Κ. Μητσοτάκης: Στα «σκαριά» νέο πρόγραμμα «Σπίτι μου», μεγαλύτερης περιμέτρου από το πρώτο

Κ. Μητσοτάκης: Στα «σκαριά» νέο πρόγραμμα «Σπίτι μου», μεγαλύτερης περιμέτρου από το πρώτο

Κ. Μητσοτάκης: Στα «σκαριά» νέο πρόγραμμα «Σπίτι μου», μεγαλύτερης περιμέτρου από το πρώτο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 904 ΦΟΡΕΣ

Την κρισιμότητα της κάλπης της 9ης Ιουνίου υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγες μέρες πριν από τις Ευρωεκλογές, ασκώντας παράλληλα σφοδρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για το οικονομικό του πρόγραμμα.

«Οι εκλογές είναι κρίσιμες γιατί θα καθορίσουν το πόσο δυνατή θα είναι η φωνή μας στην Ευρώπη τα επόμενα 5 χρόνια. Εμείς είμαστε το κόμμα της Ευρώπης. Όσο πιο δυνατοί είμαστε, τόσο πιο ισχυρά διαπραγματευτικά όπλα θα έχουμε στην Ευρώπη τα επόμενα χρόνια...

Όσο πιο δυνατή είναι η Ν.Δ. το βράδυ της 9ης Ιουνίου τόσο μεγαλύτερη ισχύ θα έχει για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων» ανέφερε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε πως η «ακρίβεια είναι ο ελέφαντας στο δωμάτιο και το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η ελληνική κοινωνία». «Στην Ελλάδα εξερχόμαστε από μία υπερδεκαετή κρίση που συμπίεσε τα εισοδήματα. Αυτό καλούμαστε να διαχειριστούμε.

Έχουμε κάνει μια σειρά από παρεμβάσεις. Η κατάσταση φαίνεται να πηγαίνει κάπως προς το καλύτερα. Σε αρκετά προϊόντα αρχίζουμε να βλέπουμε κάποιες μειώσεις και σε ό,τι αφορά τη λειτουργία της αγοράς, έχουμε βάλει πολλά πρόστιμα», ανέφερε.

«Η μείωση του ΦΠΑ στοιχίζει πολλά στα δημόσια ταμεία»
Απέρριψε για μία ακόμη φορά την πρόταση της Αντιπολίτευσης για μείωση του ΦΠΑ, σημειώνοντας πως «δημοσιονομικά δεν βγαίνει». «Η μείωση του ΦΠΑ στοιχίζει πολλά στα δημόσια ταμεία.

Όποιος την εισηγείται, είτε είναι Αντιπολίτευση, είτε είναι βιομήχανοι ή ιδιοκτήτες σούπερ μάρκετ να δουν τι μπορούν οι ίδιοι να κάνουν στα δικά τους περιθώρια κέρδους και όταν θέλουν να δίνουν συμβουλές στην κυβέρνηση να μας υποδείξουν ποιος φόρους θέλουν να αυξήσουμε ή ποια επιδόματα θα μειώσουμε».

Έφερε δε, ως παράδειγμα, τη μείωση του ΦΠΑ στον καφέ. «Μειώθηκαν οι τιμές στο καφέ; Όχι άρα έχουμε την καλύτερη απόδειξη ότι η μείωση δεν περνάει (στον καταναλωτή)», σημείωσε.

«Αν υλοποιούσαμε έστω κι ένα τμήμα του προγράμματος ΣΥΡΙΖΑ θα επιστρέφαμε στα μνημόνια και στη χρεοκοπία»
Εξαπολύοντας βολές κατά της Αντιπολίτευσης, ο κ. Μητσοτάκης είπε, πως «το κόστος του προγράμματος της Αντιπολίτευσης, αυτά που έχει καταθέσει ο κ. Κασσελάκης, είναι 45 δισ. ευρώ την 4ετία χωρίς να συνυπολογίσω τον 13ο και 14ο μισθό και το +5% που θέλει να δώσει στην Υγεία».

«Αν υλοποιούσαμε έστω κι ένα τμήμα του προγράμματός του, η χώρα θα έμπαινε αυτόματα σε επιτήρηση και θα ήμασταν πίσω στις εποχές των μνημονίων και της χρεοκοπίας. Επί πρωθυπουργίας μου κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί» υπογράμμισε.

«Διερευνούμε χρηματοδοτικές δυνατότητες από την Ευρώπη για να επεκτείνουμε σημαντικά το πρόγραμμα “Σπίτι μου”»
Για το στεγαστικό πρόβλημα ο πρωθυπουργός είπε, πως το πρόγραμμα «Σπίτι μου» ήταν ένα εξαιρετικά επιτυχημένο πρόγραμμα και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση διερευνά χρηματοδοτικές δυνατότητες από την Ευρώπη για να επεκτείνει σημαντικά το πρόγραμμα και να κάνει ένα νέο πρόγραμμα «Σπίτι μου» μεγαλύτερης περιμέτρου από το πρώτο.

Ταυτόχρονα, πρόσθεσε, «προσπαθούμε να βγάλουμε περισσότερα κλειστά διαμερίσματα στην αγορά». Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Ανακαινίζω-Ενοικιάζω», το οποίο – όπως είπε – «τρέχει όχι όπως θα θέλαμε, μπορεί να χρειαστεί να αλλάξουν κάποιες παραμέτρους, να το κάνουμε πιο ελκυστικό».

«Έχουμε κάνει ήδη κάποιες παρεμβάσε στην Golden Visa» συνέχισε, ενώ σε ό,τι αφορά την αγορά του Airbnb είπε, πως «μελετάμε πόσο υπάρχουν δυνατότητες να βάλουμε λελογισμένους περιορισμούς, ώστε περισσότερα σπίτια να διατίθενται για μακροχρόνια μίσθωση και όχι για βραχυπρόθεσμη».

Πηγή: «Ναυτεμπορική»

Διαβάστε ακόμη

Ι.Βαρδακαστάνης: Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα νησιά στη νέα εποχή

Νάντια Γιαννακοπούλου: Ανακοίνωσε ότι κατεβαίνει υποψήφια για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

«Βραχνάς» η μη έγκαιρη πρόσληψη εποχικού προσωπικού στους Δήμους του Νοτίου Αιγαίου

Άρχισε η διαβούλευση για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου της Αυτοδιοίκησης

2.793 ακίνητα της Ρόδου εγγεγραμμένα στις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης

Εφ' όλης της ύλης επίθεση Σαμαρά στην κυβέρνηση για γάμο ομοφύλων, διεύρυνση ΝΔ, εθνικά θέματα και ΦΠΑ

ΠΑΣΟΚ: Υποψήφιος για πρόεδρος και ο Μιχάλης Κατρίνης

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Υποψήφια για πρόεδρος και η Μιλένα Αποστολάκη