Ελεύθεροι με αυστηρούς όρους αφέθηκαν οι τρεις ανήλικοι Ρομά

Ελεύθεροι με αυστηρούς όρους αφέθηκαν οι τρεις ανήλικοι Ρομά

Ελεύθεροι με αυστηρούς όρους αφέθηκαν οι τρεις ανήλικοι Ρομά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1923 ΦΟΡΕΣ

Ελεύθεροι υπό αυστηρούς περιοριστικούς όρους αφέθηκαν χθες μετά τις απολογίες τους οι τρεις ανήλικοι Ρομά, οι οποίοι κατηγορούνται για κλοπή σε σπίτι απ’ όπου αφαίρεσαν χρυσά κοσμήματα συνολικής αξίας περίπου 23.000 ευρώ!

Η κλοπή σημειώθηκε την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου, το χρονικό διάστημα από το πρωί έως το μεσημέρι, σε σπίτι της πόλης της Ρόδου από το οποίο απουσίαζαν οι ένοικοί του.

Όταν αυτοί επέστρεψαν και αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί, ενημέρωσαν την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, αστυνομικοί της οποίας λίγες ώρες αργότερα και στα πλαίσια του αυτοφώρου, εντόπισαν τους τρεις ανήλικους Ρομά και τους συνέλαβαν.

Πρόκειται για δύο 15χρονους και έναν 16χρονο, στην κατοχή των οποίων μάλιστα βρέθηκαν και μέρος των κλοπιμαίων, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία και τους ασκήθηκε, από την αρμόδια Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακεκριμένη κλοπή από κοινού κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση και παραπέμφθηκαν στην ανάκριση.

Έτσι χθες το πρωί, συνοδευόμενοι από τους συνηγόρους τους κ.κ. Μαργαρίτα Καρπαθάκη, Παναγιώτα Καραμάριου και Γιώργο Λαμπαδάκη, προσήχθησαν διαδοχικά ενώπιον του ανακριτή Ρόδου όπου και απολογήθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες αν και οι ανήλικοι δράστες έχουν αποδεχτεί προανακριτικά τα περισσότερα από αυτά που τους καταλογίζονται, χθες στις απολογίες τους έδωσαν αναλυτικά εξηγήσεις για την υπόθεση, αρνούμενοι τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονται.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή και οι τρεις Ρομά αφέθηκαν ελεύθεροι με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου τους από τη Ρόδο, της εμφάνισής τους μία φορά τον μήνα στον επιμελητή ανηλίκων και της παρακολούθησης προγράμματος από επιμελητή ανηλίκων.

Υπενθυμίζεται πως όλα ξεκίνησαν, όταν στις 12 Οκτωβρίου 2023 το μεσημέρι εμφανίστηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου μία συμπολίτισσά μας η οποία και κατήγγειλε ότι άγνωστοι δράστες είχαν εισέλθει στο σπίτι της και είχαν αφαιρέσει όλα τα χρυσά κοσμήματα που κατείχε.

Στο πλαίσιο άμεσης διερεύνησης της κλοπής και αξιολόγησης των στοιχείων που συλλέχθηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, διακριβώθηκε ότι πράγματι πρωινές ώρες στις 12 Οκτωβρίου 2023, οι τρεις νεαροί μπήκαν από ανασφάλιστο παράθυρο στη συγκεκριμένη κατοικία και αφαίρεσαν χρήματα και τιμαλφή συνολικής εκτιμώμενης αξίας 22.800 ευρώ.

Απογευματινές ώρες της ίδιας ημέρας (12 Οκτωβρίου 20223) οι τρεις ανήλικοι δράστες εντοπίστηκαν και εξεταζόμενοι υπέδειξαν στους αστυνομικούς, σημείο «καβάτζα» στο οποίο είχαν αποκρύψει μέρος των αφαιρεθέντων κοσμημάτων. Τα ανευρεθέντα κοσμήματα κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον δικαιούχο.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή και μ’ αυτήν οδηγήθηκαν χθες το μεσημέρι στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου όπου και τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκαν στην ανάκριση.

Πάντως από την Αστυνομία ερευνάται η συμμετοχή τους σε τυχόν άλλες παρόμοιες πράξεις, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως και οι τρεις ανήλικοι έχουν απασχολήσει αρκετές φορές τις Διωκτικές Αρχές της περιοχής μας, ενώ οι δύο 15χρονοι κατηγορούνται ότι εμπλέκονται στην υπόθεση κλοπής ενός αυτοκινήτου, δύο μοτοποδηλάτων και δύο μοτοσικλετών που εξιχνιάστηκε στις 11 Οκτωβρίου.

Επίσης ο ένας εκ των δύο 15χρονων κατηγορείται μαζί με άλλους δύο ομόφυλούς του και για ληστεία σε βάρος αλλοδαπής τουρίστριας.

Διαβάστε ακόμη

Ελεύθερος με όρους ο Πακιστανός που καλλιεργούσε 28 χασισόδενδρα

Προφυλακίστηκαν Ουκρανός και Λιβανέζος που προσπάθησαν να εμβολίσουν σκάφος του Λιμενικού

Πέντε συλλήψεις για ναρκωτικά

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τους δύο Τούρκους διακινητές

Αστυνομικοί έλεγχοι στα νησιά

Συνελήφθη 67χρονος για υποκλοπή μεταφορικού έργου στη Ρόδο

Συνελήφθησαν στην Κω δύο ημεδαποί για κατοχή, διακίνηση ναρκωτικών και καλλιέργεια κάνναβης

Κάθειρξη έξι ετών σε 24χρονο για τη μεταφορά 2.686 γραμμαρίων ηρωίνης