Εκτός κυβερνητικού σχήματος και οι 4 βουλευτές μας

Εκτός κυβερνητικού σχήματος  και οι 4 βουλευτές μας

Εκτός κυβερνητικού σχήματος και οι 4 βουλευτές μας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 21015 ΦΟΡΕΣ

Αντιδράσεις και δυσφορία για τη μη υπουργοποίηση Δωδεκανησίων βουλευτών

Έντονη δυσφορία προκαλεί στην τοπική κοινωνία, η μη υπουργοποίηση Δωδεκανήσιου βουλευτή, σε μια περιοχή η οποία συγκέντρωσε ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά για τη Νέα Δημοκρατία, τόσο στις Βουλευτικές όσο και στις Ευρωεκλογές.

Η ιστορία, λένε ότι επαναλαμβάνεται. Και στην περίπτωση της πολιτικής απαξίωσης των βουλευτών της Δωδεκανήσου, για την εκάστοτε κυβέρνηση, δεν αποτελεί πρωτόγνωρο γεγονός για την πολιτική ζωή του τόπου μας.
Αυτή τη φορά, ο «μίνι» ανασχηματισμός του Πρωθυπουργού (που στην ουσία ελάχιστα ήταν τα δεδομένα που άλλαξε) άφησε εκτός κυβερνητικού σχήματος, όχι μόνο τον Γιάννη Παππά από υφυπουργό Ναυτιλίας, αλλά και όλους τους υπόλοιπους βουλευτές του νομού μας (Μάνο Κόνσολα, Μίκα Ιατρίδη και Βασίλη Υψηλάντη).

Στην ουσία και ολόκληρη τη Δωδεκάνησο, αλλά τις δεκάδες χιλιάδες ψηφοφόρων του νομού μας, οι οποίοι τίμησαν με τη νψήφο τους, το κυβερνών κόμμα, αναδεικνύοντας τους 4 από τους 5 βουλευτές στα Δωδεκάνησα και κατατάσσοντας τη Νέα Δημοκρατία ως πρώτη δύναμη στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, με υψηλό μάλιστα ποσοστό.

Ο Γιάννης Παππάς
Σε δήλωσή του, αμέσως μετά την ανακοίνωση του Υπουργικού Συμβουλίου, από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο κος Γιάννης Παππάς, ανέφερε:

«Σήμερα κλείνει ένας κύκλος. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για την τιμή που μου έκανε, δίνοντάς μου τη δυνατότητα, να προσφέρω στα νησιά μας και να υπερασπιστώ τα συμφέροντα και τα δίκαια αιτήματα των νησιωτών μας.

Κατά τη διάρκεια της θητείας μου στο υπουργείο Ναυτιλίας, προσπάθησα να αναδείξω περισσότερο, μέσω του θεσμού των “Περιφερειακών Διαλόγων”, που εμπνευστήκαμε με τους συνεργάτες μου, ζητήματα νησιωτικότητας που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι σε όλα τα νησιά.

Είμαι υπερήφανος που δώσαμε μόνιμη λύση στο στεγαστικό πρόβλημα των στελεχών του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ στο ακριτικό Καστελλόριζο, χαράσσοντας έτσι την οδό, για ανάλογες μελλοντικές παρεμβάσεις. Παράλληλα, δρομολογήσαμε την εξεύρεση λύσεων, για το μείζον ζήτημα της λειψυδρίας στη νησιωτική χώρα.

Ως νησιώτης και Δωδεκανήσιος, θα συνεχίσω να τιμώ την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου, που κράτησαν όρθια τη ΝΔ και την ανέδειξαν πρώτη δύναμη και στις πρόσφατες Ευρωεκλογές, προσφέροντας με όλες τις δυνάμεις μου.
Εύχομαι κάθε επιτυχία στη νέα κυβέρνηση και προσωπικά στον καλό φίλο και συνάδελφο Στέφανο Γκίκα, που με διαδέχεται.»

Ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αλέξανδρος Κολιάδης
Τη δυσαρέσκεια και την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι η Δωδεκάνησος δεν εκπροσωπείται στην κυβέρνηση πλέον, εξέφρασε χθες, κατά τη διάρκεια σύσκεψης στην οποία προήδρευε, και ο δήμαρχος Ρόδου, Αλέξανδρος Κολιάδης.
Μιλώντας ο τελευταίος για την πίεση που καλείται να ασκήσει ο δήμος προς την Κεντρική Διοίκηση για σοβαρά θέματα που απασχολούν το νησί, είπε ότι η Νέα Δημοκρατία, στις τελευταίες Εθνικές εκλογές, στη Δωδεκάνησο κατέγραψε το υψηλότερο ποσοστό στη χώρα και όμως δεν έχουμε έναν υπουργό στο νέο κυβερνητικό σχήμα!

