Φλας στο παρελθόν, 1964: 73 εργάται αναχωρούν εκ Ρόδου εις Δ. Γερμανίαν

Φλας στο παρελθόν, 1964: 73 εργάται αναχωρούν εκ Ρόδου εις Δ. Γερμανίαν

Φλας στο παρελθόν, 1964: 73 εργάται αναχωρούν εκ Ρόδου εις Δ. Γερμανίαν

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 135 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω Τρίτη 19 Μαΐου 1964
Αριθ. Φύλλου 3933

73 ΕΡΓΑΤΑΙ ΑΝΑΧΩΡΟΥΝ ΕΚ ΡΟΔΟΥ ΕΙΣ Δ. ΓΕΡΜΑΝΙΑΝ
Εβδομήκοντα τρεις εργάται εκ Ρόδου θα αναχωρήσουν εντός 20ημέρου εις Δυτικήν Γερμανίαν, κατόπιν εντολής του υπουργείου Εργασίας, προκειμένου να εργασθούν εις Βιομηχανίας Μετάλλων και πλαστικών ινών.
Οι προς αναχώρησιν εργάται θα είναι εξ εκείνων οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι εις τας καταστάσεις του Γραφείου Ευρέσεως Εργασίας πλην όμως η εντολή διά την αναχώρησιν των είναι εκτός προγράμματος. Οι εν λόγω εργάται θα αναχωρήσουν σταδιακώς ως εξής:
25η Μαΐου 7, 26 Μαΐου 5, 27η 10, 28η 5, 29ην 3, 30ήν 5, 1ην Ιουνίου 8, 2αν 5, 3ην 5, 8ην 8, 9ην 7 και 10ην Ιουνίου 5.

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
Την Πέμπτην άπαντα τα καταστήματα της Ρόδου θα παραμείνουν κλειστά λόγω της εορτής της Α.Μ. του Βασιλέως Κωνσταντίνου. Επίσης άπαντα τα καταστήματα (εμπορικά, παντοπωλεία, οπωροπωλεία κ.λπ.) θα σημαιοστολισθούν καθώς και αι οικίαι και τα δημόσια και τα δημοτικά καταστήματα.
Επίσης επί τη εορτή του Βασιλέως θα τελεσθή την 11ην προμεσημβρινήν εις τον ιερόν ναόν της Μητροπόλεως επίσημος δοξολογία, παρουσία όλων των τοπικών αρχών. Ειδικώς διά την δοξολογίαν αφικνείται την Πέμπτην και ο υπουργός κ. Ζίγδης.
Μετά το πέρας της δοξολογίας, ο κ. Νομάρχης θα δεχθή τα συγχαρητήρια των επισήμων των αρχών και των πολιτών εις την αίθουσαν τελετών του Νομαρχιακού μεγάρου.

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ Ο.Γ.Α.
Την προσεχή Πέμπτην αναμένεται να αφιχθή εις Ρόδον ο Διοικητής του ΟΓΑ κ. Μπερνάρης, διά την επιτόπιον εξέτασιν διαφόρων ζητημάτων σχετικών προς την λειτουργίαν του Οργανισμού εις Ρόδον.
Κατά σχετικάς πληροφορίας εκ διαφόρων κοινοτήτων των οποίων οι κάτοικοι επλήγησαν με ολοσχερή σχεδόν καταστροφήν της παραγωγής των εκ του παγετού πολλαί επιτροπαί θα κατέλθουν εις την Ρόδον και θα διατυπώσουν τα παράπονά των διότι τα επιδικασθέντα εις αυτούς δι’ αποζημίωσιν ποσά είναι πενιχρώτατα.

ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΝ ΤΗΣ ΕΓΣΔ
Την προσεχή Παρασκευήν θα συνέλθη εις συνεδρίασιν το Διοικητικόν Συμβούλιον της Γεωργοενώσεως προς συζήτησιν διαφόρων αγροτικών ζητημάτων.

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΔΙΨΟΥΝ
ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ Η ΧΑΛΚΗ
ΕΚΚΛΗΣΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Οι κάτοικοι της νήσου Χάλκης ευρίσκονται εν απογνώσει ελλείψει ποσίμου ύδατος.
Σχετικώς ο Δήμαρχος της νήσου διά τηλεγραφήματός του προς τον κ. Νομάρχην εκθέτει την απελπιστικήν κατάστασιν των κατοίκων συνεπεία της από μακρού χρόνου παρατηρηθείσης ελλείψεως ποσίμου ύδατος και κάνει έκκλησιν όπως αποσταλή το ταχύτερον βυτιοφόρον σκάφος εις Χάλκην διά την μεταφοράν ύδατος.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Οι αριστεύσαντες μαθηταί του Οικονομικού Γυμνασίου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Οι αριστεύσαντες και οι απολυόμενοι, εξεδόθησαν τα αποτελέσματα των σχολείων μέσης εκπαιδεύσεως

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Εξεδόθησαν χθες τα αποτελέσματα της παιδαγ. ακαδημίας

Φλας στο παρελθόν, 1964: Από της Πέμπτης αρχίζει η γραμμή Ρόδου Τελ-Αβίβ

Φλας στο παρελθόν, 1964: Διακρίσεις Ροδίου, δύο βραβεία εκέρδισεν ο κ. Κ. Φίνας

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Στο Φαληράκι Γερμανίδα ενεφανίσθη με "Γυμνόστηθο", δεν θα το φορέση όμως άλλη φορά

Φλας στο παρελθόν, 1964: Η χθεσινή συγκέντρωσις εις το Πίνδος - Πετρίδης: Είμαι ένα οκταπόδι και θα συντρίψω τον αστακό!

Φλας στο παρελθόν, 1964: Εις τα εγκαίνια του εκλογ. κέντρου ο κ. Πετρίδης μεθαύριον θα εκφωνήση λόγον