυτή την πόλη!», είπε χαρακτηριστικά η κα Καρδούλια για τη λειτουργία της πόλης σε διάφορους τομείς, κάνοντας λόγο για τεράστια προβλήματα, σε συνδυασμό με τη μη συμμόρφωση μερίδας των κατοίκων αλλά και τους ελλιπείς ελέγχους.

Ξεκινάει έργο της Cosmote
Επίσης στη χθεσινή συνεδρίαση, το Συμβούλιο ομόφωνα γνωμοδότησε θετικά για το μεγάλο έργο της Cosmote για την εγκατάσταση δικτύου οπτικών ινών στην πόλη της Ρόδου. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι θα αντικατασταθούν συνολικά 37 καφάο και θα τοποθετηθούν αντίστοιχες καμπίνες, από την περιοχή του Κόβα, τα Μαράσια, μέχρι και το Ροδίνι.
Με αυτό το έργο θα απομακρυνθεί ο χαλκός ενώ θα μηδενιστεί τυχόν οποιαδήποτε όχληση υπήρχε από θορύβους αφού οι καμπίνες αυτές δεν θα «παίρνουν» ρεύμα. Αυτό γίνεται στο πλαίσιο της υποχρέωσης που υπάρχει για την απομάκρυνση του χαλκού από αυτές τις εγκαταστάσεις μέχρι και το 2030.


Κατά τη συζήτηση που έγινε, παρουσία υπηρεσιακών των Τεχνικών Υπηρεσιών και της Διεύθυνσης Πληροφορικής αλλά και στελεχών της Εταιρείας, τα μέλη του Συμβουλίου και η Πρόεδρος αναγνώρισαν τη σπουδαιότητα του έργου ωστόσο ζήτησαν διαβεβαιώσεις ότι κατά την αποξήλωση του παλαιού δικτύου και την εγκατάσταση του καινούργιου, θα υπάρξει η μικρότερη δυνατή όχληση για τους πολίτες.


Αφού πήραν τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις, όπως και για το ότι έχουν γίνει μελέτες-που θα πρέπει βέβαια να πάρουν και την έγκριση της Αρχαιολογίας-τα μέλη ψήφισαν ομόφωνα θετικά για όλες τις θέσεις.

Διαβάστε ακόμη

Ανασυγκροτήθηκε το Τεχνικό Συμβούλιο Δημοσίων Έργων

Σε Διεθνές Βυζαντινομουσικολογικό Συνέδριο πρωτοψάλτης της Ρόδου

Λειτουργεί (επιτέλους) ιατρείο στην Ακρόπολη της Λίνδου

Κ. Νικολαΐδου: Είναι πολιτική απόφαση του περιφερειάρχη να ενσωματωθούν οι προκλήσεις της εποχής στο Οργανόγραμμα της ΠΝΑι

Κατά της προτεινόμενης τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου η παράταξη της Χρύσας Καραγιάννη

Συνάντηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων νότιας Δωδεκανήσου με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη συνάντησε χθες στο Δημαρχείο ο Αλέξανδρος Κολιάδης

Εργολάβοι διεκδικούν 1,7 εκατομμύρια ευρώ από τη ΔΕΥΑΡ χωρίς να υπάρχουν συμβάσεις