«Μπορεί να μιλάω πολιτικά», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, εννοώντας προφανώς κατά τη διάρκεια σύσκεψης, ωστόσο έτσι θεώρησε ότι έπρεπε να κάνει αφού πολιτικό είναι το θέμα.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου
Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου της Ρόδου κος Κυριάκος Κασάπης, επισήμανε: «Δυστυχώς δεν είναι μια καλή ημέρα για το νησί μας και το νομό μας.

Μετά τον σημερινό ανασχηματισμό της κυβέρνησης με λύπη μου συνειδητοποίησα ότι δεν υπάρχει εκπροσώπηση στο νέο κυβερνητικό σχήμα από κανέναν βουλευτή Δωδεκανήσου.
Αυτό σαν πολίτης του τόπου θεωρώ ότι είναι υποβάθμιση , απαξίωση και εγκατάλειψη των νησιωτών στην τύχη τους.
Μπορούμε να κάνουμε κάποια πράγματα για να ανατρέψουμε αυτή την αντιμετώπιση από το κεντρικό κράτος, αν συνειδητοποιήσουμε τη δύναμή μας και να αντιδράσουμε αποφασιστικά και αποτελεσματικά.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε όλοι είναι να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι δεν πρέπει να μας θεωρούν δεδομένους.
Αυτό το μήνυμα πρέπει να το λάβουν από τους πολίτες, από τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και από τους βουλευτές που μας εκπροσωπούν».

Ο Παναγιώτης Κουνάκης
Ο υποψήφιος βουλευτής και ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ κος Παναγιώτης Κουνάκης με σχετική ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε αμέσως μετά την ανακοίνωση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου:
«Ένας στους δυο Δωδεκανήσιους στις Εθνικές του 2023 ψήφισε ΝΔ επίσης 67% του πληθυσμού των Δωδεκανησίων ψήφισε τον “γαλάζιο” περιφερειάρχη.

Παρόλα αυτά, η ΝΔ δεν τίμησε τα νησιά μας με κάποια τοπική υποψηφιότητα στις Ευρωεκλογές, τα θεώρησε δεδομένα και απλά τα αγνόησε, δεν παρουσίασε κάτι ιδιαίτερο τον τελευταίο χρόνο παρα μόνο την επιβολή τού τέλους ανθεκτικότητας, δεν είχαμε επιστροφή των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, έχουμε συνεχόμενη αύξηση τιμών στα τρόφιμα, υπονόμευση της υγείας, τα πιο ακριβά καύσιμα σε όλη την Ελλάδα, απίστευτη καθυστέρηση των καταβολών του μεταφορικού ισοδύναμου και αλλά πολλά.

Οι Δωδεκανήσιοι έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα στην αλαζονεία, στην αδράνεια και στην υποτίμηση των νησιών μας.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν ήταν κοντά στα νησιά μας, ούτε ευγνώμων φάνηκε για τα πολύ υψηλά ποσοστά που τους δόθηκαν και αυτό αποδεικνύεται από τις μηδαμινές ουσιαστικές παρεμβάσεις που έγιναν τον τελευταίο χρόνο. Για τους παραπάνω λόγους η ΝΔ έχασε 40% της δύναμης της στις Ευρωεκλογές του 2024. Η μη εκπροσώπηση των νησιωτών στην κυβέρνηση Μητσοτακη είναι άλλη μια απαξιωτική ενέργεια.
Τα νησιά μας χρειάζονται ουσιαστική σκληρή εκπροσώπηση στο Κοινοβούλιο και όχι διαχείριση κοινωνικών εκδηλώσεων χωρίς πολιτικό πρόσημο.
Ο δικός μας αγώνας συνεχίζεται για τη νησιωτικοτητα που αγαπάμε και υποστηρίζουμε μέχρι τέλους.»

Διαβάστε ακόμη

Ανακοίνωση των Τ. Ε. του ΚΚΕ Νοτίου Αιγαίου για την αναμόρφωση του οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας (ΟΕΥ) της περιφέρειας

Η νέα δημοτική αρχή δρομολογεί την επίλυση του προβλήματος διάβρωσης των ακτών της Ρόδου

Προβλήματα υδροδότησης στα Λάερμα σήμερα μέχρι το μεσημέρι

Ανέλαβε καθήκοντα η Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης

Ερώτηση για τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Στον εξωδικαστικό μηχανισμό επιδιώκει να ενταχθεί η ΔΕΥΑΡ

Το Κουρμπάν Μπαϊράμ γιορτάστηκε από τους Μουσουλμάνους της Ρόδου

«Καταπέλτης» ο Αλ. Κολιάδης: «Προσπαθώ να κρατήσω τους τόνους χαμηλά, όμως, μη με προκαλούν»