Ελεύθερος με όρους ο 27χρονος που κατείχε 32 γραμμάρια κοκαΐνης

Ελεύθερος με όρους ο 27χρονος που κατείχε 32 γραμμάρια κοκαΐνης

Ελεύθερος με όρους ο 27χρονος που κατείχε 32 γραμμάρια κοκαΐνης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 355 ΦΟΡΕΣ

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες μετά την απολογία του ο 27χρονος αλλοδαπός αλβανικής καταγωγής που συνελήφθη στη Ρόδο έχοντας στην κατοχή του κοκαΐνη ποσότητας 32 γραμμαρίων.

Συγκεκριμένα, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας, ο αλλοδαπός αφέθηκε ελεύθερος με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του μία φορά το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 5.000 ευρώ.

Όπως είναι γνωστό, η σύλληψη του αλλοδαπού είχε γίνει στις 2 Σεπτεμβρίου 2022 από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και σε βάρος του σχηματίστηκε ποινική δικογραφία με την οποία του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών με τη μορφή της προμήθειας και κατοχής αλλά και σε βαθμό πλημμελήματος για παράνομη οπλοκατοχή.

Χθες το μεσημέρι, συνοδευόμενος από τους συνηγόρους του κ.κ. Πόπη Οικονόμου και Στέλιο Αλεξανδρή, ο 27χρονος προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και αρνήθηκε τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 27χρονος Αλβανός επανέλαβε (όπως και προανακριτικά) ότι είναι χρήστης κοκαΐνης και πως την ποσότητα των 32 γραμμαρίων ναρκωτικής ουσίας που εντοπίστηκε στην κατοχή του, την είχε προμηθευτεί αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση.

Σε ό,τι αφορά τη ζυγαριά ακριβείας, είπε ότι την είχε για να μετράει τη δόση του, ενώ το γκλοπ το είχε βρει στο δρόμο και απλώς το είχε πάρει σπίτι του χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο.

Τέλος σε ό,τι αφορά το χρηματικό ποσό των 4.500 ευρώ που εντοπίστηκε σπίτι του, ο 27χρονος δήλωσε ότι δεν είναι δικά του αλλά κάποιων συμπατριωτών του, οι οποίοι επειδή δεν έχουν τα νόμιμα έγγραφα και εργάζονται στη Ρόδο, του ζήτησαν να τους τα φυλάξει.

Υπενθυμίζεται ότι όλα ξεκίνησαν μετά την αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί της Δίωξης, οι οποίοι την περασμένη Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022 το μεσημέρι, σταμάτησαν τον 27χρονο Αλβανό και πραγματοποίησαν στοχευμένο έλεγχο σε αυτόν και το αυτοκίνητό του.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν μέσα σε αυτό ποσότητα κοκαΐνης βάρους 32 γραμμαρίων, μία ζυγαριά ακριβείας και ένα κινητό τηλέφωνο.

Ακολούθησε έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού στο σπίτι του 27χρονου αλλοδαπού όπου και εντοπίστηκαν το χρηματικό ποσό των 4.500 ευρώ, μία πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος και ένα δεύτερο κινητό τηλέφωνο.

Ναρκωτικά, χρήματα, ζυγαριά, ράβδος και κινητά τηλέφωνα κατασχέθηκαν, ενώ σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και οπλοκατοχή με την οποία παραπέμφθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου για τα περαιτέρω.

Η εξιχνίαση της υπόθεσης εντάσσεται στις ειδικές επιχειρησιακές δράσεις των αστυνομικών Υπηρεσιών του Νοτίου Αιγαίου για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών.

Διαβάστε ακόμη

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε αλλοδαπό για απόπειρα εμπρησμού

Κάθειρξη 50 ετών και πρόστιμο 850.700 ευρώ σε αλλοδαπό διακινητή

Προφυλακίστηκε 28χρονος Ρομά που επιχείρησε να ασελγήσει σε παιδί

Ελεύθερος με όρους ο Πακιστανός που καλλιεργούσε 28 χασισόδενδρα

Προφυλακίστηκαν Ουκρανός και Λιβανέζος που προσπάθησαν να εμβολίσουν σκάφος του Λιμενικού

Πέντε συλλήψεις για ναρκωτικά

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τους δύο Τούρκους διακινητές

Αστυνομικοί έλεγχοι στα νησιά