Το θέμα επέκτασης του επιδόματος ανεργίας για τους εποχιακά εργαζόμενους τέθηκε στη συνάντηση του δημάρχου Ρόδου με την υπ. Εργασίας

Το θέμα επέκτασης του επιδόματος ανεργίας για τους εποχιακά εργαζόμενους τέθηκε στη συνάντηση του δημάρχου Ρόδου με την υπ.  Εργασίας

Το θέμα επέκτασης του επιδόματος ανεργίας για τους εποχιακά εργαζόμενους τέθηκε στη συνάντηση του δημάρχου Ρόδου με την υπ. Εργασίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 914 ΦΟΡΕΣ

Με την υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Δόμνα Μιχαηλίδου συναντήθηκε ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αλέξανδρος Κολιάδης. 

Στην προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αναφορικά με τη συνάντησή του με την κα Μιχαηλίδου, ο δήμαρχος αναφέρει: 

Στην Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου, την οποία υποδεχθήκαμε χθες στο Δημαρχιακό Μέγαρο Ρόδου συνοδευόμενη από κυβερνητικό κλιμάκιο, είχαμε την ευκαιρία να θέσουμε καίρια ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους σε έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της χώρας.

 

Ζητήσαμε από την Υπουργό:

-να διερευνηθεί η δυνατότητα επέκτασης του επιδόματος ανεργίας για τους εποχικά εργαζόμενους

-την επαναφορά του εφάπαξ των ξενοδοχοϋπαλλήλων

-την επέκταση του επιδόματος μητρότητας και στις εποχιακά εργαζόμενες υπαλλήλους

τη λειτουργία παραρτήματος Τεχνικής Επιθεώρησης στη Ρόδο που θα διενεργεί ελέγχους για τη διασφάλιση της υγείας και της ασφάλεια στους χώρους εργασίας.

 

Στη Ρόδο, που ανοίξαμε τον δρόμο σε όλη την Ελλάδα για αυξήσεις στους ξενοδοχοϋπαλλήλους, με την εφαρμογή της τοπικής Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, έχουμε σε πρώτη προτεραιότητα τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

 

Αναγνωρίζοντας το ειλικρινές ενδιαφέρον της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και των μελών του κυβερνητικού κλιμακίου που την συνόδευσαν, υπογράμμισα εκπροσωπώντας τους εργαζόμενους της Ρόδου, τόσο τους μόνιμους κατοίκους όσο και εκείνους που έρχονται στο νησί μας για την τουριστική περίοδο, πως η ικανοποίηση των αιτημάτων που θέσαμε από την πλευρά μας, θα είναι ένα σημαντικό βήμα για την διατήρηση της εργασιακής ειρήνης στο νησί μας. 

Διαβάστε ακόμη

Βρέθηκε λύση για τις εργασίες στο συγκρότημα της Νέας Αγοράς

Η ΕΠΟΤ Tourism Think Tank οργανώνει την εκδήλωση, «Ολιστική Βιώσιμη Ανάπτυξη»

Χωρίς φανάρια για δεύτερη ημέρα η Κοδριγκτώνος

Αλέξανδρος Βασιλικός για τον υπερτουρισμό: «Είμαστε πολύ μακριά από τα ισπανικά μοντέλα»

«Μια ημέρα, που θα μείνει χαραγμένη για πάντα στις μνήμες μας!»

Σε μία εβδομάδα εκτιμά ο δήμαρχος Λέρου ότι θα μεταφέρει νερό στο νησί το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού

Μονάδα αφαλάτωσης στη Σύμη

Αποφοίτηση από το Εργαστήριο Κινηματογράφου 2024 Cine Chavalier