Σε «κοινή γραμμή» βρίσκονται δήμος και Ένωση Ξενοδόχων

Σε «κοινή γραμμή» βρίσκονται δήμος και Ένωση Ξενοδόχων

Σε «κοινή γραμμή» βρίσκονται δήμος και Ένωση Ξενοδόχων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 508 ΦΟΡΕΣ

Για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της πόλης και του νησιού γενικότερα

Ο κοινός στόχος να «μεταμορφωθεί» η Ρόδος σ’ ένα νησί που να θυμίζει... Ευρώπη, επισφραγίζει την αγαστή συνεργασία της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου (ΕΞΡ) με τον δήμο, που επιβεβαιώθηκε κατά τη χθεσινή συνάντηση του δημάρχου κ. Αλέξανδρου Κολιάδη με τον πρόεδρό της κ. Γιάννη Παπαβασιλείου και σύσσωμη τη Διοίκησή της, και η οποία διήρκεσε αρκετή ώρα.

Για περίπου δύο ώρες «τα έλεγαν» δήμαρχος και εκπρόσωποι των ξενοδόχων και απ’ ό,τι έγινε γνωστό από τις δηλώσεις που ακολούθησαν, φαίνεται ότι καταπιάστηκαν με όλα τα σημαντικά θέματα της καθημερινότητας στο νησί.

Καταρχάς, ο δήμαρχος είπε, ότι δεν ήταν η πρώτη τους συνάντηση αυτή, κατά την οποία έθεσαν διάφορα ζητήματα που τους απασχολούν, «...κυρίως όμως ήταν μία πολύ όμορφη συνάντηση με ανθρώπους που και αγαπάνε τον τόπο και τον φροντίζουν.

Μπορεί να είναι οι ξενοδόχοι-επιχειρηματίες, οι οποίοι έχουν και το σπουδαιότερο και σημαντικότερο κομμάτι σε ό,τι έχει να κάνει σ’ αυτή την αλυσίδα της τουριστικής ανάπτυξης αλλά είναι επίσης Ροδίτες και Ροδίτισσες που ενδιαφέρονται για το καλό του νησιού μας, το πού θα πάμε και προς τα πού θέλουμε να πάμε για τα επόμενα χρόνια», είπε ο κ. Κολιάδης.

Έκανε ακόμη λόγο για μία πολύ ωραία συζήτηση, κατά την οποία έθεσαν και ζητήματα σοβαρά που απασχολούν και την Αυτοδιοίκηση, προβλήματα της καθημερινότητας που καλούνται να αντιμετωπίσουν ως δημοτική αρχή και για τα οποία ζητούν τη βοήθεια των ξενοδόχων την οποία τους δίνουν, «βέβαια με ένα σωστό πλαίσιο και μία σωστή συνεργασία-όπως και θα γίνει», είπε ακόμη και συμπλήρωσε:

«Είναι καλοδεχούμενη όλη αυτή η βοήθεια που θα έρθει από αυτούς, την έχουμε ανάγκη. Όπως επίσης, και από τη δική μας την πλευρά, να εξυπηρετήσουμε, να βοηθήσουμε όλους αυτούς τους επιχειρηματίες, τους ξενοδόχους, που θέλουν την καλύτερη δυνατή παροχή υπηρεσιών προς τους επισκέπτες, όπως αυτή έχουν μέσα στα ξενοδοχεία τους, έτσι και εκτός ξενοδοχείων».

