ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: H ZΗΜΕΝΣ Γερμανίας ζητεί νεαράς εργάτριας εκ Ρόδου

ΦΛΑΣ  στο παρελθόν, 1963: H ZΗΜΕΝΣ Γερμανίας ζητεί νεαράς εργάτριας εκ Ρόδου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: H ZΗΜΕΝΣ Γερμανίας ζητεί νεαράς εργάτριας εκ Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 278 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω
Παρασκευη 19 Ιουλίου 1963
Αριθ. Φύλλου 3686

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΤΗΝ 28ΗΝ ΙΟΥΛΙΟΥ ΘΑ ΓΙΝΗ Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΡΟΔΟΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΝ ΤΟ ΕΡΓΟΝ ΤΟΥ Α.Ο.Ε.Κ. ΕΙΣ ΤΗΝ ΡΟΔΟΝ ΚΑΙ ΤΑΣ ΑΛΛΑΣ ΝΗΣΟΥΣ
ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ
Ανεκοινώθη χθες ότι ο υπουργός Εργασίας κ. Ρόκας, συνοδευόμενος υπό ανωτέρων υπαλλήλων του υπουργείου θα αφιχθή εις Ρόδον το μεταπροσεχές Σάββατον 27ην τρέχοντος δι’ ολιγοήμερον παραμονήν ενταύθα.


Ο κ. υπουργός κατά την διάρκειαν της εις Ρόδον παραμονής του θα εξετάση διάφορα θέματα, τα οποία απασχολούν τον εργατικόν κόσμον του Νομού.
Επίσης την Κυριακήν 28ην τρέχοντος ο υπουργός Εργασίας κ. Ρόκας θα παραστή εις την κλήρωσιν των 50 εργατικών κατοικιών της περιοχής «Τζένιο».


Ως γνωστόν, ο Αυτόνομος Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας, έχει προγραμματίσει δι’ εφέτος την ανέγερσιν εις Ρόδον ετέρων 50 εργατικών κατοικιών.
Επίσης έχει προγραμματισθή η διάθεσις αξιολόγου αρισθμού δανείων αυτοστεγάσεως και αποπερατώσεως εις εργαζομένους της Ρόδου και των νήσων Κω, Καλύμνου και Λέρου.


Σημειωτέον, τέλος, ότι ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας έχει ανεγείρει κατά το παρελθόν ετέρας 101 κατοικίας αίτινες διενεμήθησαν εις υπαλλήλους και εργάτας.
Υπό της Επιθεωρήσεως Εργασίας ανεκοινώθη ότι ελήφθησαν τα αποκόμματα με τους αριθμούς, διά την κλήρωσιν των Εργατικών Κατοικιών.
Οι δικαιούχοι είναι άνω των 1.000 και εκλήθησαν όπως διέλθουν το ταχύτερον διά την παραλαβήν των αποκομμάτων.

 

ΤΡΕΙΣ ΓΕΩΤΡΥΣΕΙΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ
ΕΙΣ ΚΑΡΠΑΘΟΝ ΔΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ
Μεταδίδεται εκ Καρπάθου ότι η Γαλλική Εταιρεία «Σαφόρ» η οποία ανέλαβε την διεξαγωγήν ερευνητικών γεωτρήσεως εις Δωδεκάνησον πρόκειται να διενεργήση εις Κάρπαθον τρεις γεωτρήσεις, ήτοι ανά μίαν εις τας περιοχάς Φοινικίου, Βρουτσάς και Αλικής.
Τα εξετασθέντα δείγματα πετρωμάτων εκρίθησαν ως ικανοποιητικά.

 

Η ΖΗΜΕΝΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΖΗΤΕΙ
ΝΕΑΡΑΣ ΕΡΓΑΤΡΙΑΣ ΕΚ ΡΟΔΟΥ
Κατ’ ανακοίνωσιν της Γραφείου Ευρέσεως Εργασίας Ρόδου, υπό της Γερμανικής Εταιρείας «Ζήμενς» ζητούνται εργάτριαι ηλικίας μέχρι 30 ετών δι’ εργασίαν εις τα εργοστάσια αυτής εις Δυτικήν Γερμανίαν.
Αι ενδιαφερόμενοι δέον όπως είναι απόφοιτοι της ΣΤ’ τάξεως Δημοτικού Σχολείου και ουχί Γ’ τάξεως Γυμνασίου.


Αι ενδιαφερόμενοι θα εκπαιδευθούν εις Αθήνας επί 20ήμερον διά να διαπιστωθή εάν είναι κατάλληλαι δι’ εργασίαν εν συνεχεία δε θα προωθηθούν εις Δυτ. Γερμανίαν.
Τα έξοδα κινήσεως μέχρι τας Αθήνας -εάν δεν επιτύχουν και τα της επιστροφής- ή μέχρι της Δυτικής Γερμανίας επιβαρύνουν την «Ζήμενς».

ΕΖΗΤΗΘΗ ΟΠΩΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΗ
ΚΡΙΘΟΒΡΩΜΗ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΚΩ
Δια τηλεγραφήματός της η Ένωσις Γεωργικών Συνεταιρισμών Δωδεκανήσου προς το υπουργείον Γεωργίας εζήτησεν όπως εγκριθή η σύστασις και εις την Κω ενός κέντρου συγκεντρώσεως κριθοβρώμης διά λογαριασμόν του Δημοσίου. Επίσης εζητήθη όπως επιτραπή η συγκέντρωσις και εις την Κω 100 τόννων του προϊόντος αυτού.
Ως γνωστόν διά την Ρόδον απεφασίσθη η συγκρότησις ενός κέντρου και η συγκέντρωσις 100 τόννων κριθοβρώμης, διά λογαριασμόν του Δημοσίου.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Οι αριστεύσαντες μαθηταί του Οικονομικού Γυμνασίου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Οι αριστεύσαντες και οι απολυόμενοι, εξεδόθησαν τα αποτελέσματα των σχολείων μέσης εκπαιδεύσεως

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Εξεδόθησαν χθες τα αποτελέσματα της παιδαγ. ακαδημίας

Φλας στο παρελθόν, 1964: Από της Πέμπτης αρχίζει η γραμμή Ρόδου Τελ-Αβίβ

Φλας στο παρελθόν, 1964: Διακρίσεις Ροδίου, δύο βραβεία εκέρδισεν ο κ. Κ. Φίνας

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Στο Φαληράκι Γερμανίδα ενεφανίσθη με "Γυμνόστηθο", δεν θα το φορέση όμως άλλη φορά

Φλας στο παρελθόν, 1964: Η χθεσινή συγκέντρωσις εις το Πίνδος - Πετρίδης: Είμαι ένα οκταπόδι και θα συντρίψω τον αστακό!

Φλας στο παρελθόν, 1964: Εις τα εγκαίνια του εκλογ. κέντρου ο κ. Πετρίδης μεθαύριον θα εκφωνήση λόγον