Δεν μειώθηκε η ποινή για την κλοπή κοσμημάτων αξίας 90.000 ευρώ

Δεν μειώθηκε η ποινή για την κλοπή κοσμημάτων αξίας 90.000 ευρώ

Δεν μειώθηκε η ποινή για την κλοπή κοσμημάτων αξίας 90.000 ευρώ

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1977 ΦΟΡΕΣ

Το χρηματικό ποσό των 21.000 ευρώ και διάφορα κοσμήματα αξίας άνω των 90.000 ευρώ κατηγορούνται, ότι αφαίρεσαν από σπίτι στη Λέρο, ένας 37χρονος και ένας 36χρονος, που δικάστηκαν χθες από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, χωρίς να καταφέρουν να μειώσουν ούτε μέρα από την πρωτόδικη ποινή που τους είχε επιβληθεί.

Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά τον 37χρονο, η έφεσή του απορρίφθηκε ως ανυποστήρικτη και έτσι διατηρεί την πρωτόδικη ποινή των 3 ετών με τριετή αναστολή που του είχε επιβληθεί από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Δωδεκανήσου (μεταβατική έδρα Κω), ενώ σε ό,τι αφορά τον 36χρονο, που εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο κ. Κώστα Ασλάνη, το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου τον έκρινε ένοχο με το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου (όπως πρωτόδικα) για το αδίκημα της κλοπής ιδιαίτερα μεγάλης αξίας και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή, όπως ακριβώς είχε αποφανθεί και το πρωτόδικο δικαστήριο.

Στη δίκη προς υποστήριξη της κατηγορίας για λογαριασμό του κατοίκου της Λέρου από τον οποίο είχαν κλαπεί τα χρήματα και τα κοσμήματα, παραστάθηκε ο κ. Παναγιώτης Αβρίθης.

Σημειώνεται πως οι δύο άνδρες, αρχικά παραπέμφθηκαν να δικαστούν μαζί με ακόμη ένα άτομο για κλοπή άνω των 120.000 ευρώ από κοινού.

Η δίκη τους, σε πρώτο βαθμό, έγινε τον Μάιο του 2023 από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Δωδεκανήσου (μεταβατική έδρα Κω) και με την απόφασή του, το δικαστήριο έκρινε αθώο τον τρίτο κατηγορούμενο και κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης κ.κ. Μανώλη Κουτσούκου, Κώστα Ασλάνη και Ιωάννη Μπαρουξή μετέτρεψε την κατηγορία για τον 37χρονο και τον 36χρονο σε κλοπή αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας και επέβαλε φυλάκιση 3 ετών με τριετή αναστολή στον κάθε έναν.

Και σε εκείνη τη δίκη, για την υποστήριξη της κατηγορίας είχε παρασταθεί ο δικηγόρος κ. Παναγιώτης Αβρίθης.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η κλοπή είχε καταγγελθεί στις 11 Φεβρουαρίου 2016 στο αστυνομικό Τμήμα Λέρου και σύμφωνα με τα όσα είχαν δηλωθεί, ξημερώματα της ίδιας ημέρας άγνωστοι δράστες παραβίασαν την κατοικία και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό (περίπου 21.000 ευρώ) και τιμαλφή (αξίας περίπου 91.050 ευρώ) σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες.

Για την υπόθεση διενεργήθηκε προανάκριση από την Αστυνομία, από την οποία και προέκυψε, ότι φερόμενοι ως δράστες ήταν ο 37χρονος και ο 36χρονος.

Σε βάρος των δύο ανδρών, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από την ανακρίτρια Κω, για κλοπή από κοινού ιδιαίτερα μεγάλης αξίας και 8 Μαΐου 2017 εντοπίστηκαν, συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη.

Διαβάστε ακόμη

Ελεύθερος με όρους ο Πακιστανός που καλλιεργούσε 28 χασισόδενδρα

Προφυλακίστηκαν Ουκρανός και Λιβανέζος που προσπάθησαν να εμβολίσουν σκάφος του Λιμενικού

Πέντε συλλήψεις για ναρκωτικά

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τους δύο Τούρκους διακινητές

Αστυνομικοί έλεγχοι στα νησιά

Συνελήφθη 67χρονος για υποκλοπή μεταφορικού έργου στη Ρόδο

Συνελήφθησαν στην Κω δύο ημεδαποί για κατοχή, διακίνηση ναρκωτικών και καλλιέργεια κάνναβης

Κάθειρξη έξι ετών σε 24χρονο για τη μεταφορά 2.686 γραμμαρίων ηρωίνης