Μάλιστα, ο κ. Κολιάδης δεν παρέλειψε να πει ότι, πέρα από το γεγονός ότι, ως φορέας, η ΕΞΡ δραστηριοποιείται και έχει σημαντικό ρόλο στο νησί μας, έχει και μία φιλία με τον κ. Παπαβασιλείου και η σχέση τους είναι τέτοια, ώστε ευελπιστεί, ότι η συνεργασία τους θα είναι πολύ παραγωγική και εποικοδομητική για το καλό του τόπου μας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΞΡ είπε αρχικά:

«Ήτανε μία ανοιχτή συζήτηση, η οποία προέβλεπε το τώρα και το αύριο και το μέλλον του νησιού. Ο δήμαρχος ήταν πολύ κατατοπισμένος, ξέρει τα προβλήματα του νησιού και τα αντιμετωπίζει ένα-ένα, τα οποία βλέπουμε στην καθημερινότητά μας ότι το πετυχαίνει και νομίζω θα πάει πάρα πολύ καλά αν συνεχίσει έτσι.

Εμείς, ως Ένωση Ξενοδόχων, πάντως, θα είμαστε πάντα δίπλα του, θα τον βοηθάμε, θα τον συμβουλεύουμε και ελπίζουμε ότι θα προσφέρουμε κάτι καλύτερο για την κοινωνία και τον τόπο μας».

Ερωτηθείς ο κ. Παπαβασιλείου για τα θέματα που προέταξαν ως ξενοδόχοι στη συνάντησή τους με τον δήμαρχο, είπε, ότι το πρώτο ήταν τα σκουπίδια και ανέφερε, ότι η κατάσταση βελτιώνεται μέρα με την ημέρα, κάτι που το διαπιστώνουν και στις επιχειρήσεις και στην πόλη και «πρέπει να συνεχίσει αυτή η προσπάθεια, ώστε να φθάσουμε στο τέλειο αποτέλεσμα», όπως είπε και ανέφερε ως παράδειγμα την ανακύκλωση, που είναι και δικό τους αίτημα αλλά και στον σχεδιασμό του δημάρχου.

Όπως είπε, μάλιστα, ο κ. Παπαβασιλείου, ο δήμος θα πρέπει να κάνει συμβάσεις, οι οποίες θα παρέχουν αυτή την υπηρεσία, ώστε να συγκεντρώνονται νωρίς αυτά τα ανακυκλώσιμα υλικά.

Το πάρκινγκ στην πόλη δεν θα μπορούσε βέβαια να μην είναι ανάμεσα στα θέματα που προέταξαν, με τους ξενοδόχους να καλοδέχονται τα σχέδια του δήμου για τη δημιουργία ενός μεγάλου πάρκινγκ στην Ακαντιά, 800 θέσεων, απ’ όπου με λεωφορεία θα μεταφέρει τον κόσμο στο κέντρο, ώστε να γίνει πιο προσβάσιμο.

Μίλησαν, ακόμη, χθες, και για την επέκταση της σεζόν, στόχος για τον οποίο θα πρέπει να συνεργαστούν με τον δήμο και να σχεδιάσουν ένα πρόγραμμα, ώστε οι επισκέπτες που θα έρχονται, να μπορούν να κάνουν κάποιες δραστηριότητες που αφορούν κυρίως τον δήμο αλλά και τους ξενοδόχους.

Οι συναντήσεις τους θα έχουν συνέχεια και θα γίνονται συχνά-πυκνά, όπως είπε ο δήμαρχος, ώστε να παρακολουθούν πώς εξελίσσονται όλες αυτές οι προτάσεις που φέρνουν στο τραπέζι.

«Το να κάνουμε τοποθετήσεις και προτάσεις και μετά να τις αφήνουμε εκεί είναι κάτι, το οποίο μας έχει φέρει και σε μία κατάσταση, η οποία δεν είναι και η καλύτερη.

Θέλει διαβούλευση η λύση του κάθε προβλήματος και η Ένωση Ξενοδόχων είναι από τους βασικότερους εταίρους σ’ αυτές τις συζητήσεις τις οποίες θα κάνουμε.

Όπως στις συζητήσεις που θα κάνουν για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο, που θέλουμε να πάει το νησί μας τις επόμενες δεκαετίες, τι νησί θέλουμε δηλαδή να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές και θέλει με πολύ μεγάλη προσοχή, σοβαρότητα, υπευθυνότητα, να θέσουμε τις θέσεις μας, τεκμηριωμένες θέσεις, καλά μελετημένες και να πάρουμε τις αποφάσεις μας», τόνισε ο δήμαρχος.

