Εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών του 1ου Γυμνασίου Ρόδου

Εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών του 1ου Γυμνασίου Ρόδου

Εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών του 1ου Γυμνασίου Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1213 ΦΟΡΕΣ

Την Τρίτη 21 Μαΐου 2024, οι μαθητές/-τριες του τμήματος Α5 του 1ου Γυμνασίου Ρόδου πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στη Σχολική Βιβλιοθήκη του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Ρόδου, συνοδευόμενοι/-ες από τους καθηγητές τους, κα Αθανασία Γιαρμά (φιλόλογο) και κ. Σάκη Στυλιανίδη (καθηγητή Φυσικής Αγωγής).

Η επίσκεψη έγινε με σκοπό τη συμμετοχή των παιδιών στη δράση της Σχολικής Βιβλιοθήκης «Από παραμύθι σε παραμύθι», η οποία προετοιμάστηκε και υλοποιήθηκε από τις φιλολόγους του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου κ.κ. Αναγνώστου Ελένη, Μαυριδή Μέλπα, Τσάπου Αθανασία και Ροδίτη Ιωάννα. Η δράση αυτή ήταν ένα αφιέρωμα στο Παιδικό Βιβλίο, με στόχο την ενίσχυση της δημιουργικότητας των παιδιών και την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας.

Οι μαθητές/-τριες χωρίστηκαν σε ομάδες και εργάστηκαν συνεργατικά, εξερευνώντας και «ξεκλειδώνοντας» τα μυστικά των παραμυθιών που τους παρουσιάστηκαν, μέσα από μία σειρά δραστηριοτήτων με παιγνιώδη χαρακτήρα. Παίρνοντας έμπνευση από αυτά, δημιούργησαν και εικονογράφησαν τα δικά τους παραμύθια. Οι δημιουργίες των μαθητών ηχογραφήθηκαν σε μικρά podcasts και αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου, καθώς και στο ιστολόγιο της Σχολικής Βιβλιοθήκης.

Η δράση αυτή προσέφερε στους/τις μαθητές/-τριες μια μοναδική εμπειρία να ενισχύσουν την αγάπη τους για τη λογοτεχνία και να αναπτύξουν τις αφηγηματικές τους ικανότητες. Το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου ευχαριστεί θερμά τους εκπαιδευτικούς του 1ου Γυμνασίου για τη συνεργασία τους.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Ρόδου και το Ιστολόγιο της Σχολικής Βιβλιοθήκης.

Διαβάστε ακόμη

Σημαντικές οι επιτυχίες των μαθητών του Μουσικού Σχολείου της Ρόδου στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Βιωματικές Δράσεις και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση: Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλυθιών γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθµιας Εκπαίδευσης Ρόδου: Συγχωνεύσεις και υποβιβασμοί σχολείων

Αντιπροσωπεία του Καζουλλείου – 2ου ΓΕΛ Ρόδου στη Σεβίλλη της Ισπανίας

Το Καζούλλειο Γυμνάσιο ρίχνει τίτλους τέλους για το πρόγραμμα «Παιδαγωγικά εργαλεία για ένα σχολείο συμπερίληψης»

Εξαιρετικές επιδόσεις στο 3ο ΓΕΛ Ρόδου «Καπνοβιομηχανία»

Σε τμήματα ΑΕΙ μπορούν να καταταγούν οι απόφοιτοι της ΑΣΤΕΡ

Συγχαρητήριο μήνυμα στον Σωτήρη-Βασίλη Παπαντωνίου για την επιτυχία του στις πανελλαδικές εξετάσεις