Συνελήφθη 37χρονος στη Ρόδο για την καλλιέργεια 28 δενδρυλλίων

Συνελήφθη 37χρονος στη Ρόδο για την καλλιέργεια 28 δενδρυλλίων

Συνελήφθη 37χρονος στη Ρόδο για την καλλιέργεια 28 δενδρυλλίων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 516 ΦΟΡΕΣ

Φυτεία με 28 δενδρύλλια κάνναβης εντοπίστηκε να καλλιεργεί και συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, 37χρονος αλλοδαπός από το Πακιστάν, σε χωριό της Ρόδου.

Ο αλλοδαπός διαπιστώθηκε ότι είχε μέρος των δενδρυλλίων σε χώρο κοντά στο σπίτι του, ενώ τα υπόλοιπα τα είχε σε γλάστρες στην οικία του!

Σε βάρος του Πακιστανού σχηματίσθηκε δικογραφία για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, διακίνηση ναρκωτικών, βία κατά υπαλλήλων και μη νόμιμη διαμονή στη χώρα.

Πιο αναλυτικά, η υπόθεση εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιαλυσού, στο πλαίσιο εφαρμογής υφιστάμενου σχεδίου ενεργειών για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών.

Έτσι, έπειτα από την αξιολόγηση στοιχείων, εντοπίσθηκε πρόσφατα μέσα σε χωράφι σε χωριό της δυτικής πλευράς του νησιού μας, περίκλειστη περιοχή – κρυψώνα, όπου υπήρχε αναπτυγμένη καλλιέργεια κάνναβης, η οποία τέθηκε άμεσα σε διακριτική επιτήρηση.

Το περασμένο Σάββατο 29 Ιουνίου 2024 το πρωί, ο 37χρονος αλλοδαπός από το Πακιστάν, μετέβη επανειλημμένα στον χώρο της φυτείας, προβαίνοντας σε καλλιεργητικές εργασίες και αποκόπτοντας φυτά κάνναβης, ωστόσο ακινητοποιήθηκε από ενεδρεύοντες αστυνομικούς, προβάλλοντας σθεναρή αντίσταση.

Ακολούθησε έρευνα στην κατοικία του, η οποία συνορεύει με το αγρόκτημα, όπου εντοπίσθηκαν επιπλέον δενδρύλλια κάνναβης, μέσα σε γλάστρες.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 28 δενδρύλλια, ύψους έως 1,5 μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν, καθώς και ένας θρυμματιστής κάνναβης.

Επίσης, διαπιστώθηκε, ότι ο αλλοδαπός είχε εισέλθει και διέμενε παράνομα στη χώρα μας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου και σε βάρος του κινήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.

Η εξιχνίαση της υπόθεσης εντάσσεται στις ειδικές επιχειρησιακές δράσεις των Αστυνομικών Υπηρεσιών του Νοτίου Αιγαίου για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών.

Διαβάστε ακόμη

Διάσωση δύο επιβατών ιστιοφόρου στην Πάτμο

Αθωώθηκε 47χρονος Τούρκος που είχε συλληφθεί ως διακινητής

Φυλάκιση 8 μηνών σε 2 Ρομά για απάτη σε βάρος 72χρονου

Κάθειρξη 68 ετών επιβλήθηκε σε Σύριο διακινητή μεταναστών

Πτώχευση FTI/ MEETING POINT- Προσωρινή διαταγή Μονομελούς Πρωτοδικείου Κω

Συνελήφθησαν οκτώ αλλοδαποί για πλαστογραφία ταξιδιωτικών εγγράφων στην Κω

Συνελήφθη 60χρονος αλλοδαπός για καλλιέργεια κάνναβης στη Ρόδο

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε αλλοδαπό για απόπειρα εμπρησμού