Πόλεμος εάν αποτύχει η διπλωματία

Πόλεμος εάν αποτύχει η διπλωματία

Πόλεμος εάν αποτύχει η διπλωματία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 67 ΦΟΡΕΣ

Ο Μπαράκ Ομπάμα δεσμεύτηκε την Τρίτη να διερευνήσει τη διπλωματική πρωτοβουλία της Ρωσίας για την εξουδετέρωση των χημικών όπλων της Συρίας, αλλά εξέφρασε σκεπτικισμό και κάλεσε τους -κουρασμένους από τους πολέμους- Αμερικανούς να υποστηρίξουν την απειλή

Ο Μπαράκ Ομπάμα δεσμεύτηκε να διερευνήσει τη διπλωματική πρωτοβουλία της Ρωσίας για την εξουδετέρωση των χημικών όπλων της Συρίας, αλλά εξέφρασε σκεπτικισμό και κάλεσε τους -κουρασμένους από τους πολέμους- Αμερικανούς να υποστηρίξουν την απειλή της στρατιωτικής ισχύος.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ότι η πρόταση της Ρωσίας, να ασκήσει πίεση στον Μπασάρ αλ ʼσαντ προκειμένου να θέσει υπό διεθνή έλεγχο τα χημικά όπλα που διαθέτει το συριακό καθεστώς, άνοιξε το παράθυρο για τερματισμό της περιορισμένης επίθεσης που προετοίμαζε η Ουάσιγκτον εναντίον της Συρίας.

Ωστόσο, διαβεβαίωσε ότι παρά την απόφαση του να δώσει έμφαση στην προσπάθεια εξεύρεσης διπλωματικής λύσης, έχει δώσει διαταγή στις αμερικανικές δυνάμεις να βρίσκονται σε ετοιμότητα για επίθεση, στην περίπτωση αποτυχίας στο διπλωματικό πεδίο.

Έπειτα από έντονη διπλωματική δραστηριότητα 48 ωρών που απομάκρυνε μία επικείμενη στρατιωτική επιχείρηση κατά του καθεστώτος της Δαμασκού, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι η ρωσική πρωτοβουλία αποτελεί ένα "ενθαρρυντικό" μήνυμα.

"Η πρωτοβουλία αυτή μπορεί να επιτρέψει μακροπρόθεσμα την εξουδετέρωση της απειλής των χημικών όπλων, χωρίς την προσφυγή στη στρατιωτική βία, ιδιαίτερα διότι η Ρωσία είναι ένας από τους ισχυρότερους συμμάχους του Ασαντ", δήλωσε, παραδεχόμενος ότι είναι πολύ νωρίς για να κριθεί εάν αυτό το σχέδιο θα επιτύχει.

Αν και ζήτησε από το Κογκρέσο να αναβάλει την ψηφοφορία για την έγκριση ή μη της προσφυγής στη στρατιωτική βία, ο Ομπάμα τόνισε ότι επιλογή αυτή παραμένει στο τραπέζι.

Διαβάστε ακόμη

Ι.Βαρδακαστάνης: Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα νησιά στη νέα εποχή

Νάντια Γιαννακοπούλου: Ανακοίνωσε ότι κατεβαίνει υποψήφια για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

«Βραχνάς» η μη έγκαιρη πρόσληψη εποχικού προσωπικού στους Δήμους του Νοτίου Αιγαίου

Άρχισε η διαβούλευση για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου της Αυτοδιοίκησης

2.793 ακίνητα της Ρόδου εγγεγραμμένα στις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης

Εφ' όλης της ύλης επίθεση Σαμαρά στην κυβέρνηση για γάμο ομοφύλων, διεύρυνση ΝΔ, εθνικά θέματα και ΦΠΑ

ΠΑΣΟΚ: Υποψήφιος για πρόεδρος και ο Μιχάλης Κατρίνης

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Υποψήφια για πρόεδρος και η Μιλένα Αποστολάκη