Εξέφρασε, ακόμη, την ικανοποίησή του που πάντα είναι δίπλα τους, η νέα γενιά ξενοδόχων, όπως είπε χαρακτηριστικά, που εξελίσσονται και συμφωνούν σε κάτι:

«Ότι, βεβαίως, ό,τι κάνουμε είναι για την προσφορά και την υπηρεσία των επισκεπτών μας αλλά πάνω απ’ όλα είναι για τους Ροδίτες και τις Ροδίτισσες. Αν δεν είναι χαρούμενοι οι Ροδίτες και οι Ροδίτισσες δεν μπορεί να είναι χαρούμενος και ο επισκέπτης», είπε ο δήμαρχος και συμπλήρωσε:

«Ξεκινάμε με ποιο τρόπο να φροντίσουμε η πόλη και το νησί να είναι πιο ανθρώπινο, πιο προσβάσιμο, πιο ευρωπαϊκό.

Να αισθανόμαστε ως Ροδίτες και Ροδίτισσες ότι είμαστε υπερήφανοι -γιατί είμαστε- αλλά τουλάχιστον να βγαίνουμε σε ένα νησί, το οποίο να είμαστε υπερήφανοι και μ’ αυτό τον τρόπο θα είναι πολύ ευχαριστημένοι και πολύ πιο χαρούμενοι και οι επισκέπτες μας, που θα έρχονται στο νησί.

Αν δεν είμαστε εμείς χαρούμενοι, δύσκολο και οποιοσδήποτε επισκέπτης να νιώσει τη φιλοξενία που μπορεί να νιώσει».

Οι Επιτροπές της ΕΞΡ
Τέλος, ο κ. Παπαβασιλείου, ερωτηθείς, αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία της ΕΞΡ για συνεδριάσεις των Επιτροπών που καταγράφουν μία σειρά από θέματα, κάτι που θα συνεχιστεί.

Όπως είπε ο πρόεδρος, η ιδέα αυτών των Επιτροπών είναι αυτή, ώστε η κάθε περιοχή να φέρνει τα προβλήματά της μέσω της Ένωσης στον δήμαρχο, ο οποίος αντιλαμβάνεται και ποια είναι τα θέματα που απασχολούν κάθε περιοχή.

Η επόμενη συνεδρίαση θα γίνει για την περιοχή της Ιαλυσού, την ερχόμενη εβδομάδα, και την επόμενη θα γίνει στο Φαληράκι ενώ μέχρι το τέλος του μήνα, θα έχουν περάσει όλες τις περιοχές από τις Επιτροπές.

Διαβάστε ακόμη

Θ. Νικηταράς: «Βγήκαμε κερδισμένοι παρά το αρνητικό αποτύπωμα της πυρκαγιάς»

Σε εξέλιξη έργα από τον δήμο Ρόδου που θα αναβαθμίσουν την καθημερινότητα

Κινητοποίηση της πυροσβεστικής για φωτιά σε ενοικιαζόμενα δωμάτια στο Φαληράκι

Νίκος Λυμπερόπουλος: Aσυνείδητοι καθαρίζουν τα οικόπεδά τους και πετάνε τα σκουπίδια στα ρέματα

Αδ. Γεωργιάδης: «Αδιανόητο να έχουμε προκηρύξει 14 φορές, 4 θέσεις για παθολόγους στο νοσοκομείο της Κω»

Δ. Γάκης: «Να καταδικάσουμε το ΕΓΩ, να αναδείξουμε το ΕΣΕΙΣ»

Παππάς: «Δεν θα αφήναμε την Κω στην τύχη της»

Υβριδικός Σταθμός Ηλεκτρικής Ενέργειας θα γίνει στη Ρόδο