Ένωση Ξενοδόχων: Xρειάζεται να γίνουν πολλά στην πόλη της Ρόδου

Ένωση Ξενοδόχων: Xρειάζεται να γίνουν πολλά στην πόλη της Ρόδου

Ένωση Ξενοδόχων: Xρειάζεται να γίνουν πολλά στην πόλη της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2573 ΦΟΡΕΣ

Στο πλαίσιο της σειράς των τοπικών συναντήσεων των μελών ανά περιοχή που ξεκίνησε η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη 6 Ιουνίου, στις 6 το απόγευμα, στα γραφεία της Ένωσης, συνάντηση με εκπροσώπους των ξενοδοχείων της πόλεως Ρόδου.

Ο πρόεδρος της Ένωσης, κος Γιάννης Παπαβασιλείου και ο υπεύθυνος της τοπικής επιτροπής πόλεως Ρόδου κος Παντελής Κωσταρίδης, υποδέχτηκαν στην Ένωση, ξενοδόχους από όλα τα σημεία της πόλης, με σκοπό την καταγραφή των κύριων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, άμεσων και μακροπρόθεσμων, τα οποία επηρεάζουν την εικόνα της πόλης και τη λειτουργία της.


Έγιναν τοποθετήσεις όλων των παρευρισκομένων, με εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων και καταγράφηκε μια σειρά προβλημάτων, τα οποία η ΕΞΡ ανέλαβε να προωθήσει στους αρμόδιους φορείς, δήμο, περιφέρεια, υπουργεία κ.ά., για περαιτέρω διερεύνηση και εξεύρεση των κατάλληλων λύσεων.

 

Τα κύρια θέματα που τέθηκαν είναι:
• Καθαριότητα και εμφάνιση των κάδων, που δεν συνάδει με την εικόνα της πόλης. Απαιτείται άμεση διευθέτηση του θέματος και μακροχρόνιος σύγχρονος σχεδιασμός, όπως σε αντίστοιχους προορισμούς του εξωτερικού.
• Κυκλοφοριακό και πάρκινγκ. Μάλιστα, προτάθηκαν τα εξής που μπορούν να βελτιώσουν άμεσα την κατάσταση:


1. Έλεγχος θέσεων που καταλαμβάνουν τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα.
2. Καθιέρωση ωραρίου τροφοδοσίας έως τις 9 το πρωί.
3. Μεταφορά επισκεπτών στα ξενοδοχεία με μικρότερα πούλμαν, για να αποφεύγεται η κυκλοφοριακή συμφόρηση.


• Ηχορρύπανση στις ώρες κοινής ησυχίας και μέχρι αργά το βράδυ, με αποτέλεσμα τη δυσαρέσκεια των επισκεπτών. Στην περιοχή γύρω από το Ακταίον και την Ορφανίδου. Ειδικά για την Ορφανίδου, τονίστηκε ότι, υπάρχουν πλέον σύγχρονες τεχνικές λύσεις που θα μπορούσαν να συμβάλουν στη βελτίωση της κατάστασης.
• Άμεση ανάγκη απολύμανσης/μυοκτονίας στο κέντρο της πόλης, στην περιοχή Νιοχώρι, καθώς η κατάσταση αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και δυσφημεί την εικόνα της πόλης.


• Η ανάγκη πεζοδρόμησης του κέντρου, παράλληλα με μακροχρόνιο σχεδιασμό κυκλοφοριακού και πάρκινγκ.
• Ο εξωραϊσμός και η αξιοποίηση των δημοσίων κτηρίων και δημοσίων χώρων στο κέντρο της πόλης.
• Η αξιοποίηση του παλιού Νοσοκομείου, ώστε να σταματήσει η τωρινή κατάσταση, με τους χρήστες ουσιών και την εγκατάλειψη.
• Ενημέρωση για την Προγραμματική Σύμβαση της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου, και εφαρμογή των μέτρων που περιλαμβάνει.


• Καλύτερη αστυνόμευση με ενίσχυση των δυνάμεων της Αστυνομίας και επανίδρυση της Δημοτικής Αστυνομίας.
Η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, δεσμεύεται να θέσει τα παραπάνω θέματα στον δήμο Ρόδου και τους αρμόδιους φορείς, με σκοπό την άμεση αντιμετώπιση και είναι διαθέσιμη να συμβάλει με όποιο τρόπο μπορεί.
Αναφορά έγινε επίσης, στον χειμερινό τουρισμό και τις ανάγκες που αυτός δημιουργεί για την πόλη και συμφωνήθηκε το θέμα αυτό να συζητηθεί εκτενέστερα σε μία επόμενη συνάντηση.


Τέλος, επισημάνθηκε απ’ όλους, η ανάγκη ενός μακροχρόνιου πλάνου για την πόλη και τη λειτουργία της, με συντονισμένες ενέργειες και συνεννόηση όλων των φορέων. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης, κος Γιάννης Παπαβασιλείου «Χρειαζόμαστε ένα όραμα για την πόλη που να το υπηρετούν και το να το υποστηρίζουν όλοι με συνέπεια, ξενοδοχεία, επιχειρηματίες και φορείς, ώστε να προσφέρει η Ρόδος στον επισκέπτη της μία συνολικά ποιοτική εμπειρία, που αρμόζει στην ιστορία, τον πολιτισμό και την εικόνα της, ως κορυφαίος προορισμός της Μεσογείου και ναυαρχίδα του Ελληνικού Τουρισμού.»

Διαβάστε ακόμη

Στη Ρόδο η Διευρυμένη Συνεδρίαση της ΚΕΕΕ με θέμα τον νησιωτικό τουρισμό

407 θαλαμηγοί κατέπλευσαν μέχρι τις 10 Ιουνίου στη Ρόδο

Πώς έκλεισε ο Μάιος σε ότι αφορά τις αφίξεις τουριστών στο Αεροδρόμιο «Διαγόρας»

Δ. Τσιλιγκίρης: Στο βόρειο τρίγωνο του νησιού υπάρχει μεγάλη κίνηση

Διεθνές Φεστιβάλ Θαλάσσιου Τουρισμού 2024 στη Ρόδο τον Οκτώβριο

Γ. Τόππος: Η σεζόν για τη Ρόδο έχει ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς

Κορυφαίους δημοσιογράφους από τη Γαλλία φιλοξένησε η Ρόδος

Πρέσβειρα της Ρόδου έγινε η Serena Palladino από τη Μεγάλη Βρετανία