Κάθειρξη 76 ετών σε Σύριο που μετέφερε 23 μετανάστες

Κάθειρξη 76 ετών σε Σύριο  που μετέφερε 23 μετανάστες

Κάθειρξη 76 ετών σε Σύριο που μετέφερε 23 μετανάστες

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 779 ΦΟΡΕΣ

Συνολική ποινή κάθειρξης 76,6 ετών και συνολικό χρηματικό πρόστιμο 500.500 ευρώ επιβλήθηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου στον 60χρονο Σύριο, που πέρυσι τον Νοέμβριο, στην προσπάθειά του να αποφύγει τους λιμενικούς προσάραξε με το ταχύπλοο με το οποίο μετέφερε 23 αλλοδαπούς στο νησί μας, στην παραλία στα Κολύμπια, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να χρειαστεί να νοσηλευτεί για περίπου ένα μήνα.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο χωρίς ελαφρυντικό τον αλλοδαπό κατηγορούμενο και του επέβαλε την παραπάνω ποινή για την οποία η έφεση δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη.


Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, όλα ξεκίνησαν περίπου στις 9.30 το βράδυ στις 7 Νοεμβρίου 2023, όταν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος να έχει αποβιβάσει ικανό αριθμό ατόμων στη θαλάσσια περιοχή «ΑΦΑΝΤΟΥ» ανατολικά της Ρόδου.


Στη θέα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το εν λόγω ταχύπλοο ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα προσπαθώντας να διαφύγει στα έναντι τουρκικά παράλια, ενώ δεν συμμορφώθηκε στα φωτεινά και ηχητικά σήματα του περιπολικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.. Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία το ταχύπλοο προέβη σε επικίνδυνους ελιγμούς. Εν συνεχεία, το σκάφος κατευθύνθηκε με μεγάλη ταχύτητα προς την παραλία «ΚΟΛΥΜΠΙΑ» και προσάραξε στην ακτή.


Λόγω της προσάραξης, ο χειριστής τού ταχύπλοου εντοπίστηκε τραυματισμένος σε απόσταση δύο μέτρων από το σκάφος από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, ενώ παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου παρέμεινε νοσηλευόμενος. Επιπλέον, σε έρευνες που διεξήχθησαν από ξηράς, εντοπίστηκαν στην ευρύτερη περιοχής 23 άτομα (13 άντρες, 3 γυναίκες, 6 αγόρια και 1 κορίτσι), οι οποίοι οδηγήθηκαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου. Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενήργησε την προανάκριση, κατασχέθηκε το σκάφος μεταφοράς.

Διαβάστε ακόμη

Διάσωση δύο επιβατών ιστιοφόρου στην Πάτμο

Αθωώθηκε 47χρονος Τούρκος που είχε συλληφθεί ως διακινητής

Φυλάκιση 8 μηνών σε 2 Ρομά για απάτη σε βάρος 72χρονου

Κάθειρξη 68 ετών επιβλήθηκε σε Σύριο διακινητή μεταναστών

Πτώχευση FTI/ MEETING POINT- Προσωρινή διαταγή Μονομελούς Πρωτοδικείου Κω

Συνελήφθησαν οκτώ αλλοδαποί για πλαστογραφία ταξιδιωτικών εγγράφων στην Κω

Συνελήφθη 60χρονος αλλοδαπός για καλλιέργεια κάνναβης στη Ρόδο

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε αλλοδαπό για απόπειρα εμπρησμού