Ήρθαν για τουρισμό στη Ρόδο αλλά ξεκίνησαν τις κλοπές σε σπίτια

Ήρθαν για τουρισμό στη Ρόδο αλλά ξεκίνησαν τις κλοπές σε σπίτια

Ήρθαν για τουρισμό στη Ρόδο αλλά ξεκίνησαν τις κλοπές σε σπίτια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2823 ΦΟΡΕΣ

Ήρθαν στη Ρόδο για τουρισμό και παράλληλα αποφάσισαν να μπουν και σε μερικά σπίτια και να αφαιρέσουν χρήματα και κοσμήματα, προκειμένου να... βγάλουν τα έξοδά τους!

Ο λόγος για μία 36χρονη από την Αθήνα και μία 37χρονη αλβανικής καταγωγής οι οποίες τον επόμενο μήνα πρόκειται να δικαστούν από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, κατηγορούμενες για διακεκριμένες κλοπές.

Η υπόθεση ξεκινάει το φθινόπωρο του 2016 οπότε και οι δύο γυναίκες ήρθαν στο νησί μας όπου φέρονται να διέπραξαν τις κλοπές. Τον Σεπτέμβριο του 2017 δικάζονται για πρώτη φορά από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου όπου κρίθηκαν ένοχες και τους επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 8 ετών για τις κλοπές και 10 μήνες φυλάκιση για την κατηγορία της διατάραξης λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας που τους βάραινε, ενώ αθωώθηκαν για την κατηγορία της απείθειας.

Οι εφέσεις και για τις δύο δεν είχαν αναστέλλουσα δύναμη και έτσι πήραν το δρόμο για τις φυλακές.
Ωστόσο άσκησαν εφέσεις οι οποίες προσδιορίστηκαν να εκδικαστούν από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου στις 14 Ιουνίου 2023.


Αξίζει να σημειωθεί πως η 36χρονη Ελληνίδα προσέφυγε τον Σεπτέμβριο του 2019 στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, ζητώντας να αφεθεί ελεύθερη έως την εκδίκαση της υπόθεσής της σε δεύτερο βαθμό, αίτημα που αποδέχτηκε το δικαστήριο με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής της μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της.


Η σύλληψη των δύο γυναικών είχε γίνει στις 3 Νοεμβρίου 2016 το απόγευμα από αστυνομικούς του Τμήματος Ιαλυσού.
Η 36χρονη και η 37χρονη αφίχθησαν το πρωί της 3ης Νοεμβρίου 2016 αεροπορικώς από την Αθήνα στο νησί μας και αφού ενοικίασαν ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο προκειμένου να μπορούν να μετακινούνται ευκολότερα, έπιασαν... δουλειά!


Συγκεκριμένα, η 37χρονη και η 36χρονη κατηγορούνται ότι μετέβησαν στην Ιαλυσό όπου επιχείρησαν αρχικά να εισέλθουν σε σπίτι της περιοχής στο οποίο απουσίασαν οι ένοικοί του, όμως δεν τα κατάφεραν καθώς ήταν καλά κλειδωμένο. Στη συνέχεια πήγαν σε ένα δεύτερο, εκεί όμως βρέθηκαν αντιμέτωπες με τον ιδιοκτήτη και χρησιμοποιώντας μία δικαιολογία τράπηκαν σε φυγή.


Στο τρίτο σπίτι όμως που επέλεξαν περίπου το μεσημέρι, τα κατάφεραν καθώς οι ιδιοκτήτες έλειπαν και οι δύο γυναίκες μπήκαν μέσα από παράθυρο και αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα.


Οι δράστιδες έβαλαν τα κλοπιμαία μέσα στο όχημα και κατά τη μετακίνησή τους, τις σταμάτησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ιαλυσού που έκαναν περιπολία και είχαν αντιληφθεί ότι κάτι ύποπτο συμβαίνει με τις δύο γυναίκες.


Σε έλεγχο που έγινε στο όχημα εντοπίστηκαν τα κλοπιμαία και οι δύο δράστιδες οδηγήθηκαν στο Τμήμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο γυναίκες ήταν γνωστές τόσο στην Αττική όσο και σε αρκετές άλλες περιοχές της χώρας μας (Λάρισα, Γρεβενά, Κοζάνη, Χίο κ.α.) καθώς και εκεί είχαν αναπτύξει παρόμοια «δραστηριότητα»!


Απολογούμενες στην ανακρίτρια Ρόδου, οι δύο γυναίκες είχαν αρνηθεί όλα όσα τους καταλογίζονται πλην της μίας κλοπή που είχαν διαπράξει.


Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας πάντως και οι δύο είχαν κριθεί προσωρινά κρατούμενες.

Διαβάστε ακόμη

Διάσωση δύο επιβατών ιστιοφόρου στην Πάτμο

Αθωώθηκε 47χρονος Τούρκος που είχε συλληφθεί ως διακινητής

Φυλάκιση 8 μηνών σε 2 Ρομά για απάτη σε βάρος 72χρονου

Κάθειρξη 68 ετών επιβλήθηκε σε Σύριο διακινητή μεταναστών

Πτώχευση FTI/ MEETING POINT- Προσωρινή διαταγή Μονομελούς Πρωτοδικείου Κω

Συνελήφθησαν οκτώ αλλοδαποί για πλαστογραφία ταξιδιωτικών εγγράφων στην Κω

Συνελήφθη 60χρονος αλλοδαπός για καλλιέργεια κάνναβης στη Ρόδο

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε αλλοδαπό για απόπειρα εμπρησμού